به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیاصغر فانی در حاشیه گردهمایی مدیران ستادی و اجرایی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، در جمع خبرنگاران درخصوص زمان اعلام نهایی نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار داشت: بنده خودم بیشتر مصر هستم تا نتایج اعلام شود و بتوانیم دورههای آموزشی را سریعتر آغاز کنیم. البته این موضوع به سازمان مدیریت و سازمان سنجش هم بستگی دارد و بنده فقط میتوانم در حد وزارت آموزش و پرورش قول بدهم، اما باید هرچه زودتر این اتفاق بیفتد، زیرا این معلمان باید مهر 95 در کلاسهای درس حضور یابند.
وی درباره هزینههای دورههای یک ساله آموزش پذیرفتهشدگان در آزمون استخدامی گفت: در اطلاعیهای که صادر کرده بودیم، تاکید شده بود بخشی از هزینهها را داوطلبان میپردازند اما هنوز رقم دقیق مشخص نیست.
وضعیت جذب 15 هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان برای سال آینده
فانی درخصوص جذب 15 هزار نیروی انسانی در سال تحصیلی آینده از طریق دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: این موضوع بستگی به اعتبارات سال 95 دارد. بودجه هنوز مصوب نشده است و اجازه دهید پاسخ این پرسش را پس از تصویب بودجه بدهم. البته باید گفت بودجه استانی آموزش و پرورش در سال 95، 25 درصد رشد داشته اما ممکن است در مجلس تغییر کند.
آیا روزهای آموزش در مدارس 200 روز میشود؟
وی درخصوص احتمال ساماندهی تعطیلات و کاهش پیدا کردن تعطیلات نوروزی دانشآموزان بیان کرد: این موضوع که تعطیلات نوروزی کاهش یابد، در سالهای قبل تجربه شد و موفق نبوده است، اما ما در سال 92 و 93 تلاش کردیم کلاسهای درس را تا اواخر اسفندماه دایر نگه داریم. اگر بتوانیم به غیر از روزهای رسمی تعطیل، فضاها و مدارس را دایر نگه داریم، میتوان امیدوار بود که به مرز 200 روز آموزشی در مدارس که مصوب شورای عالی است، برسیم.
فانی با اشاره به اینکه شروع شدن سال تحصیلی در شهریورماه مغایر قانون مجلس است، اظهار کرد: پژوهشهایی در این خصوص انجام شده و در حال بررسی تحلیل محتوای پژوهشهای قبل هستیم و اگر به تقویم آموزشی جدیدی برسیم که اجرای آن امکانپذیر باشد، حتما از مبادی ذیربط پیگیری خواهیم کرد اما باید در نظر داشت که تغییر تقویم آموزشی به این سادگیها امکانپذیر نیست و آن هم دلایل عمدهای دارد.
وی ادامه داد: شرایط کشور متفاوت است و برخی روستاها که کار کشاورزی انجام میدهند، تا پایان تابستان مشغول کار هستند و نمیتوان به راحتی کلاسهای درس را از شهریورماه شروع کرد، مگر آنکه حاکمیت به این نتیجه برسد که انعطافی در تقویم مدارس داشته باشیم و آن را بومی کنیم که البته این موضوع هم چندان عملیاتی نیست. در هر صورت اصل موضوع را نفی نمیکنیم و در حال مطالعه بر روی آن هستیم.
فانی درخصوص حجم کتابهای درسی گفت: هر کتاب جدیدالتالیف برای اعتبارسنجی به استانها ارسال و نظرات معلمان و کارشناسان دریافت میشود و سپس کتابهای درسی زیر چاپ میروند. البته این موضوع به معنای آن نیست که هیچ تحولی در کتابهای درسی نداشته باشیم. تلاش میکنیم هر ساله درصدی از کتب درسی متناسب با نیازها، مشمول تغییراتی شوند.