به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، احمد بخشی، دبیر همایش ملی توافق هستهای دانشگاه بیرجند، در نشست خبری همایش ملی توافق هستهای از اجرا تا فرصتهای پیش رو در دانشگاه بیرجند گفت: این همایش در سطح ملی برگزار میشود و دارای امتیاز پژوهشی است.
وی افزود: اولین بحثی که خارج از جناحهای سیاسی مطرح میشود، دیدگاه علمی به توافق هستهای است که در این همایش ابعاد مختلف از دیدگاه مخالفین و موافقین مورد بررسی قرار میگیرد.
دبیر همایش ملی توافق هستهای از اجرا تا فرصتهای پیش رو، به محورهای همایش اشاره کرد و بیان داشت: کلیات محورهای اصلی همایش شامل بررسی محتوای توافق هستهای شامل تعهدات طرفین، بررسی حقوقی توافق هستهای، بررسی موانع احتمالی بر سر اجرای توافق هستهای، توافق هستهی و سیاستهای کلی نظام است.
بخشی محورهای اصلی همایش را به پنج بخش سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و انرژی هستهای تقسیم کرد و افزود: بررسی دیدگاههای جریانهای سیاسی در مورد توافق هستهای، بررسی توافق هستهای بر سیاست خارجی و عمق استراتژیک ایران، توافق هستهای و امنیت بین الملل، توافق هستهای و امنیت منطقهای، بررسی جهت گیری کشورها و سازمانها نسبت به توافق هستهای، توافق هستهای و پروژه ایران هراسی از جمله محورهای فرعی در بخش سیاسی همایش است.
وی، توافق هستهای و سرمایه گذاری خارجی، توافق هستهای و اقتصاد داخلی و تاثیر توافق هستهای بر تجارت خارجی و پسابرجام، تحریمها و اقتصاد کشور، اقتصاد مقاومتی و توافق هستهای را از محورهای فرعی بخش اقتصادی همایش عنوان کرد.
این استاد دانشگاه بیرجند ادامه داد: از جمله محورهای فرعی بخش فرهنگی در این همایش شامل، توافق هستهای و همکاریهای علمی و بین المللی، تاثیر توافق هستهای بر بنیانهای فرهنگی و اجتماعی، پسا برجام و رخنههای نفوذ فرهنگی و اجتماعی است.
بخشی با بیان اینکه توافق هستهای و آینده انرژی هستهای و تجدیدپذیر، توافق هستهای و همکاریهای مشترک هستهای از جمله محورهای فرعی انرژی هستهای است؛ گفت: تاثیر توافق هستهای بر جهت گیریهای فرهنگی و اجتماعی، توافق هستهای و آموزش عالی، توافق هستهای دستاوردها و دغدغهها از محورهای فرعی بخش اجتماعی همایش میباشد.
وی تصریح کرد: در این همایش، سازمان انرژی اتمی ایران، نمایندگی وزارت امور خارجه در بیرجند، انجمن علمی میان رشتهای کشور و دانشگاه بیرجند گروه پژوهشی افغانستان، انجمن ژئوپلتیک ایران، شرکت هواپیمایی و گردشگری آسیا پرواز، آوای خراسان جنوبی، انجمن علوم سیاسی ایران، انجمن هستهای ایران، بنیاد حامیان دانشگاه بیرجند، انجمن ایرانی روابط بین الملل، خراسان امروز، دانشگاه بیرجند انجمن علمی علوم سیاسی، انجمن علمی فیزیک دانشگاه بیرجند، منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با ما همکاری داشتند.
دبیر همایش ملی توافق هستهای از اجرا تا فرصتهای پیش رو، با بیان اینکه این همایش ملی، دستاوردهای بسیاری برای استان ما دارد؛ گفت: یکی از ویژگیهای همایش، هم زمان شدن آن با سالگرد دانشگاه بیرجند بوده و همچنین در کنار این همایش، سازمان انرژی اتمی، قرار است نمایشگاهی تحت عنوان دستاوردهای انرژی اتمی ایران در کنار این همایش برگزار کند.
بخشی ادامه داد: در برهه زمانی از 25 تا 30 اردیبهشت مهمانان این همایش میتوانند از نقاط مختلف استان دیدن کنند و دستاوردهای استان را مورد بررسی قرار دهند.
وی افزود:خبرنگاران این موضوع را به صورت گفتمان بیان کنند زمانی که همایشی برگزار میشود؛ ما نمیخواهیم به صورت نمایشی برگزار شود، بلکه خواسته ما، به دست آوردن، دستاوردی برای استان، از این همایش است و این موضوع نیاز به هماهنگی مسئولان استان دارد چراکه در این همایش، چند ساعت مقام کشوری به استان ما خواهند آمد.
دبیر همایش ملی توافق هستهای از اجرا تا فرصتهای پیش رو، بیان داشت: مسئولان و مدیران استان می توانند از این فرصت استفاده کرده، بخشی از مشکلات استان با حضور مقامات حل کنند اما متاسفانه مسئولان ارشد استان ما حاضر نیستند یک ساعت وقت خود برای این موضوع صرف کنند.
بخشی تصریح کرد: متقاضیان شرکت در همایش، برای ارسال مقاله خود در سامانه همایش ملی توافقی هستهای ثبت نام کنند و در حال حاضر، به صورت آزمایشی یک ماهی است که ارسال مقالات آغاز شده تا 15 فروردین مهلت ارسال مقالات ادامه دارد.
وی یادآور شد: 10 اردیبهشت ماه سال آینده نیز، این مقالات مورد داوری قرار خواهد گرفت.
دبیر همایش ملی توافق هستهای از اجرا تا فرصتهای پیش رو، متذکر شد: دوستان میتوانند مقالات خود را به صورت CD به آدرس دانشگاه بیرجند، دبیرخانه همایش توافق هستهای ارسال کنند و همچنین از طریق شماره تلفن 05632202123 و 05632202110 مقالات خود فکس کنند.
بخشی به سخنرانان برجسته این همایش اشاره کرد و افزود: ما از طریق مرکز استراتژی تشخیص مصلحت، ولایتی و محسن رضایی، وزیر امور خارجه یا مشاورین وی، اعضای تیم مذاکره کننده هستهای این دولت و دولت نهم را دعوت کردهایم و تمام روسای انجمن علمی از این موضوع استقبال کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: از اقتصاد دانان، نماینده ایران در سازمان ملل و معاون وزیر اقتصاد نیز دعوت به عمل آمده است.