کد خبر:۴۸۴۷۰۷
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان:

گلستانی‌ها باید دوباره پنبه بکارند/ سدسازی‌ها در استان گلستان بی رویه است

عضو هیات علمی دانشگاه گلستان گفت: سدسازی‌های بی رویه در استان گلستان مانع پر شدن سفره‌های زیرزمینی آب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، قان قرمه، عضو هیات علمی دانشگاه گلستان صبح امروز در مجمع نخبگان استان گلستان که با حضور اساتید دانشگاهی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار شده بود، به بیان مشکلات اقلیمی پرداخت و گفت: استان گلستان دچار یک دگرگونی آب و هوایی شده است که برخی از موارد آن برگشت پذیر است.


وی با بیان اینکه باید مدیریت ریسک خشکسالی و منابع آبی جایگزین مدریت بحران شود، ابراز داشت: در استان بارش کاهش پیدا نمی‌کند؛ بلکه پدیده‌ای که گلستان را تهدید می‌کند، جابجایی زمانی بارش است یعنی بارش‌ها در زمانی رخ خواهند داد که نیاز کشاورزی نباشد.


قان قرمه به دیگر تهدیدهای اقلیمی استان گلستان اشاره کرد و بیان داشت: پتانسیل تبخیر در استان ما در حال افزایش است؛ یعنی دمای استان دارد بالا می‌رود.


عضو هیات علمی دانشگاه گلستان افزود: از سال ۸۰ به بعد کشت اراضی پنبه در استان گلستان به صفر رسیده و جای آن را ارضی آبی نظیر گندم و کلزا گرفته است بر این اساس استان ما ۲۹.۵درصد افزایش اراضی آبی داشته است که این اتفاق نه تنها صنعت پنبه را از ما گرفت بلکه بر مصرف آب ما نیز افزود.


وی با بیان اینکه «اقتصاد مقاومتی» به معنای «مدیریت به نحو مطلوب» است، خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم اراضی زیر کشت استان را به قبل از سال ۸۰ ببریم مدیریت مطلوب آب را در استان انجام داده‌ایم ضمن اینکه صنایع پنبه ما نیز دوباره رونق می‌گیرد.


قان قرمه از دیگر سومدیریت‌ها در مدیریت منابع آبی استان گلستان به سدسازی‌های بی رویه اشاره کرد و عنوان داشت: سدهایی در استان ساخته می‌شود که فایده چندانی هم ندارد و اگر عایدی داشته باشد برای عده‌ای خیلی قلیلی از مردم دارد، این سدها مانع پر شدن سفره‌های زیرزمینی می‌شود؛ ضمن اینکه عدم جاری شدن آب در رود مردم دیگر را وادار به استفاده از آب‌های زیرزمینی می‌کند که این دو مسئله ذخیره آبی استان را نابود می‌سازد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار