کد خبر:۴۸۲۵۸۱
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی:

امیدی به سیستم فرهنگی دانشگاه‌ها نیست؛ دانشجویان خود دست به کار شوند

معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی گفت: امیدی به سیستم فرهنگی دانشگاه‌ها نیست. دانشگاه‌ها تنها به آموزش دروس تئوری می‌پردازند؛ اما به آموزش مسائل فرهنگی، محبت کردن و غیره نمی‌پردازند، دانشجویان و خاصه فعالین دانشجویی خود باید دست به کار شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، امیر روشندل دیروز در نخستین نشست شورای مهندسی فرهنگی که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در سالن شهدای گمنام این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این مطلب که در باب فرهنگ تعاریف مختلفی وجود دارد، گفت: برخی کار فرهنگی را در برگزاری جشن، هیئت، نشست‌های فرهنگی، برگزاری یادرواره شهدا و غیره می‌دانند؛ اما همان‌گونه که در تعریف مهندسی فرهنگی شنیده‌ایم، مجموعه برنامه‌هایی که ثمره آن تغییر رفتار انسان باشد، کار فرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه برنامه‌های سیاسی ریزه کاری‌های برنامه‌های فرهنگی را ندارد، بیان کرد: با برگزاری یک برنامه فرهنگی، تغییر ساختاری خاصی نه در جامعه و نه در دانشگاه حس نخواهد شد؛ چراکه یک برنامه ریزی صفر تا صدی برای برگزاری آن نداشته‌ایم. البته با برگزاری انبوهی از برنامه‌ها نیز مخالف هستم، چراکه برگزاری برنامه‌های زیاد فرصت محتوایی کار کردن را از انسان می‌گیرد.

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: یکی از نکاتی که در بحث مهندسی فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد، برنامه ریزی طولانی مدت است.

 

روشندل تاکید کرد: در برگزاری برنامه‌های فرهنگی باید به تمامی جوانب توجه شود؛ به طور مثال دهه فجر با یک نگاه دشمن شناسی، استکبار ستیزی، مردم شناسی و مخاطب شناسی همراه است، بنابراین در برنامه‌هایی که برگزار می‌کنیم باید به این نکات توجه شود.

 

وقتی در عرصه فرهنگ همه صاحبنظر می‌شوند!

 

وی در ادامه ضمن تاکید بر این موضوع که متاسفانه در کشور تمامی مردم کارشناس فرهنگی هستند و باب فرهنگ صاحبنظرند، تصریح کرد: امروز مشکلات بسیاری در عرصه فرهنگ در دانشگاه وجود دارد، همه این مشکلات را می‌دانند؛ اما در واقعیت هیچ اتفاقی در عرصه فرهنگ رخ نمی‌دهد.

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی بر لزوم توجه به عرصه‌های مختلف در کار فرهنگی تاکید کرد و گفت: این‌که مشاهده می‌کنید در عرصه فرهنگ اتفاقی رخ نمی‌دهد به این دلیل است که اهمیت موضوع را مردم و مسئولان درک نکرده‌اند. اهمیت موضوع زمانی مشخص می‌شود که کارشناسان فرهنگی در کنار مجریان قرار گیرند.

 

روشندل با بیان این مطلب که یکی از دلایل عدم توجه مسئولان دانشگاه به مشکلات فرهنگی، ندیدن خطر این مشکلات است، نماز و فعالیت در راستای برگزاری باشکوه این فریضه دینی را یک فعالیت فرهنگی مهم خواند و خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهدیم که جمع کثیری از دانشجویان نسبت به نماز سهل انگار هستند به طوری که وقتی به نمازخانه‌ها و مساجد دانشگاه‌ها سر می‌زنیم، جمعیتی که برای نماز آمده‌اند از ۱۰۰ نفر تجاوز نمی‌کند.

