آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۲۹۴۲
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام:

بی‌توجهی به آموزه‌های دینی فقر را بر جامعه حاکم کرده است/  بعید می‌دانم رهبر انقلاب از اقدامات مرتبط با اقتصاد‌ مقاومتی راضی باشند

عضو هیات علمی دانشگاه ایلام گفت: اگر از رهبر انقلاب سئوال شود که آیا شما از اقدامات صورت گرفته در زمینه اقتصاد‌‌ مقاومتی راضی هستید؟ بعید می‌دانم که رضایت داشته باشند، انتظار ایشان این بود که بیش از پیش به این موضوع بها داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، حجت الاسلام شمس الله سراج امروز در نشست با رسانه های استان مبحث خودکفایی در زمینه‌های اقتصادی را یکی از مهمترین دغدغه‌ های مقام معظم رهبری مطرح کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی یک تز مدیریتی در بحث اقتصاد محسوب می‌شود، در این راستا اولین گام، باور اقتصاددانان، کارشناسان و وزرای یک مملکت بر این قضیه است، البته این باور هنوز وجود ندارد، تیم اقتصادی دولت های فعلی و گذشته این راهبرد را در حد برپایی سمینارها و همایش‌ها محدود کردند، خروجی این سمینارها صفر است، متأسفانه یکی از آفت‌هایی که کلمات خوب مقام معظم رهبری را ذبح می‌کند همین بحث سمینارهاست.

 

وی ادامه داد: یکی از موانع اقتصاد مقاومتی این است که دولت‌مردان ما طرح کاربردی جامع و کامل ندارند، نه دولت بلکه مجلس نیز در حال طی کردن این پروسه است، مواردی می‌شنویم؛ اما صرفا در حد شعاری محدود شده اند واقعیت این است که یک طرح جدی که مردم آثارش را ببینند وجود ندارد، هر کاری تا برنامه مدون و الزام‌آور نداشته باشد به سرانجام نمی‌رسد؛ لذا ما اینجا هم مشکل قانونی و هم مشکل اجرا داریم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه ایلام با تاکید بر این نکته که دولت همه توانش را صرف مذاکرات می‌کند، تصریح کرد: نباید به امید مذاکره کشور را رها کرد، من اگر بجای دولت بودم بدبینانه‌ترین حالت مذاکرات یعنی عدم دستیابی به نتیجه و وضع تحریم های شدیدتر را در نظر می‌گرفتم، لذا باید طرحی داد که آثار عملی آن در جامعه احساس شود، نباید به امید این نشست که تحریم‌ها برداشته و وضع مردم خوب شود؛ باید کار جدی انجام داد، اقتصاد کشور و وضع رفاه مردم را نباید به نتیجه مذاکرات وابسته کنیم.

 

حجت اسلام سراج به بیانات رهبر انقلاب در زمینه تقابل جبهه اسلام و الحاد در شرایط کنونی اشاره کرد و ادامه داد: طبیعتا این مبارزه و این موضوع یک پدیده ساده و زودگذر نیست، یک جریان دامنه‌دار، طولانی مدت و ریشه‌دار خواهد بود، در این راستا لازم می‌دانم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج که بدون حاشیه و جدی کار می کنند تشکر و قدردانی کنم، این نهادها به دور از هر شعاری در این عرصه وارد شدند، اگر همه کشور به این شکل وارد عمل می‌شد وضعیت بهتری داشتیم، به عنوان مثال به برخی از خانوارهای روستایی امکاناتی مانند حیوانات اهلی برای پرورش و خودکفایی داده شد، هرچند این موضوع مورد بی مهری قرار گرفت اما به نظر من کار خوبی بود.

