به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به نقل از خبرگزاری آناتولی، مردم مصر شب گذشته در شهر نصر (شرق قاهره)، حی کرداسه در الجیزه (غرب قاهره)، اسماعیلیه (شمال شرقی مصر)، الواسطی در بنی سویف و حی شبرا الخیمه در استان القلیوبیه (شمال قاهره) تظاهرات کردند.
تظاهرات کنندگان پلاکاردهایی در محکومیت حکومت عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، تصاویر مرسی و آرم رابعه العدویه را با خود حمل می کردند و با سر دادن شعارهایی سرنگونی حکومت السیسی را خواستار شدند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات از مردم خواستند تا در تظاهرات های سالروز انقلاب 25 ژانویه حضور گسترده داشته باشند.
از سوی دیگر جماعت اخوان المسلمین هواداران خود را به تظاهرات امروز دوشنبه تحت عنوان «انقلاب جدید، سرنگونی رژیم» دعوت کرد.
این جماعت در بیانیه خود تاکید کرد: موج ژانویه دوره ای است که انقلاب بار دیگر بر نظامیان پیروز خواهد شد و محاسبات آنها را بر هم خواهد زد، استقرار گسترده نیروهای امنیتی در مصر بهترین دلیل برای ترس شدید رژیم از خشم ملت است.
در همین راستا سرلشگر «ابو بکر عبدالکریم» معاون وزیر کشور در امور اطلاع رسانی دعوت کنندگان به برگزاری تظاهرات علیه رژیم را تهدید کرد و گفت: میادین امروز دوشنبه به روی همه باز است و نیروهای امنیتی با تظاهرات کنندگانی که بر اساس قانون مجوز تظاهرات دریافت نکرده اند، برخورد خواهد کرد.
امروز دوشنبه 25 ژانویه پنجمین سالروز پیروزی انقلاب مصر است که به سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع این کشور منجر شد.
طی روزهای اخیر فراخوانها برای آمدن مردم به خیابانها و میادین و برگزاری تظاهرات در روز 25 ژانویه شدت گرفته است. فعالان فیسبوکی مصر صفحه ای را به نام "به خیابانها بیا و انقلابت را کامل کن" در این شبکه راه اندازی کرده اند. بسیاری از شهروندان و گروههای انقلابی مصر برای تحقق اهداف انقلاب که عبارتست از "زندگی، آزادی و عدالت اجتماعی و خارج کردن مصر از تاریکی دیکتاتوری به نور دموکراسی" به خواستههای این فعالان لبیک گفته اند.
این در حالی است که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر اخیرا به منتقدانش درباره برگزاری تظاهرات در سالروز پیروزی انقلاب 25 ژانویه 2011 میلادی هشدار داده است.
وی طی سخنانی خطاب به مردم مصر مدعی شد که به اراده و انتخاب مردم آمده است و به هیچ وجه حکومت را به زور از آنها نگرفته است.
دولت مصر در نوامبر سال 2013 میلادی برای جلوگیری از تکرار اعتراضاتی که به سرنگونی مبارک و برکناری محمد مرسی شد، قانون برگزاری تظاهرات در این کشور را به تصویب رساند. بر اساس این قانون هرگونه تظاهرات بدون اخذ مجوز از سوی وزارت کشور ممنوع است.
از زمان عزل مرسی از قدرت، نیروهای پلیس و ارتش این کشور دستکم 1400 تظاهرات کننده طرفدار مرسی را کشته و بیش از 15 هزار اسلامگرا را سرکوب و زندانی کردهاند.
تاکنون صدها تن از هواداران مرسی در پروندههای گروهی به اعدام محکوم شدهاند و سازمان ملل متحد نیز این احکام را «بیسابقه در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.
سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر هم دولت السیسی را سرکوبگرتر از رژیم مبارک دانستهاند.