به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در دومین همایش استانداران و فرمانداران کشور گفت: در آستانه برگزاری انتخابات قرار داریم و چندی پیش در این زمینه با یکدیگر گفتگو کرده ایم و در مورد نقشی که بر عهده هر کدام از ماها است بیاناتی رد و بدل شده است و امیدوارم نقش خود را در انتخابات به نحو شایسته اجرایی کنید و آثار آن برای ملت و نظام باقی بماند.
جهانگیری در ادامه ضمن بیان تبریک در زمینه توفیق کشور در خروج از دایره تحریم های ظالمانه توانست برجام را به فرجام خوبی برساند گفت: برای شما مسئولان دشواری راهی که دولت در این دو سال و اندی گذشته طی کرده است روشن است و باید این را بگوییم که دشمنان به بهانه های دروغین منوط به رفتن ایران به سمت ساخت بمب هسته ای فشارهایی را بر ملت ایران وارد کرد که تحریم ها نماد این فشارها بوده است.
وی افزود: تحریم ها و شش قطعنامه شورای امنیت که همه کشورها سعی کردند به این تحریم ها پایبند باشند پایبند بودند و در دوران تحریم توقع داشتیم که در روزهای سخت به ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای منطقه کمک هایی شود برخی ها به خوبی عملکرد کردند و برخی بد عمل کردند و برخی نسبتا در شرایط سخت با ایران خوب بودند که این نوع روابط و برخوردها در تاریخ ملت ایران ماندگار خواهد شد.
جهانگیری گفت: لطف خداوند و رهبری داهیانه رهبر بزرگوار و مدیریت شایسته رئیس جمهور و کاردانی تیم مذاکره کننده سرانجام تهدیدات پیش بینی شده را به فرصت بسیار خوب تبدیل شده و سایه شوم جنگ فشار تحریم و اقدامات پرهزینه از سر کشور دور شد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: زبان زور و تهدید صحبت کردن بسیار سخت است و پیروزی که در میدان دیپلماسی و مذاکره به دست آمد پیروزی سخت و دشوار بود چرا که علاوه بر شجاعت به قاطعیت صبر هم نیاز دارد و کسانی که در میدان هستند از آبروی خود و اعتبار شخصی در مذاکرات سرمایه گذاری می کنند و تیم مذاکره کننده هسته ای از پیچ و خم گفتگو در مذاکرات با ظرافت عبور کردند و جایی که نیاز به نرمش سخن گفتن بود با نرمی سخن گفتند و جایی که نیاز به صحبت سخت بود سخت صحبت می کردند و در زمان هایی عرصه به اندازه ای تنگ می شد که اعضای تیم مذاکره کننده از خود عصبانیت نشان میدادند که در حالت عادی و طبیعی چنین رفتاری از این افراد بعید به نظر می رسید.
وی افزود: تیم مذاکره کننده ایران در مقابل شش کشور قدرتمند که همه با آنها آشنایی دارید قرار داشتند اما حاصل این نشست ها پیروزی منطق بر زور و گفتگو بر فشار و تهدید شد و ما در جهان راه نوینی را باب کردیم که می توان موضوع سوریه و یمن را نیز با گفتگو حل کرد به جای اینکه از بمب برای رسیدن به هدف خود استفاده کنیم می توانیم از گفتگو موضوعات را حل و فصل کنیم.
جهانگیری گفت: اگر اراده رهبری نبود ما هیچ گاه نمی توانستیم به توافق دست یابیم و رهبری در مکان هایی که لازم بود تذکر می دادند و راهنمایی می کردند و جایی که نیاز به ایستادگی بود بیان می کردند که باید ایستادگی کرد و جایی که نیاز به نرمش قهرمانانه بود دستور نرمش قهرمانانه را می دادند و همچون ناخدایی کشور را هدایت کردند و اگر تحمل های سخت روحانی نبود قطعا مذاکرات به نتیجه نمی رسید و حتی اگر دانش و توانمندی های ظریف نبود این کار به نتیجه نمی رسید و از همه مهم تر انسجام ملی که در کشور ایجاد شده بود باعث شد تا برجام به فرجام برسد و همه ارکان نظام کمک کردند تا دولت این کار را به خوبی پیش برد و رئیس مجلس شورای اسلامی انصافا کمک های بسیاری را در این زمینه به دولت کرد و از همین جا از زحمات ایشان تشکر می کنیم.
