کد خبر:۴۸۱۳۵۷
طی نامه‌ای

دانشجویان دانشگاه اصفهان به رئیس جمهور حقوقدان کتاب قانون اساسی هدیه دادند

بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان نامه‌ای رئیس جمهور نوشت و یک جلد کتاب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و یک جلد از قوانین انتخابات مجلس شورای اسلامی را به وی هدیه کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور، یک جلد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و یک جلد قوانین انتخابات مجلس شورای اسلامی را به وی اهدا کرد.

 

 متن این نامه به شرح زیر است:

 

جناب آقای دکتر حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران

 

سلام‌علیکم

 

جنابعالی اخیراً در همایشی با حضور استانداران و فرمانداران سراسر کشور، به موضوعاتی در زمینه انتخابات و سازوکار آن اشاره‌ کرده‌اید که لازم دانستیم نکاتی را به شما یادآور شویم:

 

طبق اصل ۶۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به‌طور مستقیم و با رأی مخفی انتخاب می‌شوند تشکیل می‌گردد و شرایط انتخاب‏ کنندگان، انتخاب شوندگان و کیفیت انتخابات را قانون معین خواهد کرد؛ که این قانون به نام قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تدوین‌شده و موجود هست و ویژگی‌هایی از جمله التزام به مسائل محیط زیستی، بیکاری، صنعت، توسعه، رفع رکود و رونق اقتصادی که شما به آن‌ها اشاره‌کرده و فرمودید نماینده باید حائز چنین ویژگی‌هایی باشد، در بند ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود نداشت.

 

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال یک هزار و ۳۵۸ تدوین شد و تنها یک‌بار در سال یک هزار و ۳۶۸ مورد اصلاح قرار گرفت و تاکنون تغییری نکرده است.

 

جناب رئیس‌جمهور شما یک حقوق‌دان هستید و به‌خوبی می‌دانید که برای بیان حرف‌ها و سخنان خود باید دلیل و استناد کافی را داشته باشید لذا طرح چنین سخنانی از سوی شما به‌عنوان رئیس‌جمهور کشور جمهوری اسلامی ایران مناسب نبوده و امیدواریم با اهداف عوام‌فریبی بیان‌نشده باشند.

 

همان‌طور که مستحضر هستید در قانون اساسی، اصل ۲۹ در مورد بیکاری و تأمین رفاه اجتماعی، اصل ۴۴ در مورد صنعت و در اصل ۵۰ در موردحفاظت از محیط‌زیست نکاتی آمده است؛ پس التزام به قانون اساسی که از شرایط نامزدهای انتخابات است، مواردی را که شما در رابطه با مسائل محیط زیستی، بیکاری، صنعت، توسعه، رفع رکود و رونق اقتصادی بیان کردید، شامل می‌گردد.

 

اما مسئله مهم‌تر این است که مگر می‌شود فردی التزام به ولایت‌فقیه که در اصل دوم قانون اساسی آمده است، داشته باشد اما به رهنمودهای مقام معظم رهبری در رابطه با بیکاری، رکود، صنعت و ... که شما به آن اشاره کردید، بی‌توجه باشد.

 

نکته بعد در رابطه با نظارت استصوابی شورای نگهبان می‌باشد که در اصل ۹۹ قانون اساسی به آن اشاره‌شده و آمده است: «شوراي نگهبان‌ نظارت‌ بر انتخابات‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبري‌، رياست‌ جمهوري ‌، مجلس‌ شورای اسلامی‌ و مراجعه‌ به‌ آراي‌ عمومي‌ و همه‌پرسي‌ را بر عهده‌ دارد

 

نظريه شمارة ۱۲۳۴ مورخ ۱۳۷۰/۳/۱ شوراي نگهبان تفسیری بر این اصل قانون اساسی آورده است که بیان می‌دارد: «نظارت مذكور در اصل نود و نهم (۹۹) قانون اساسي استصوابي است و شامل تمام مراحل اجرايي انتخابات ازجمله تأييد و رد صلاحیت كانديداها می‌شود

 

همچنین طبق ماده اول قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، دولت موظف به آماده‌سازی شرایط برگزاری انتخابات است؛ درنتیجه این مواد قانونی به این موضوع اشاره دارند که مرز بین وظایف و اختیارات بخش‌های اجرایی و نظارتی انتخابات صراحتاً در قانون مشخص است و دارای مرزبندی است پس دلیلی بر اختلاط وظایف آن‌ها با یکدیگر نیست، لذا دولت وظیفه اجرایی را بر عهده دارد و شورای نگهبان به‌عنوان ناظر عمل می‌نماید.

 

جناب رئیس‌جمهور، بااین‌وجود دلایل شما برای دخالت در وظیفه شورای نگهبان و تعیین نماینده (معاون اول رئیس‌جمهور) برای مذاکره با شورای نگهبان در رابطه با وضعیت رد صلاحیت شده‌ها جیست؟ مگر در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی نیامده است که نامزدهایی که به نتیجه صلاحیت خود اعتراض دارند، اعتراض خود را از طریق قانونی پیگیری نمایند، این لابی‌گری‌های شما و دولت شما چه چیزی را دنبال می‌کند؟

 

جناب آقای روحانی

 

لذا لازم دانستیم یک جلد کتاب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و یک جلد از قوانین انتخابات مجلس شورای اسلامی به شما هدیه دهیم، امیدواریم این دو جلد کتاب را به‌عنوان رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران همواره سرلوحه اعمال، رفتار و سخنان خود قرار دهید.

 

باشد که همگی تابع قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان

 

بسیج دانشجویی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ددانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
کار جالبی بود... مرور قانون نیاز این روزهاست... نه قانون سازی... بهتر است دولت محترم تدبیر و امید در فضای پسابرجام به لحاظ مدیریتی خود را قوی کن و مشکلات اقتصادی و محیط زیستی و معیشتی و شغل مردم را که وظیفه قانونی اش هست پی بگیرد... بررسی صلاحیت کاندیداها از مجرای قانونی خود انجام می شود
یک معنای عمل به قانون را دوست داریم در دولت عملی ببینیم...
102
0
بت شکن
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
اینها حال نداشتند برجام را بخوانند و نخوانده امضا کردند.
76
1
مریم
Japan
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
آره بابا اون جایی که بحث امر به معروف و گشت پلیس میاد وسط میگن ما بر اساس قانون باید عمل کنیم وقتی حرف قانون میزنیم این طوری رفتار میکنن.
76
2
داود
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
میزان الحراه باید باب میل اینا باشه. کتاب دادن فایده نداره. نباید بهشون رای داد.
22
1
دکترای حقوق
Netherlands
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
به خدا اگر چیزی از حقوق بدانند . با رانت و رانت بازی مدرک گرفتند فقط مدرک اونم معلوم نیست چطوریه
23
1
من مشکوکم پس هستم
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۷
جناب رئیس‌جمهور شما یک حقوق‌دان هستید!!!!!!!!!!!؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
10
0
ملت مستضعف
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۰
کسانی که دنبال قدرت هستند نه دین دارند نه ایمان دارند نه قانون میفهمند چیه چون کسی که دین داره ایمان داره حتما از مال حرام از تهمت زدن از دروغ گفتن و چیزهای دیگر دوری میکنه ولی ما تا الان هم دروغهای روحانی رو زیاد شنیدیم هم تهمتهاش رو هم مال حرام خوردن هاش رو

اینا رو جز رد صلاحیت از همه جا نمیشه ادم کرد با دادن کتاب قانون اساسی امیدواریم در اینده این افراد برای همیشه رد صلاحیت بشوند از پستهای دولتی و غیره الهی امین
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار