به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زمانی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشست خبری نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران که امروز در وزارت علوم برگزار شد در خصوص مبنای اقتصاد زیستی در ایران گفت: مبنای این اقتصاد تولید منابع تجدیدپذیر و سرمایه گذاری بر روی آن است تا بتوانیم با استفاده از تکنولوژیهای زیستی از آنها در فرآیندهای تولیدی ایران استفاده کنیم.
وی ادامه داد: رشد ایران در زمینه اقتصاد زیستی منجر به امنیت غذایی، امنیت سلامت و حفظ محیط زیست در بحث تولید انرژیهای پاک خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به بحرانهای اقتصادی در جهان خاطرنشان کرد: بحرانها باعث شد تا اقتصاد مقاومتی و مفهوم آن در ایران جا خشک کند و به نظر من بسیاری از پارامترهای مهم اقتصاد مقاومتی، اقتصاد زیستی است و زمینههای فعالیت اقتصاد زیستی و تکیه بر اقتصاد دانش بنیان در ایران به وجود آمده است منتهی نیاز به سیاست گذاری و برنامه ریزی در این زمینه وجود دارد.
زمانی هدف اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران را ایجاد ارتباط بهینه میان فناوران و صنعتگران کشور عنوان کرد و گفت: شرکت زیست بازار ایران فعالیت رسمی خود را شروع خواهد کرد که هدف آن تسهیل ارتباط میان فناوران و صنعت ایران است که گروه مالی بانک پاسارگاد را نیز در این زمینه دخیل کرده است.
وی با اشاره به سند ملی زیست فناوری و چشم اندازی که بر روی ایران تا سال ۱۴۰۴ دیده شده است یادآور شد: در این سند مشخص شده که ایران باید تا آن سال در سه درصد بازار جهانی سهیم شده باشد اما همان طور که میدانید هم اکنون فاصله زیادی تا رسیدن به این مرحله داریم.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری این اجلاس را متشکل از چهار گروه فناوران، دولت و نهادهای دولتی، سرمایه گذاران و صنعتگران معرفی کرد و گفت: این چهار نهاد قرار است در تاریخ ۲۷ و ۲۸ بهمن ماه دور هم جمع شوند تا مسیری چگونگی حرکت اقتصاد زیستی در کشور را مشخص کنند. همچنین تعداد زیادی از بنگاههای زیستی جذب این اجلاس خواهند شد تا ما را به مسیری که در سند ملی زیست فناوری مشخص کردهایم نزدیکتر کند.
زمانی در پایان سخنان خود در خصوص ماهیت شرکت زیست بازار در ایران نیز گفت: زیست بازار شرکتی است که ایدههای فناوران را شناسایی میکند و به صنعتگران و تولیدکنندگان معرفی میکند این شرکت دارای یک بانک اطلاعاتی است تا فناوران اطلاعات و ایدههای خود را در آن ثبت کنند و صنعت نیز نیازهای خود را در این بانک به ثبت برساند تا در نتیجه هر دوی آنها به صورت مکمل و همراه هم نیازهای یکدیگر را برطرف سازند.