جهانگیری گفت: پیروزی در مذاکرات پیروزی یک جریان نبود بلکه پیروزی ملت ایران بود و ملت در این مذاکرات از یک ریسک عبور کرد و امروز امید به آینده بیشتر شده است ملت و دولت خوشحال هستند اما نمی دانیم چرا عده ای بی جهت از خوشحالی دولت و ملت ناراحت هستند دولتی که نتیجه را نتیجه نظام می داند نه جریان خاص باید از این دستاورد به نفع مطلوب استفاده کنید.
وی در ادامه به برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات فرصت مهم دیگری است که سرمایه اجتماعی را افزایش می دهد و سهم اعتماد مردم بر نظام را بالا می برد و نشاط در کشور را بیشتر می کند.
وی افزود: انتخابات وقتی مهم است که مانورش به درستی درکشور اجرایی شود و در انتخابات دستاوردهای نهفته ای وجود دارد مردم با انتخابات امیدوار می شوند و حرف خود را با مسئولان میزنند کارایی نظام بالا می رود و باید به انتخابات به نگاه استثنایی بنگریم و به عنوان میدانی به آن نگاه کنیم که آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد.
وی گفت: آسیب های اجتماعی به دغدغه جدی ما تبدیل شده است هیچ مسلمانی نمی پذیرد که ملت ایران دغدغه اش امروز دغدغه اجتماعی باشد و با انتخابات آسیب های اجتماعی کاهش می یابد و امیدواریم که در آینده این آسیب ها برطرف شود.
وی در ادامه با تاکید بر این که دغدغه رهبری نیز افزایش و بالا رفتن آسیب های اجتماعی است گفت: رحمانی فضلی و دیگر مسئولان در جلسه طولانی در خصوص مباحث آسیب های اجتماعی با رهبر نشست هایی برگزار کرده اند بایدکاری صورت گیرد تا مردم نسبت به آینده خود امیدوار باشند و انتخابات می تواند این نقش را به خوبی ایفا کند و امروز ما در شرایط خاصی قرار گرفته ایم منطقه با بحران مواجه است در برخی از کشورها و منطقه اتفاقات عجیب و غریب رخ می دهد و مدیران این کشورها مدیران نابالغی هستند و تصمیمات نابخردانه می گیرند ما باید در این شرایط بار دیگر منزلت ایران را به رخ جهانیان نشان دهیم و این نقش را با کمترین هزینه و اجرای انتخابات ایفا کنیم.
وی گفت: انتخابات فرصتی است که این امکان را فراهم می آورد که مردم حرف خود را با رای خود بزنند و نخبگان و متخصصین به میدان بیایند و انتخابات فرصتی است برای گفتگو و مشارکت ملی و انتخابات دستاورد آزمون بزرگی برای نظام دولت و جریان های سیاسی است تا دست به دست هم حق مردم اعمال شود ما همه باید ملتزم باشیم تا در چارچوب قانون حرکت کنیم و ملتزم به اجرای قانون باشیم.
جهانگیری خطاب به استانداران و فرمانداران گفت: استانداران و فرمانداران وظیفه قانونی شان است که ازموضوع حق دفاع کنندو این یک تکلیف شرعی است لذا باید از رای مردم که حق الناس است به درستی صیانت کنند مراحلی از اجرای انتخابات انجام شده است و برخی تایید رد و یا احرازشان ثابت نشده است و در هر دوی این حالت حق الناس وجود دارد و این را باید سرلوحه خود قرار دهیم.
وی گفت: عرصه انتخابات باید عرصه شور و شعور باشد و تکلیفی است که ادای آن بر عهده همه ملت ایران گذاشته شده است و مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند کسانی که نظام را هم قبول ندارند باید در انتخابات شرکت کنند و ما به عنوان مدیران باید الزامات مشارکت حداکثری را در کشور فراهم کنیم در حالی که پیش بینی ما این است که مشارکت خوبی انجام خواهد گرفت.
وی گفت: شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است و قسمتی از مراحل انتخابات را اجرایی کرده است و حتما شورای نگهبان براساس قانون مسائل را پیگیری می کند و اطمینان داریم که با سعه صدر تمام جوانب را بررسی می کند و تمام نیروهای داخل نظام براساس گرایش سیاسی در صحنه انتخابات حضور پیدا می کنند و ما به عنوان دولت هر رای که از صندوق بیرون آید برایمان قابل احترام است و آنچه را که مردم انتخاب کرده باشند با خیال راحت احترام می گذاریم.
وی در ادامه به هماهنگی رحمانی فضلی و شورای نگهبان اشاره کرد وگفت: هماهنگی که بین وزیر کشور و شورای نگهبان وجود دارد شرایط باشکوهی را برای انتخابات ایجاد خواهد کرد.