 

وی ادامه داد: به جایی رسیده‌ایم که وقتی اذان گفته می‌شود، دانشجویان به جای این‌که به نمازخانه و مساجد دانشگاه بروند ترجیح می‌دهند در راهروهای دانشکده پرسه زنند؛ که البته این مسئله تنها مختص دانشجویان نیست، بلکه برخی اساتید و مسئولان دانشگاه را نیز دربر می‌گیرد.

 

امیدی به سیستم فرهنگی دانشگاه‌ها نیست؛ دانشجویان خود دست به کار شوند

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی تاکید کرد: امیدی به سیستم فرهنگی دانشگاه‌ها نیست. دانشگاه‌ها تنها به آموزش دروس تئوری می‌پردازند؛ اما به آموزش مسائل فرهنگی، محبت کردن و غیره نمی‌پردازند، دانشجویان و خاصه فعالین دانشجویی خود باید دست به کار شوند.

 

روشندل ضمن اشاره به این مطلب که موضوعات فرهنگی اولین موضوعاتی هستند که مطرح می‌شوند؛ اما آخر از همه به آنان پرداخته می‌شود، گفت: ما در دانشگاه فعالیت فرهنگی کاربردی نداریم. جشن‌هایی که برگزار می‌کنیم جذابیت مقطعی دارند و نه همیشگی. بنابراین از تعدد برنامه‌ها باید بکاهیم و بر محتوا بیافزاییم.

 

وی افزود: برای برگزاری انتخابات از سه ماه پیش از انتخابات، برنامه‌های سیاسی می‌گذاریم و تبلیغات می‌کنیم؛ اما به فرهنگ که می‌رسد اهمیت نمی‌دهیم.

 

شناخت فضای فرهنگی در اولویت قرار گیرد

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی تاکید کرد: برای انجام برنامه‌های فرهنگی باید شناخت فضای فرهنگی را در اولویت قرار دهیم؛ چراکه فضاهای فرهنگی با یکدیگر متفاوت هستند. آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که برنامه‌های فرهنگی باید متناسب با محیط برگزار شوند.

 

روشندل در بخش دیگری از سخنان خود به اردوهای راهیان نور اشاره کرد و افزود: این اردوها بهترین مکان برای این است که دانشجو صبر را بیاموزد، آیا به این نکته در برگزاری اردوها توجه می‌شود؟

 

وی با اشاره به این‌که برای انجام امور فرهنگی ابتدا و انتهایی نداریم، تصریح کرد: چنانچه بتوانیم نظام مهندسی فرهنگی را در دانشگاه راه اندازی کنیم خواهید دید که چه ثمرات مثبتی خواهد داشت.

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی بر ضرورت آموزش در پیاده کردن نظام مهندسی فرهنگی تاکید و خاطرنشان کرد: برای این‌که بتوانید این نظام را بدون کم و کاست و یا حداقل با کمترین ایراد پیاده کنید، باید چگونگی پیاده کردن آن را از افراد خبره بیاموزید.

 

روشندل در ادامه بیان داشت: در مسیر انجام کار فرهنگی باید تاریخ انقلاب را به درستی بخوانیم. تا زمانی که تاریخ ندانیم ضربه می‌خوریم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گلایه از رویکرد رسانه‌ها به کار فرهنگی افزود: آنچه در فضای رسانه‌ای کشور شاهد آن هستیم این است که به برنامه‌های سیاسی بیشتر بها می‌دهند و در کنار آن خبرهای فرهنگی مغفول مانده است.

 

مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی  تبلیغات را مهم‌ترین رکن کار فرهنگی نامید و تصریح کرد: عرصه فرهنگی عرصه محرومی است؛ هم از بعد مالی و هم از بها دادن به آن.

 

روشندل در ادامه خطاب به فعالین فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود گفت: سعی کنید برنامه‌های فرهنگی را تک بعدی برگزار نکنید، چنانچه مراسم پخش فیلم دارید در کنار آن پخش نشریه هم داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار