آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۴۷۲۷
یک روانشناس مطرح کرد

خشخاش موجود در انبارهای افغانستان نیاز بیش از ۱۰ سال دنیا را تامین می‌کند

یک روانشناس گفت: در حال حاضر چنانچه کل مزارع خشخاش افغانستان را نابود کنند باز هم میزان خشخاش انبار شده در افغانستان قادر است ۱۰ تا ۱۵ سال نیاز کل دنیا را تامین کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، برهانی امروز در کارگاه «اعتیاد با تکیه بر محیط‌های دانشگاهی» که به همت مرکز مشاوره و سلامت موسسه آموزش عالی بینالود و مرکز مشاوره منطقه ۹ کشور در موسسه بینالود برگزار شد، با اشاره به این نکته که کشیده شدن به سمت اعتیاد در جامعه فعلی سن، جنس، جایگاه و مکان نمی‌شناسد، گفت: در حال حاضر دسترسی به مواد مخدر بسیار آسان شده به طوری که شما طی یک مدت زمان ۲۰ دقیقه‌ای به راحتی می‌توانید به مواد مخدر دست یابید.

 

وی ضمن اشاره به این‌که علی رغم بالا رفتن سواد مردم؛ اما میزان مصرف این مواد کاهش نیافته است، بیان کرد: دانشجوی امروز ما خود را درگیر موادی چون تریاک نمی‌کند، بلکه از قرص‌هایی مانند ترامادول، ریتالین و متادون استفاده می‌کند.

 

این مشاور ادامه داد: بسیاری از دانشجویان تصور می‌کنند با مصرف این قرص‌ها معتاد نمی‌شوند و معمولا آنان را در شب‌های امتحان مورد استفاده قرار می‌دهند؛ اما بعدها مشاهده شده که حتی برخی از آنان روزانه ۱۶۰۰ میلی گرم ترامادول مصرف کرده‌اند که میزان بسیار بالایی است.

 

برهانی خاطرنشان کرد:  اعتیاد بیماری مزمنی است که سیر پیشرونده دارد و هر چیزی که باعث وابستگی روانی و جسمی فرد شود سوء مصرف نامیده می‌شود و به طور کلی چنانچه بر اثر استفاده از موادی فرد روابط خانودگی و شغلی خود را از دست بدهد، گفته می‌گوییم که این فرد سوء مصرف دارد.

 

وجود ۲۷۰۰ نوع ماده مخدر در کشور

این روانشناس با بیان این‌که در حال حاضر ۲۷۰۰ نوع ماده مخدر در کشور ما وجود دارد که پایه همه آنان یکی است، افزود: بیشترین کشفیات موارد مخدر در کشورهایی همچون ایران و افغانستان، تریاک است و این در حالی است که بیشترین کشفیات مواد مخدر در کشورهای آمریکای جنوبی حشیش و ماری جوانا است، بنابراین مصرف این مواد به فرهنگ کشورها بستگی دارد.

 

برهانی یکی از دلایل افزایش انواع مواد مخدر را نیاز بازار مصرف دانست و خاطرنشان کرد: روزگاری ناس در کشور ما وجود نداشت و به طور کلی این ماده را در کشورهایی چون افغانستان و پاکستان می‌توانستید مشاهده کنید؛ اما بعدها با اسامی چون خوشبو کننده دهان وارد دکه‌های مطبوعاتی ما شد و امروز بسیاری از جوانان به راحتی از آن استفاده می‌کنند و زمانی که از آنان سوال می‌کنید این چیست می‌گویند خوشبو کننده دهان است!!.

 

نخستین عامل کشش به سمت مواد مخدر را کنجکاوی است

وی نخستین عامل کشش به سمت مواد مخدر را کنجکاوی خواند و گفت: عوامل اعتیاد بسیار گسترده هستند و به طور کلی چنانچه توانستیم سیم ارتباط مصرف آزمایشی و مصرف تفریحی را از هم قطع کنیم، آن گاه فرد کمتر آسیب خواهد دید.

 

این مشاور ضمن تاکید  بر این مطلب که وابستگی به قرص بدترین وابستگی و سوء مصرف است و به سختی می توان فردی را که به مصرف قرص معتاد شده را به اجتماع بازگرداند، بیان داشت: علاوه بر آن سیگار نیز تبدیل به معضل شده است و علی رغم سادگی که دارد، نیکوتین موجود در آن از تریاک اعتیاد آورتر است.

 

توتون موجود در قلیان میوه‌ای آلوده‌ترین توتون‌هاست

برهانی ادامه داد: بسیاری تصور می‌کنند که قلیان میوه‌ای اعتیاد آور نیست در حالی که قلیان میوه‌ای نیز یک ماده مخدر محسوب می شود که در آن از آلوده‌ترین توتون‌ها استفاده می‌کنند به این دلیل گفته می‌شود آلوده‌ترین توتون؛ چراکه در آن از توتونی بهره می‌گیرند که می‌خواهند دور بریزند؛ اما با اضافه کردن اسانس آن را تبدیل به قلیان میوه‌ای می‌کنند.

 

وی با بیان این‌که قلیان میوه‌ای به اندازه ۱۰۰ نخ سیگار دود تولید می‌کند، تصریح کرد: یکی دیگر از مواد مخدری که جوانان آن را نمی‌شناسند و تصور می‌کنند که مخدر نیست، «معجون بیرجندی» است. این ماده همان حشیش تخته‌ای می‌باشد.

 

حضور آمریکا در افغانستان تولید خشخاش در این کشور را ۴۰ برابر کرده است!

این روانشناس در ادامه بیان کرد: روزی که آمریکا وارد کشور افغانستان شد، گفت می‌خواهد مزارع تولید خشخاش را از بین ببرد؛ اما از روزی که آمریکا پا به این کشور گذاشته است تولید افغانستان ۴۰ برابر گذشته شده است.

 

میزان خشخاش موجود در انبارهای افغانستان بیش از  ۱۰ سال دنیا را تامین می‌کند!
برهانی ادامه داد: در حال حاضر چنانچه کل مزارع خشخاش افغانستان را نابود کنند باز هم میزان خشخاش انبار شده در افغانستان قادر است ۱۰ تا ۱۵ سال نیاز کل دنیا را تامین کند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود کرک را یکی از خطرناک‌ترین مواد مخدر نامید و تصریح کرد: این ماده به قدری خطرناک است که چنانچه مصرف اول کرک در فرد به مصرف دوم برسد، امکان ندارد که فرد بتواند آن را ترک کند.

 

این رونشناس با اشاره به این نکته که عاقبت کسانی که به مصرف کرک روی می‌آوردند خودکشی و دیگر کشی می‌شود، بیان داشت: یکی دیگر از مواد مخدر خطرناکی که وارد بازار شده است ماده مخدر «کروکدیل» نام دارد که عارضه‌ای که برای مصرف کننده ایجاد می‌کنند مانند بیماری قانقاریا می‌باشد به طوری که کل پوست مصرف کننده را تخریب می‌کند. در این افراد استخوان دیده می‌شود؛ اما پوست و گوشت خیر، البته بیشترین مصرف این ماده مخدر در کشور ما نیست، بلکه در روسیه می‌باشد.

 

برهانی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز تجارت مواد مخدر یکی از پرسودترین تجارت‌ها پس از اسلحه و گردشگری می‌باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار