کد خبر:۴۸۱۳۱۵

سرکوب معترضان به بحران اقتصادی در جمهوری آذربایجان

هزاران نفر از مردم جمهوری آذربایجان در حالی که این کشور با بحران کاهش بهای نفت خام و افزایش بیکاری روبروست، در شهرهای مختلف تظاهرات کرده‌اند.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، در یک هفته اخیر شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان بارها صحنه برگزاری تظاهرات هزاران نفر از مردم در اعتراض به افزایش بهای کالاها و نرخ بیکاری بوده است. در بسیاری از این اعتراضات، گزارش‌هایی از درگیری پلیس ضد شورش با معترضان مخابره شده است.

 

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان که معمولا کمتر اجازه برگزاری تظاهرات و ابراز نارضایتی‌های عمومی را می‌دهد، با اعزام نیروهای ارتش و پلیس ضد شورش تلاش داشته است تا اعتراضات را سرکوب کند.

 

گزارش‌های منتشره حاکی است نیروهای پلیس ضد شورش جمهوری آذربایجان در شهر سیاه‌زن و بسیاری از شهرهای مهم بارها برای متفرق کردن معترضان، به سوی آنها گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی شلیک کرده و از خودروهای آبپاش برای متفرق کردن آنان استفاده کرده‌اند.

 

این گزارش می‌‎افزاید  نیروهای پلیس در روزهای اخیر بیش از 100 نفر از معترضان را بازداشت کرده‌اند.

 

عیسی قنبر رهبر حزب مساوات، مهمترین حزب مخالف دولت، گفت: «مردم از مشکلات خود انتقاد می‌کنند و دولت با خشونت به آن پاسخ می‌دهد.»

 

وی گفت: «در نتیجه آن، جنبش اعتراضی قدرت خواهد گرفت و بحران اقتصادی به ناآرامی‌های سیاسی تبدیل خواهد شد.»

 

صادرات نفت و گاز بیش از سه چهارم درآمدهای جمهوری آذربایجان را تشکیل می‌دهد و این کشور منطقه قفقاز به شدت به بهای انرژی در بازارهای جهانی وابسته است.

 

در حالی که بهای نفت خام به پایین‌ترین سطح در 12 سال اخیر رسیده، جمهوری آذربایجان با مشکلاتی عدیده روبرو شده و ارزش منات، واحد پولی این کشور، به شدت افت کرده است.

 

همچنین در پی کاهش ارزش منات، بسیاری مردم جمهوری آذربایجان سپرده‌های خود را از بانک‌ها بیرون کشیدند که این موضوع نیز ضربه‌ای به اقتصاد این کشور 9.5 میلیون نفری وارد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار