به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، اقدام کره شمالی همچنین با انتقادات بینالمللی از سوی کشورهای مختلف از جمله امریکا، روسیه، ژاپن و چین روبرو شد.
ناتو: اقدام کره شمالی نقض مستقیم قطعنامههای شورای امنیت بود
بر اساس تازهترین گزارشها دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز یکشنبه با انتشار بیانیهای آزمایش موشکی پیونگ یانگ را محکوم و این اقدام را نقض مستقیم قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل دانست.
ژنرال ینس استولتنبرگ گفت: «من اقدام امروز (یکشنبه) کره شمالی در پرتاب یک موشک مجهز به فناوری بالستیک را که پس از آزمایش هستهای این کشور در تاریخ 6 ژانویه (16 دی) صورت گرفته است، به شدت محکوم میکنم.»
وی افزود: «این پرتاب (موشک) نقض مستقیم پنج قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که بارها از کره شمالی خواسته است تمام فعالیتهای مربوط به برنامۀ موشکهای بالستیک خود را به حالت تعلیق درآورد.»
استولتنبرگ همچنین از کره شمالی خواست از هرگونه اقدام تحریک آمیز دیگری خودداری کند.
آلمان: اقدام کره شمالی غیرمسئولانه و تحریک آمیز بود
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجۀ آلمان نیز اقدام کره شمالی را «غیرمسئولانه و تحریکآمیز» خواند.
وی با انتشار بیانیهای افزود: «من به شدت اقدام امروز کره شمالی را در پرتاب یک موشک بالستیک به شدت محکوم میکنم. این کشور بار دیگر هشدارهای جامعۀ جهانی را نادیده گرفته است.»
اشتاینمایر همچنین گفت: «پرتاب موشک، اقدام تحریک آمیزِ غیرمسئولانهای است که قطعنامههای الزام آور شورای امنیت سازمان ملل متحد را نادیده گرفته و بار دیگر امنیت منطقه را به خطر میاندازد.»
وی نشست اضطراری روز یکشنبۀ شورای امنیت سازمان ملل را یک نشانۀ مهم تلقی کرد که از همۀ اعضای این شورا میخواهد از اقدامات قاطع این شورا حمایت کنند.
اقدامی تحریک آمیز و بی معنا
فرانسه نیز اقدام کره شمالی را «تحریکآمیز و بیمعنا» خواند و از شورای امنیت سازمان ملل خواست پاسخی «سریع و قاطع» به این اقدام دهد.
کاخ ریاست جمهوری فرانسه (الیزه) با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «فرانسه در نهایت قاطعیت اقدام جدید کره شمالی را در نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت، محکوم میکند.»
همچنین فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجۀ انگلیس گفت پیونگ یانگ به وضوح نشان داده است که به برنامههای هستهای و موشکیاش بیشتر از ملت خود اهمیت میدهد. مقامات استرالیا نیز ضمن محکوم کردن اقدام کره شمالی خواستار پاسخ قاطع شورای امنیت سازمان ملل شدند.