به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از زاهدان، محمدصادق علیایی، معاون دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه سرپرست و هیات رئیسه دانشگاه زابل از قسمتهای مختلف آزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاههای دانشکدههای علوم، آب و خاک و کشاورزی بازدید کردند.
محمد صادق علیایی در این بازدید تصریح کرد: یکی از سیاست های وزارت علوم و دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش این وزارت خانه، حمایت از آزمایشگاهها دانشگاههاست و این آمادگی را دارد تا در بحث تجهیزات و مدیریت ایمنی و بهداشت همکاری نماید تا آزمایشگاه مرکزی با ایده آلها و استانداردهای ملی و جهانی ساخته شود و بتوانیم آزمایشگاههای کاربردی داشته باشیم. در این خصوص وزارت خانه و دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری آمادگی دارد تا بیشتر تجهیزات مربوط به این آزمایشگاه تامین گردد و سکوبندیهای و هود های هر آزمایشگاه بر اساس مطالعه صورت بگیرد و بصورت تخصصی باشد. همچنین دانشگاه زابل میتواند از تجربه دانشگاه های دیگر در سطح ملی و جهانی استفاده لازم را بکند.
معاون دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: با توجه به اهداف وزارت علوم که به دنبال دانشگاه سبز هستیم، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گواهی ایزو و ایمنی و بهداشت و محیط زیست بگیرد، خروجی آن قطعاً قابل اعتماد بوده و در طبقه بندی محیط زیستی رعایت همه نکات باید صورت بگیرد تا خطرات جانی برای نیروی انسانی نداشته باشیم.
وی بر تغییر دانشگاه به سمت واحد جهانی شدن تاکید کرد و افزود: دانشگاه باید کلان نگر باشد و در خصوص نرم افزار ارائه شده هم نسخهای پیشنهادی برای مطالعه به وزارت خانه ارسال شود، حتی با نرم افزارهای کشورهای خارجی و دانشگاههای بین المللی نیز مقایسه شود و کمی کاستیها پورتال مرتفع شود و این نرم افزار آزمایشگاهی را به زبانهای مورد نیاز منطقه قابل دسترسی کنید تا همه از این امکانات استفاده کنند.
علیایی در ادامه بازدید از روند آزمایشگاهها عنوان کرد: برای هر دستگاه آزمایشگاهی دفترچهای طراحی وآماده سازی گردد و نکاتی از قبیل برچسب دوره و راهنمای سرویس دستگاه در آن دیده شود و تمامی اطلاعات لازم درج شود و با سازمان انرژی اتمی نیز هماهنگی در خصوص بعضی از دستگاهها صورت گیرد.
معاون دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: باید آزمایشگاه مرکزی دانشگاه زابل به سمتی برود که درآمدزایی داشته باشد و اگر در این زمینه خوب برنامه ریزی گردد درآمدهای حاصل از آن برای اداره دانشگاه کفایت میکند؛ چرا که پتانسیل وجود گمرک و مرز در این منطقه می تواند مثمر به ثمر باشد و در این خصوص دانشگاههای کشور به این سمت رفتهاند.
لازم به ذکر است، علیایی در جریان این بازدید قول مساعد داد تا از تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه زابل به صورت ویژه حمایت شود.