عبدالرضا فیاضی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این سوال که مدتی است دانشگاهها اقدام به بازنشستگی اجباری یا لغو همکاری با اساتید ارزشی کرده اند، آیا کمیسیون آموزش اطلاعی از این موضوع دارد و نسبت به این موضوع ورود کرده است یا خیر؟ گفت: کمیسیون آموزش خبرهایی از اخراج و یا لغو همکاری با برخی از اساتید شنیده است و در این رابطه در کمیسیون با حضور مسئولین مربوطه وزارت علوم بحث هایی مطرح شد و اعضا حساسیت ها و نظرات خود را بیان کردند و قرار بر این شد تا مسئولان نگرانی ها و دغدغه نمایندگان را بررسی و از سوی آنها نظرات لحاظ کنند و اگر مواردی در خصوص بازنشستگی اجباری یا لغو همکاری با اساتید مطرح است باید بر اساس قانون با این موضوع برخورد شود و در این زمینه از کارهای سلیقه ای پرهیز کنند.
وی در خصوص نتیجه نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با مسئولان وزرات علوم در خصوص بازنشسته کردن و لغو همکاری با اساتید ارزشی گفت: به نظرم از آن نشست به بعد یک مقداری رفتار ها تعدیل شده است از برگزاری نشست ها ی بعدی اعضا با مسئولان وزارت علوم در این خصوص اطلاعاتی ندارم اما می دانم که از سوی اساتید شکایتی در این زمینه به در کمیسیون مطرح نشده است.
فیاضی در خصوص موضع کمیسیون نسبت به بازنسشته کردن و لغو همکاری اساتید بیان کرد: نظر اعضای کمیسیون این است که هر کجا حقوقی از پرسنل یا استادی ضایع می شود باید برابر قانون با بی قانونی به جدی برخورد شود و انتظارمان از مسئولان وزارت علوم نیز این است که در این مسأله دقت کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص این که آیا کمیسیون آموزش تحقیقات در بعد از تعطیلات در نظر ندارند موضوع لغو همکاری اساتید ارزشی با دانشگاه ها یا بازنشسته کردن آنها را بار دیگر بررسی کند؟ گفت: اعضای کمیسیون آموزش این موضوع را بار دیگر برای پیگیری نتایج نشست های اعضای کمیسیون با مسئولان را قطعا پیگیری خواهدکرد.
فیاضی در ادامه در رابطه با بررسی پرونده دانشجویان بورسیه که در کمیسیون اصل 90 این پرونده موردبررسی و رسیدگی قرار گرفته است ولی در حال آقای صدیقی برخلاف حکم اصل 90 که قرار بود دانشجویان بورسیه که مشکلی در ثبت نام ندارند در دانشگاهها ثبت نام کنند اما اجازه نمی دهد تا ثبت نام این دانشجویان صورت پذیرد، اظهار داشت: بعد از بررسی کمیسیون اصل 90 به پرونده بورسیه شدگان از سوی دانشجویان بورسیه ای شکایت جدیدی به کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح نشده است.
نماینده مردم نور و محمود آباد درخانه ملت ادامه داد: چنین موضوعی در کمیسیون وجود داشت و اعضای کمیسیون تمام تلاش خود را انجام می دادند تا مشکلات دانشجویان برطرف شود تا این که موضوع دانشجویان بورسیه ای در کمیسیون اصل 90 مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد و در نهایت نظر آنها در خصوص دانشجویان بورسیه ای صادر شد و نتیجه این حکم این بود که عدم تمکین وزارت علوم توجیه قانونی ندارد.
فیاضی بیان کرد: در بعد از تعطیلات مجلس اعضای کمیسیون برای این که بدانند این پرونده به چه نتایجی رسیده است بار دیگر موضوع دانشجویان بورسیه ای را بررسی خواهند کرد.
وی در خصوص اینکه نشست اعضای کمیسیون در خصوص بررسی پرونده دانشجویان بورسیه ای با مسئولان وزارت علوم است یا از دانشجویان نیز دعوت بعمل خواهید آورد تا در نشست اعضای کمیسیون نیز حضور داشته باشند، اذعان کرد: اعضای کمیسیون نشستی را با مسئولان وزارت علوم برگزار خواهند و مسئولان وزارت علوم با حضور در کمیسیون گزارشی از اقدامات انجام شده در رابطه با حل مشکلات دانشجویان بورسیه ای گزارشی را به اعضا در ارائه دهند.
فیاضی در رابطه با خصوصی سازی کردن مدارس در برنامه ششم توسعه گفت: از آنجایی که مقام معظم رهبری در خصوص برنامه و سند تحول تأکید فرموده اند از این رو برنامه ششم توسعه نباید مغایر با سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب و قانون اساسی باشد.
وی گفت: طبق اصل سی ام قانون اساسی همه باید از آموزش رایگان بهره مند شوند بنابراین خصوصی سازی آموزش و پرورش با قانون اساسی نمی تواند نسبتی برقرار کند.