وی در ادامه بیان داشت: در دو سال گذشته نفت با قیمت 80 دلار فروخته می شد اما امروزه به کمتر از 20 دلار رسیده است و امروز باید پس از برجام به زندگی و معیشت مردم و رشد اقتصادی توجه کنیم امروزه رشد اقتصادی در روستاها به 29 درصد و در شهرها به 15 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: بیکاری درجامعه زیاد است و در برنامه ششم این موضوع را پیش بینی کرده ایم که 890 هزار فارغ التحصیل جویای کاروجود داشته باشد در حالی که تحریم ها برداشته شده نظام بانکی به گونه ای باید آماده باشد تا اشتغال برای این جوانان ایجاد شود چرا که مردم انتظار دارند آثار پسا تحریم را در کار و زندگی خود ببینند.
وی در ادامه به اقداماتی که استانداران انجام می دهند اشاره کرد و گفت: مدیریت بایددریک جایی خود را نشان دهد و برای بالا بردن بهره وری و بازدهی باید مدیر شایسته را مشخص کرد وقتی به استانی سفر می کنیم استاندار آن منطقه با نشاط توضیح می دهد که چه برنامه هایی را داشته برای رفع بیکاری چه اقداماتی تاکنون انجام داده است اما به برخی از استانداری ها که مشاهده می کنیم از آغاز تا پایان استاندار فقط می نالد و بیان می کند که در اینجا به ما پولی داده نشده در این زمینه اعتبار تخصیص ندادند این در حالی است که استاندار رئیس جمهور استان است و باید مدیر باشد. استاندار اختیاراتی دارد که حتی رئیس جمهور آن اختیارات را ندارد نیروهای مسلح از استانداری حرف شنوی دارند و مردم حرف استاندار را بهتر می دانند این در حالی است وزیر و رئیس جمهور این گونه نیستند و استاندار می تواند با مدیریت خود ابزارهای مختلفی را ایجاد کند و برنامه های خود را به پیش برد.
جهانگیری با بیان اینکه با کمبود بودجه و افزایش انتظارات مردم روبرو هستیم به نظر من این شدنی است که به انتظارات پاسخ مثبت دهیم و سال آینده رشد اقتصاد و ایجاد اشتغال را ببینیم و محیط برای سرمایه گذاری مهیا باشد.
وی در ادامه به سیاست های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی را باید جدی گرفت در سال 91 سیاست اقتصاد مقاومتی به همه استانداران ابلاغ شد اما هیچ یک از استانداران در تکه ای از کاغذ چیزی را به من ننوشتند که این کار را در اقتصاد مقاومتی انجام داده اند یا نداده اند یا اگر انجام داده اند چه اقداماتی بوده است. ما سیاست اقتصاد مقاومتی را برای تحریم نمی خواهیم این سیاست از جمله سیاست هایی است که می تواند ما را به پیش برد و باید رویکرد اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود.
وی افزود: امروز باید از نیروهای تحصیل کرده و افرادی که می خواهند در کشور سرمایه گذاری کند استفاده کنیم ما نمی خواهیم از پروژه های عمرانی خود پول بگیریم بلکه می خواهیم به گونه ای کار کنیم که منابع در داخل کشور هدر نرود و درآمدها به سمت مطلوبی هدایت شود پروژه های عمرانی را به مردم واگذار کنید تا پروژه های عمرانی به اتمام برسد و با سی هزارمیلیارد بودجه دولت نمی توان این همه پروژه عمرانی را به اتمام رساند و نباید دولت وارد کار شود این طرح های نیمه تمام را تاکید می کنم به مردم واگذار کنید قیمت گذاری کنید تا مردم طرح های عمرانی نیمه تمام را اتمام برسانند و از سود آن پول دولت را نیز پرداخت کنند.
وی خطاب به استانداران گفت: در زمینه اقتصاد مقاومتی برخی استانداران را عزل خواهیم کرد و برخی دیگر را تشویق منتظر این زمان باشید و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرید چرا که برخی از شماها عزل خواهید شد.
وی گفت: رهبری تاکید کرده اند که اقتصاد مقاومتی باید در کشور اجرایی شود اما برخی ممکن است در اجرای آن مشکلاتی را ایجاد کنند اما نباید در اجرا نگران مشکلات باشید و هیچ کس نباید به خاطر مشکلات اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی را نادیده بگیرد.
وی در خاتمه به زمان پسا برجام کشور اشاره کرد وگفت: باید در پسا برجام به مسائل فرهنگی توجه شود ما فرزندان این انقلاب هستیم و متعهد به خون شهیدان و روی آرمان ها و ارزش های خود حساسیت داریم لذا حتما برجام را به گونه ای اداره خواهیم کرد که کمترین دغدغه را برای ملت نداشته باشد.