به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم طی نشست خبری با اصحاب رسانه در زاهدان گفت: امروز ایران به پشتوانه سرمایههای علمی عظیمی که پس از انقلاب کسب کرده نقش فعال و مؤثری در دنیا ایفا میکند. سیاست کلان کشور به سمت استفاده مناسب از ابزار علم پیش میرود تا پژوهش را مأموریتگرا کند؛ زیرا پژوهش، فناوری و علم نقش موثری در تحقق امنیت پایدار یک منطقه دارند.
وی افزود: پیشرفت روزافزون ایران در عرصههای علمی گوناگون برای ما قدرت آفرین شده است. امروز فضای بینالملل بر توان علمی ویژه ایران واقف است و یکی از دلایل پیشرفت چشمگیر علمی ایران در سالهای اخیر قرار گرفتن کشور در فضای تحریم بوده است. جوانان و دانشمندان ما حتی در فضای بحران هم برنامه توسعه علمی خود را ادامه دادهاند. امروز ایران علاوه بر برخورداری از فناوری هستهای ویژه، در سایر زمینههای علمی مانند نانو و هوا و فضا صاحب توانمندیهای علمی قابل قبولی است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تصریح کرد: امروز 37 پارک علم و فناوری و 156 مرکز رشد در سطح کشور راهاندازی شده و تقریباً همه استانها دارای پارک علم و فناوری هستند.
احمدی با ببیان اینکه در حال حاضر 4100 واحد فناور در سطح کشور وجود دارد، گفت: درصد مقالات کشور در سطح دنیا از هشت دهم درصد سال 2012 به 68 درصد در سال 2015 رسیده که رشد 200 درصدی را نشان میدهد. مقالات علمی کشور از لحاظ کیفی نیز رو به رشد است.
وی تصریح کرد: ارتقاء کیفیت علمی طی سال آینده از اصلیترین برنامههای وزارت علوم است. در حال حاضر نزدیک به 1100 مجله علمی پژوهشی در سطح کشور وجود دارد و از این تعداد حدود 42 مجله در سطح ISI چاپ میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم احمدی گفت: وجود صد هزار دانشجو در استان سیستان و بلوچستان ظریفت ویژهای است که باید با برنامهریزی دقیق از این ظرفیت در راستای توسعه این استان بهره گرفته شود. دانشگاه سیستان و بلوچستان باید به سمت توسعه علمی و اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان گام بردارد. تحقق توسعه علمی امنیت، اقتصاد و اشتغال را به همراه میآورد.