فیاضی اذاعان داشت: در برنامه ششم توسعه بحث مشارکت است و این که مردم در آموزش و پرورش مشارکت داشته باشند که یکی از مصادیق این مشارکت مدارس غیردولتی است ولی خصوصی سازی به معنایی اخص خصوصی سازی مطرح نیست.
وی تصریح کرد: اگر دولت بخواهد در برنامه ششم توسعه مسأله واگذاری مدارس را به بخش خصوصی مطرح کند قطعا نمایندگان به این بند برنامه رای نخواهند داد.
فیاضی در پاسخ به سوالی مبنی بر این مطلب که کمیسیون آموزش و تحقیقات آیا با کلیات لایحه موافقت کرده اند یا مخالفت؟ گفت: کلیات در کمیسیون آموزش و پرورش رد نشده و اعضای کمیسیون و به کلیات برنامه ششم موافقت کرده اند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه در رابطه با جزییات برنامه ششم توسعه و احکام مورد نظر دولت نظر موافق خواهند یا با جزییات مخالفت خواهند کرد، بیان داشت: انتقاد از برنامه ششم توسعه بسیار زیاد است و اعضای کمیسیون معتقدند که دولت در برنامه ششم توسعه در خصوص فرهنگ و آموزش احکامی که آورده احکام ضعیف است و به نظر می رسد دولت برای این بخش برنامه ندارد.
وی گفت: دولت در برنامه ششم توسعه دولت در خصوص سند تحول بسیار ضعیف وارد شده است.
به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات وزرات نفت در دولت تدبیر و امید در برخورد با دانشجویان بسیار گاز انبری برخورد شده این در حالی است که مهمترین مسائل اقتصادی در وزارت نفت منعقد می شود و به نظر من وزارت نفت باید نسبت به عملکرد خود در مقابل دانشجویان پاسخگو باشد.
فیاضی خطاب به دانشجویان گفت: دانشجویان بهتر است جهت بر پایی تجمعات خود مجوز بگیرند و اگر تجمعات با مجوز باشد هیچ گروه و وزارتخانه ای حق برخورد با دانشجویان را ندارد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص این که آیا برخوردهای دولت با دانشجویان در این راستا نیست که دولت نمیخواهد شفاف سازی در مسأل اقتصادی و قرار دادهای منعقده میان ایران و دیگر کشورها صورت گیرد، گفت: دولت باید به مطالبات دانشجویان توجه کند و نباید بجای شفاف سازی و گفتگو با دانشجویان بصورت گاز انبری با دانشجویان برخورد کند.
به گفته فیاضی فعلا خبری از بررسی و رسیدگی پرونده اختلاس رفاه دانشجویی در کمیسیون مطرح نیست و نمی دانم رسیدگی به این موضوع چرا مسکوت مانده است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با افزایش شهریه ثابت دانشگاه پیام نور و آزاد گفت: شهریه ثابت شهریه ای است که در طول دوران تحصیل یک فرد باید ثابت باشد و متغیر افزایش می یابد اگر دانشجویان به کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش ارائه دهند اعضای کمیسیون نسبت به این موضوع ورود و این موضوع را بررسی خواهند کرد.
وی افزود: اگر اعضای کمیسیون آموزش گزارش از افزایش هزینه ها داشته باشند با مسئولان ذیربط برخورد خواهند کرد و برخورد و ورد در جهت حل مشکلات دانشجویان و دبگر اقشار مردم وظیفه نمایندگان مجلس است و اگر مجلس نسبت به افزایش شهریه های ثابت هشدار به مسئولان دانشگاه آزاد و پیام نور دهد نهاد و یا سازمان دیگری گزارش و تذکر نمی تواند بدهد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص عملکرد کمیسیون متبوعش در دوره نهم مجلس، گفت:کارنامه کمیسیون آموزش در دوره نهم مجلس کارنامه قبولی و اگر اعضای کمیسیون بخواهند کارنامه خود را دریافت کنند با دست راست کارنامه خود را در دست خواهند گرفت.
سنجش و پذیرش دانشجویان در مقطع تحصیلات کارشناسی و مقطع دکترا، طرح رتبه بندی معلمان از مهمترین برنامه های است که اعضای کمیسیون در دوره نهم مجلس آن را نهاییی کرده اند.
فیاضی گفت: دولت تدبیر امید در برنامه بودجه سال 95 کل کشور هزینه آموزش و پرورش حدود 28 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است و با این میزان درآمد دو وزارت علوم و آموزش و پرورش باید کج دار و مریض در سال 95 در انجام برنامه ها و پروژه های حرکت کنند.
به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دولت نسبت به سال گذشته درآمد دو وزرات خانه علوم و آموزش و پرورش را نزدیک به بیست درصد افزایش داده است.