 

وی مطرح کرد: ما ناخودآگاه گاهی از دشمنانمان تعریف می‌کنیم، مثلاً یک پزشک اسرائیلی عصرها به مطب می‌رود و صبح که بیکار است کشاورزی می‌کند یا روی سقف خانه خود سبزی‌ می کارد، وقتی که دشمن به این شکل کار می‌کند ما که در اسلام مورد سفارش واقع شده‌ایم؛ مثلاً در حدیث داریم، کسی که خاک و آب دارد؛ غنی است، ما هم خاک، هم آب و هم خیلی چیزهای دیگر داریم، چرا فقیر بر جامعه ما حاکم شده است؟ چون به آموزه‌های دینمان عمل نمی‌کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه ایلام با بیان اینکه احساس من این است که اگر از مقام معظم رهبری سئوال شود که آیا شما از کارهای که صورت گرفته شده راضی هستید؟ بعید می‌دانم که رضایت داشته باشند، گفت: انتظار ایشان این بود که خیلی بیشتر به این قضیه بها داده شود، چون صلاح کشور، برد کشور و پیشرفت کشور در همین است، «از تو حرکت از خدا برکت» اگر خدا ببیند ما اهل کار هستیم، طبیعتاً کار ما را بی‌نتیجه نمی‌گذارد، پروردگار در آیات 39 و 40 سوره النجم می فرماید: براى انسان جز حاصل تلاش او نیست و [نتیجه] کوشش او به زودى دیده خواهد شد، اگر دشمن بفهمد با کشوری طرف است که هیچگونه امیدی به خودش ندارد راه برای نفوذ و تسلط باز می‌شود.


‌سراج با بیان اینکه در حال حاضر با همه تأکیدی که بر استفاده از کالای داخلی می‌شود؛ گرایش به سمت تولیدات خارجی بیشتر است، تصریح کرد: اگر مردم پای کار بیایند به درصد بالایی از اهداف موجود در تحقق راهبرد اقتصاد مقاومتی خواهیم رسید، اولین و مهمترین موضوعی که به تحقق این موضوع کمک می کند باور به شعارهای اقتصاد مقاومتی می باشد، دولت و مردم به این سطح از باور نرسیده اند، به عنوان مثال وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند: کشور به تولید و مصرف دسترنج داخلی نیاز دارد؛ مردم ما باید بدانند که هرچند تولید داخل کیفیت ضعیفی دارد در استفاده از آن به عنوان یک تکلیف عمل کنند، اگر به این شکل عمل شود بازار ما را کشوری مثل چین نمی‌گیرد، لذا وقتی چرخه تولید فعال شد، چرخه اشتغال نیز فعال می‌شود و در نهایت اقتصاد هم جان می‌گیرد.

 

وی تصریح کرد: مشکلی که وجود دارد این است که در بحث تطبیق شعارهای مقام معظم رهبری بر جامعه، یک حلقه وسطی قرار دارد، همه دولت‌ها از وقتی که این شعار مطرح شد؛ پای کار نبودند، مردم نیز تا تکلیفی از بالا بر ایشان ابلاغ نشود در میدان ظاهر نخواهند شد.



مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام به نقش دانشگاه‌ها در توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: در این رابطه دانشگاه‌ها باید موتور تولید باشند، مراکز آموزش عالی کشور خود را از این قاعده مستثنی کرده اند، خروجی دانشگاه‌ها نسبت به جامعه تطبیق ندارد، دانشگاه در یک وادی و مردم هم در یک وادی دیگر سیر می‌کنند، این موضوع برای مملکت در حال توسعه سم است، باید دانشگاه‌ها پای کار بیایند، حرف ما این است که دانایی‌محوری در کشور باشد، خیلی از کارها اگر پشتوانه علمی نداشته باشد بی‌نتیجه می‌ماند.

 

حجت اسلام سراج با تاکید بر این مطلب که تا ارتباط بین دانشگاه‌ و صنعت تعریف نشود، جامعه به تولید انبوه و ثروت دست نمی یابد، گفت: صنعت‌گران، وزارت صنایع، کشاورزی و مراکزی که در این رابطه مسئول هستند از دانشگاه‌ها مطالبه کنند، مادامی که آنها به دانش بها نمی دهند دانشگاه نیز شاید تکلیفی نداشته باشد.

 

وی جهاد دانشگاهی را به عنوان الگوی مناسب برای تعامل میان دانشگاه و صنعت دانست و خاطرنشان کرد: در این میان جهاد دانشگاهی گل سرسبد این عرصه است، ما بارها گفته‌ایم در طرح‌هایی که تا به حال انجام شده و همین ارتباطی‌ که الان وجود دارد، درصد خیلی بالایی از آن وابسته به همین نهاد انقلابی است که امید نظام محسوب می‌شود، اگر دست این نهاد را باز بگذارند و آن را تقویت کنند بیشتر کار خواهد کرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار