کد خبر:۴۸۵۶۷۰
ظریف در دانشگاه تهران:

ایجاد توهم خطر از ایران، دلیل آتش‌افروزی در منطقه است

وزیر خارجه گفت: طراحی‌های امروز منطقه شامل آتش‌افروزی، تفرقه‌اندازی‌ها و فرقه‌گرایی‌ها به خاطر ایجاد توهم خطر از ایران است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و سابق دانشکده مطالعات جهان و تقدیر از محمد مرندی رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران که امروز یکشنبه در محل این دانشکده برگزار شد، طی سخنانی گفت: ارادتم به دکتر مرندی و عاملی به 15 سال پیش برمی‌گردد و بسیار خوشحالم که در بین دوستان شخصی این دو نفر را می‌توانم نام ببرم که هر دو از استوانه‌های علمی کشور و توانمندترین افرادی هستند که در حوزه سیاست خارجی و فهم بین‌الملل نقش دارند.

 

وی دانشکده مطالعات جهان را یک فرصت استثنایی خواند و گفت:‌ همه چیز در عالم سیاست بر تصور استوار است و تصور است که سیاست را شکل می‌دهد که در دانشکده مطالعات جهان در دو بعد تصور خوب عمل می‌کنیم.

 

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: دانشکده مطالعات جهان در یک حوزه به فهم و درک تحولات کمک می‌کند تا تصورات‌مان در عالم خارج به واقعیت نزدیک باشد.

 

ظریف با ذکر این نکته که ما در فهم و تحلیل مستقل هستیم و تقلید نمی‌کنیم، یادآور شد: تحلیل ما باید مبتنی بر یک برداشت صادقانه و عالمانه از شرایط واقعی باشد و خودمان مانند ملانصرالدین در صف آش خودمان قرار نگیریم.

 

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم از شخصیت‌های علمی و دانشگاهی خود استفاده کنیم تا تصور را به واقعیت نزدیک کنیم رسالت اول ما این است که مقلد نباشیم و آن را بر اساس کرسی آزاداندیشی بنا بگذاریم.

 

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه دانشکده مطالعات جهان این امکان را به ما می‌دهد که بتوانیم فهم خوبی از شرایط داشته باشیم، اظهار داشت: این دانشکده یک ویژگی خوب دارد که در صحنه اصلاح تصور طرف مقابل از ما نیز فعال بوده است. ایراد اساسی ما در سیاستگذاری ایراد فهمی و ادراکی است.

 

ظریف ادامه داد:ما باید در انعکاس واقعیت، تخریب بنای ایران هراسی را دنبال کنیم. ایران هراسی بنایی است که سال‌ها و دهه‌ها بر آن سرمایه‌گذاری شد و به نظر شخصی من امروز فروریخته است، اما به طور کلی یک شکاف عمیق برداشته است.

 

وی طراحی‌های امروز منطقه شامل آتش‌افروزی، تفرقه‌اندازی‌ها و فرقه‌گرایی‌ها را به خاطر ایجاد توهم خطر از ایران خواند و یادآور شد: دانشکده مطالعات جهان در برهم ریختن فضای دروغین ایران هراسی و اسلام هراسی پیش می‌رود و نقش‌آفرینی می‌کند.

 

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به دورانی که در وزارت خارجه حضور نداشته گفت: زمانی که فرصت داشتم می‌دیدم که یک صدای منطقی از ایران مانع می‌شود که یک فضای تمام قد علیه ایران شکل بگیرد و به همین دلیل به شجاعت مرندی غبطه می‌خوردم.

 

وی همچنین به دور آخر مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و گفت: در طول مذاکرات مرندی و دانشجویان دانشکده به همراه وی آمدند و نقش بسیار مهمی داشتند و ما در همه ادوار گذشته در حوزه رسانه‌ای آنقدر موفق نبودیم که در دور آخر بودیم و یکی از عوامل اخیر این موفقیت، شخص مرندی بود.

 

ظریف نسبت به ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین وزارت خارجه و دانشکده مطالعات جهان ابراز امیدواری کرد.

 

وی همچنین با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت:‌سربلندی و قدرت ملی ما ناشی از تفکر اصیل انقلاب و فرهنگ خودباوری و استقلال است که یادگار امام می‌باشد.

 

وزیر خارجه با بیان اینکه آمریکا ابرقدرت نیست و نباید توهم داشته باشیم که اگر چیزی را پذیرفت حتما به ضرر ماست، یادآور شد: چنین  تصوری معطوف به این است که آمریکا ابرقدرت است و هیچ چیز را نمی‌توان با آن مذاکره کرد و به نتیجه رساند. باید بپذیریم که توان داریم و توان مقاومت، مبارزه و مذاکره ما به برکت انقلاب اسلامی و گفتمان اصیل آن است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۳
آفرین بر آقای ظریف که بر نکته خیلی ظریف تر در مورد سیاستهای خارجی خویش و جناح سیاسی خود اشاره نمود:
«همه چیز در عالم سیاست بر تصور استوار است و تصور است که سیاست را شکل می‌دهد که در دانشکده مطالعات جهان در دو بعد تصور خوب عمل می‌کنیم.»
و حالا این بیانات را بگذارید در کنار فرمایش از کار افتادن سیستم دفاعی کشور با یک بمب و تصوری که ایشان از ایران دارند و از آمریکا و نتیجه این بیانات در مورد تصوری که در ذهن کدخدایشان پدید می آورد و نتیجه نهایی که از این تصورات حاصل می شود.
و در ادامه وقتی اصرار می کنند که ما بردیم منظور در تصورات مبارک است و این تناقضی با واقعیت بیرونی ندارد چون عرصه، عرصه تصور است اشکالی ندارد.
و وقتی دشمن دارد جای پای غارت ایجاد می کند و با بتن پر می کند و ... باز هم...
5
0
داود
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۱
تا دیروز میگفت امریکا با یه بمب سیستم دفاعی ما رو نابود میکنه(پیرو آسمون ریسمون کردن ها شون جهت توافق به هر نحوی که شده) حالا واسه ماست مالی کردن گندی که به بار اووردن میفرمایند آمریکا ابر قدرت نیست و ما زورمون بهش چربید و ازش امتیاز گرفتیم!!!! خدایا ببین با کیا شدیم 80میلیون!! دولت راستگویان!!
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار