به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، چند روز قبل بود که یکی از دانشجویان اخراجی دانشکده فنی مهندسی فردوس دانشگاه بیرجند با خبرگزاری دانشجو تماس می گیرد و از مشکلات این دانشگاه می گوید و خواستار تهیه گزارش از سوی این خبرگزاری میشود.
خبرگزاری دانشجو نیز بعد از شنیدن مشکلات دانشکده از سوی این دانشجوی اخراجی، پیگیر دلائل اخراج وی از مسئولان دانشکده و مشکلات این دانشکده شد.
این دانشجوي كارشناسي ناپيوسته دانشکده فنی فردوس وابسته به دانشگاه بيرجند با بیان اینکه دانشكده فني و مهندسي فردوس، با توجه به تخلفات انجام شده توسط مسئولان اين دانشگاه و شرايط ايجاد شده براي دانشجويان اين دانشكده و پي گير نبودن دانشگاه براي رفع اين تخلفات، از اين دانشگاه شكايت داریم، گفت: سال 93 به وزارت علوم پیامی در رابطه با همين موضوع فرستادم که بعد از سه ماه فقط جوابی از طرف معاون وزارت علوم مبنی بر پیگیری مشکلات به دستم رسید؛ اما تغیير خاصي ايجاد نشد.
وی با بیان اینکه دانشجویان این دانشکده برای بهبود اوضاع دانشکده خود دوبار در مقابل درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواهان تغییر اوضاع و شرایطشان شدند، گفت: همچنان هم این پیگیری ها ادامه دارد تا ان شاءالله به حول قوه الهی و رسیدگی جدی مسئولان مشکلات دانشکده برطرف شود تا دانشجویان با شرایط بهتر به ادامه تحصیل بپردازند.
این دانشجوی دانشکده مهندسی فردوس به برخی از مشکلات این دانشکده اشاره کرد و گفت: عدم صلاحیت اساتید دانشگاه، عدم تطابق در اساتید انتخاب شده از سوی دانشگاه و اساتید مدرس در دانشکده، کمبود استاد در دانشکده و تدریس و مثلا بیش از 15 واحد درسی با یک استاد ارائه میشود، ضعف بار علمی اساتید، ایجاد جو خانوادگی بین مسئولان دانشکده و تأثیر بد آن بر روی شرایط دانشکده، متروکه بودن خوابگاه و اوضاع نابسامان خوابگاه از لحاظ بهداشت، امنیت و نارضایتی تمامی دانشجویان را از جمله این مشکلات برشمرد.
وی گفت: برخورد نامناسب مسئولان با دانشجویان، مناسب نبودن این مکان به عنوان دانشگاه و پایین آمدن شأن و مقام دانشگاه سراسری از لحاظ استاد، امکانات و ضعف بار علمی با توجه به آمار قبولی و پذیرش بالای این دانشکده مواردی که باعث ناراحتی ما از این دانشکده شده است.
این دانشجوی دانشکده مهندسی فردوس با بیان اینکه عدم نظارت بر عملکرد این دانشکده، نسنجیدن اساتید از نظر مهارت تدریس و بار علمی و مدارک معتبر، ذکر نشدن نام شهرستان فردوس در دفترچه انتخاب رشته کنکور که باعث سردرگمی و انتخاب اشتباه دانشجویان می شود، از مواردی است که وزارت علوم در آن کم کاری می کند، گفت: وزارت علوم به مسائل دانشجویانی که تقاضای انصراف از تحصیل دارند، با توجه به مشکلات پرداخت هزینه های بالا و خصارت 1,200,0000 تومان بابت هر ترم و عدم توانایی دانشجو در پرداخت آن، رسیدگی کند.
دلیل اخراج دانشجو آموزشی بوده است
اما خزیمه نژاد، رئیس دانشکده فنی و مهندسی فردوس نظر دیگری در باره این مشکلات دارد و در این رابطه با بیان اینکه دلیل اخراج این افراد قطعاً آموزشی بوده است و قوانین آموزشی در وزارت علوم تصویب شده و دانشگاه ها ملزم به اجرای آن هستند، گفت: این افراد از دانشکده اخراج نشدند بلکه از دانشگاه بیرجند اخراج شدند.
وی خاطرنشان کرد: در این دانشگاه کاردانی و کاردانی ناپیوسته داریم چنانچه دانشجو، دو ترم متوالی یا غیر متوالی مشروط و معدلش زیر 12 شود بایستی در کمسیون خاص دانشگاه این مشروطیها مطرح شود و دانشگاه در این کمسیون براساس پرونده دانشجو تصمیم میگیرد که ایا این دانشجو مجاز به ادامه تحصیل است یا خیر؟
رئیس دانشکده فنی فردوس ادامه داد: وزارت علوم، قوانینی را مشخص کرده است دانشجو یا اخراج آموزشی یا اخراج انضباطی میشود و اخراج انضباطی مربوط به موارد خاص است اما این دانشجو، اخراج آموزشی شده اند.
خزیمه نژاد تصریح کرد: دانشجو وقتی دو ترم به صورت متوالی یا غیرمتوالی مشروط می شود از لحاظ آئین نامه نمی تواند دیگر انتخاب واحد کند و سیستم انتخاب واحدش بسته می شود و با نامه نگاری و بررسی شرایط دانشجو در کمیسیون موارد خاص، تشخیص داده می شود که آیا به دانشجو فرصتی داده شود یا خیر؟
دانشجویان هنگام انتخاب دانشگاه محل تحصیل باید بیشتر تحقیق کنند
وی گفت: معمولا سختگیری که دانشگاه دارد، به حق است و دانشجوی دو ترم مشروط می شود این ها هم اخراج اموزشی شده اند.
رئیس دانشکده فنی فردوس یادآور شد: این دانشکده فنی ابتدا آموزشکده نوپایی بوده است که از سال 89 تاسیس و سال 90 به دانشکده تبدیل شده و با توجه به زیرساخت که شکل داده در حال حاضر ادعای دانشگاه شدن را دارد و در حد بضاعت و امنکانات را تامین کرده و در بسیاری از موراد نسبت به آموزشکده های و دانشکده های اقماری سرامد هستیم.
خزیمه نژاد افزود: نمی گوییم در حد نقطه مطلوب امکانات را تامین کرده ایم اما در حد بضاعت نسبت به امکانات سایر دانشگاه های کشور ما کم نگذاشته ایم.
خوابگاه دولتی نداریم
وی با بیان اینکه دانشحویی که ضعیف است و اخراج میشود و این مواردی که ذکر می کند، بهانه است، گفت: سالی 250 تا 300 دانشجو در این دانشکده فارغ تحصیل میشوند چطور بوده است دانشجویی که اخراج آموزشی شده و به کمبود امکانات اعتراض می کند؟ دانشگاه بیرجند با مرکزیت بیرجند، 5 اقماری دارد و ذکر می شود دانشگاه بیرجند دانشکده فنی و مهندسی فردوس و قرار نیست در دفترچه کنکور تمام جزئیات ارائه شود که شهر کجاست چند کیلومتر فاصله دارد خود دانشجوی که می خواهد انتخاب کند بایستی تحقیق بیشتری کند.
وی گفت: این دانشکده زیر نظر دانشگاه بیرجند است و جزاقماریهای بیرجند محسوب می شود در عین حال ما بعضی موارد را از معاونت دانشجویی دانشگاه بیرجند خواهش کردیم از جمله اینکه ما خوابگاه دولتی نداریم و 513 دانشجو در 7 کد رشته داریم.