گروه دانشگاه « خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ماجرای حمله به سفارت عربستان سعودی و کنسولگری این کشور در مشهد هرچند تاکنون باعث قطع ارتباط چند کشور عربی شده است اما یکی از مورد توجه ترین موارد در سطح رسانه ای، اعلام قطع ارتباط میان دولت جیبوتی و ایران بود که پرده از تناقض جدی در مواضع ثانیه ای برخی جریانات رسانه ای برداشته است.
در این باره رسانه های اصلاح طلب که از آغاز انتشار اخبار حمله به سفارت توسط عناصر ناشناس ، تمام توان خود را برای انتساب این عمل به طیف مقابل جامعه گذاشته بودند با خبر قطع روابط برخی کشورهای منطقه با ایران ، با بزرگنمایی اهمییت این کشورها ، سعی در تخریب بیشتر و بزرگنمایی هزینه این اقدام نادرست و نوشتن آن به پای طیف حزب الله نهاد تا جایی که تیترهایی چون "چرا کشور جیبوتی مهم است" در رسانه های اصلی این جریان، به اهمییت موقعیت جغرافیایی این کشور در شاخ آفریقا و تنگه باب المندب پرداخته شد.
اما آنچه تناقض مواضع و تغییر ۱۸۰ درجه ای را آشکار میسازد ، بازخوانی مواضع این رسانه ها در سالهای پایانی دولت پیشین است، بطوریکه رسانه های حامی دولت یازدهم در ماههای پایانی دولت دکتر احمدی نژاد اقدام به انتقاد و بعضا تخریب سیاست خارجی دولت نهم و دهم در توجه به کشورهای مستقل و غیر وابسته به غرب همچون سومالی ، جیبوتی و ونزوئلا بجای "دیدن دم کدخدا" از طریق کوچک نشان دادن اهمییت و ارزش این کشورها برای منافع ملی ایران نمودند.
سوال اینجاست که آیا منافع ملی کشور یا جایگاه ژئوپلیتیک کشورهایی چون جیبوتی یا سودان تغییر کرده است یا این منافع جناحی است که به ۱۸۰ درجه نشان دادن منافع جناحی در فاصله چند ساله می انجامد؟
کامران صدرجمالی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.