به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ محمدرضا سنگری در مراسم بزرگداشت جواد محقق گفت: من پنج عنصر اساسی تاثیرگذار در شخصیت ایشان را مطرح می کنم، اولین عنصر پدر بزرگوارشان است، عنصر دوم، دوستان بزرگ ایشان است.
وی افزود: ایشان سفرهای زیادی داشته اند و همین سفرها به ایشان کمک کرده تا روح بزرگی داشته باشند، عنصر سوم، خانواده ایشان است، این خانواده به استاد محقق شکل دادند.
سنگری تاکید کرد: تاثیر همسرشان بر ایشان کاملا مشهود است، همسرشان هم معلم هستند، عنصر چهارم خلوت ها و تاملات ایشان است.
وی افزود: عنصر پنجم و ُبعد فوق العاده ایشان هم ُبعد کتاب دوستی ایشان است، ایشان یک کتاب شناس بزرم هستند، اگر این جلسات را برگزار می کنیم نباید به همین جلسات بسنده کنیم، باید از حضورشان بهره بیشتر ببریم.
همچنین محمدرضا دهریزی به توصیف جواد محقق در قالب یک شاعر کودک پرداخت و گفت: من قطعا نمی توانم با زبان قاصرم از شخصیت ایشان بگویم، اما به چند نکته در زمینه شعر کودک در وجود ایشان صحبت می کنم.
وی افزود: ایشان به لحاظ تاریخی جز شاعران دهه اول انقلاب هستند، 10 شاعر کودک در پایان این دهه باقی ماندند که ایشان یکی از این شاعران هستند.
0شاعران کودک از یک زاویه ای به دو دسته تقسیم می شوند، کسانی که از ابتدا شاعر کودک هستند و کسانی که همراه با شعر بزرگسال شعر کودک هم می گویند، اقای محقق به طور موازی شعر کودک و بزرگسال را با هم ادامه دادند.
وی گفت: شعر کودک ایشان نه تنها آسیب ندید بلکه به خوبی ادامه پیدا کرد، نه تنها برای نوجوان و کودک بلکه برای خردسالان هم شعر دارد.
وی با اشاره به مضامین شعر کودک محقق گفت: مسائل انقلاب دفاع مقدس و مضامین مدرسه ای در شعر ایشان به چشم می خورد.
در ادامه عبدالحسینی از پیشکسوتان عکاسی گفت: آشنایی بنده با جواد محقق به دهه ٦٠ برمی گردد، ایشان را در سه محور هنر اخلاق و تعاملات اجتماعی می توان توصیف کرد، اخلاق فردی ایشان بر همگان مشخص است که چگونه است، اخلاق جمعی هم که کاملا از تربیت فرزندان شان مشخص است، در خصوص تعاملات اجتماعی ایشان یک ارامشی را دل دارند و با همین ارامش مسائل را تحلیل می کنند.
همچنین حجت الاسلام زائری در این مراسم گفت: دوستانی که در این جمع هستند از علاقمندان اقای محقق اند و خیلی نباید از ویژگی ها گفت، یک ویژگی در جناب محقق هست که من اسمش را می گذارم ایمان ادبی که من به آن غبطه می خورم.
زائری گفت: ما در عرصه فرهنگ و ادب کسانی را داریم که سروصدا زیاد دارند، همه جا زیاد حضور دارند اما عمق ندارند، اما کسانی هم هستند که از اطلاعات پر هستند اما کسی نمی شناسندشان، من اسم این ادم ها را میگذارم مومن، در فرهنگ و ادبیات این ادم های مومن کم هستند، آقای محقق یکی از این آدم ها هستند.
وی ادامه داد: همچنین حجت الاسلام حسینی ، شاعر در این مراسم گفت: یکی ازکسانی که اسم و فامیلش به خودش می آید همین جواد محقق است ما شاعر زیاد داریم و شاید همین باعث شده است که شاعران خوب مان دیده نشود.
چرا امثال شکسپیر معروف شده اند، چون انها اسمان شان کم ستاره است و قدر این یک ستاره شان را می دانند، برای همین قدر امثال محقق را باید بیشتر دانست.
ایشان نقش موثری در بردن شعر انقلاب در بین دانش اموزان داشتند و برای ایشان ارزوی سلامتی و طول عمر دارم.
همچنین مجتبی رحماندوست در این مراسم گفت: با سابقه چندین ساله که از اقای محقق سراغ دارم، مرجع بودن ایشان بسبار ملموس است،
اقای محقق با این سابقه کارشناسی به این درجه از مرجعیت رسیدند که بتوانند در مسائل مختلف تحلیل کنند.
جواد محقق در مراسم بزرگداشت خود که در سازمان اوج برگزار شد گفت: چیزی برای گفتن ندارم، جز اینکه اگر ابرویی هست، ایرویی است که خدارند بخشیده است.
وی افزود: دوستان خوبی هایی را که در وجودشان بود به من نسبت دلدند، آقای قرایی از یک سال پیش این مسئله را مطرح کردند، قبول نکردم، اما دیگر خودشان این مراسم را برپا کردند، شرمنده عزیزان هستم انقدر به بنده لطف داشتند.
وی گفت: به سهم خودم از مسئولان سازمان اوج تشکر می کنم منهای خود، این جور مراسم خوب است. ما هر کاری می کنیم برای این کشور است و طلبکار کسی نیستیم، من پیش از پیش خودم را بدهکار این مردم و انقلاب می دانم.
در پایان این مراسم سازمان اوج، انتشارات شهرستان ادب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان از استاد جواد محقق تقدیر کردند.