به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، یادواره شهدای غواص و دانشجوی دانشگاه پیام نور استان اصفهان در سالن حمصیان این دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه تعدادی از رزمندگان عملیات کربلای ۴ به بیان خاطرات و سخنانی پیرامون جنگ تحمیلی پرداختند.
یکی از نکات قابل توجه این یادواره، مجری برنامه بود که خود نیز از رزمندگان دفاع مقدس و از اعضا گردان یونس و جزو غواصان بود.
یادواره شهدای غواص مربوط به عملیات والفجر ۸ در ۲۰ بهمن ۶۴ و شهدای گردان یونس بود که طی آن حدود ۲۰۰۰ غواص جان برکف که آماده ایثارگری بودند، به عرض رودخانه وحشی اروند رود زدند و توانستند با کم ترین امکانات این عملیات را انجام دهند.
بر اساس آنچه راویان این یادواره بیان داشتند و خلاصه آن که در ادامه می آید، رزمندگان غواص در این عملیات دشمن را طوری غافلگیر کردند که منجر به تصرف فاو عراق شد.
در ادامه این خاطرات کمال حیدری، معاون سابق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سالروز عملیات والفجر ۸ اشاره کرد و گفت: حدود یک ماه و نیم همه افراد هر روز باید در آب سرد می رفتند تا بدن هایشان با شرایط سخت خو بگیرد. یک روز قرار بود بچه ها به آب زده و فشار آب را تحمل کنند.
وی افزود: در این جریان یک نوجوان کم سن سال گفت خسته شدم و دیگر نمی توانم ادامه بدهم. ما هم که دیدم سن کمی دارد به او اجازه دادیم همراه ما نیاید. بعد از چند دقیقه دیدم دوباره وارد آب شد، گفتم تو نمیخواستی همراه ما بیایی چرا نظرت تغییر کرد. پاسخ داد کرب و بلا دیدن قدرت بالا میخواهد، نتوانستم نظاره گر آنچه برای شما رخ می دهد باشم و اتفاقا این نوجوان جزو شهدای غواص شد و به درجه شهادت نائل آمد.
حیدری در ادامه بیان داشت: به ما غواصان گفتند که شما تکلیف دارید که در همه زمان ها ساکت باشید، چون با هر صدایی عملیات لو می رفت. تصور کنید در هوای سرد سه کیلومتری زیر پای دشمن بدون هیچ صدایی حرکت کردن چقدر دشوار است.
این راوی دفاع مقدس جمله ای از فرمانده بزرگ اصفهانی را اینگونه نقل کرد: حاج حسین خرازی نیز در این رابطه گفت: شما می خواهید وارد دهان شیر شوید و باید مراقب باشید. این باعث شد که بعضی ها با وجودی که تیر می خوردند، ولی صدایی از این بچه ها بلند نمی شد، به خاطر اینکه دین و تکلیف بود که ساکت باشند و با سکوت به شهادت رسیدند.
عضو مجمع اصولگرایان اصفهان با بیان اینکه این یادواره باید یادواره ارزش ها باشد، گفت: همیشه در معرض تهدید هستیم و باید معنویت خودمان را حفظ کنیم، چون در دوران آخرالزمان زندگی کرده و دینداری در این دوران بسیار سخت است. ان شاءالله خداوند مقام معظم رهبری را برای ما حفظ کند و شرمنده شهدا نشویم.
رضایی از فرماندهان دفاع مقدس، راوی دیگر این یادواره بود که صحبت های خود را اینگونه شروع کرد: ماه رمضان بود ما به محفل قرآنی دعوت شدیم که در آن دختر بچه ای به نام رقیه محمدی که حافظ قرآن بود، برنامه داشت. این دختر بچه تمام آیات و صفحات قرآن را به هر شکلی حفظ بود، من که از این برنامه لذت برده بودم از رقیه محمدی دعوت کردم که به گردان ما بیاید و همین برنامه را داشته باشد.
رقیه به گردان رفته و برنامه خودش را اجرا کرد. رضایی با بیان این جمله ادامه داد: یکی از دوستانم از او سوالی پرسید، یک لحظه به اتاقی رفت و بعد سوال دوست من را جواب داد. بعد که علت را از وی جویا شدم، گفت من در آن موقع که سوال پرسیدید وضو نداشتم. رفتم که وضو بگیرم و به خدا قسم که تا به حال بدون وضو آیات الهی را تلاوت نکردم.
وی در رابطه با همرزمان شهید خود نیز با حسرت یاد کرد و بیان داشت: شهدا خودشان آیت خدا و تبلور آیات قرآن بودند، عراقی ها از تفنگ های چهار لول استفاده می کردند در حالی که تفنگ های دو لول را برای زدن هلیکوپتر استفاده می کنند. این گلوله ها از پوست و گوشت و خون جوانان ما می گذشت و ان ها را از بین می برد. اما جوانانی داشتیم مثل حاج حسین خرازی که وجودش با گردان امام حسین(ع) پشت دشمن را می لرزاند.
رضایی صحبت های خود را با یک دوبیتی به پایان رساند: ما آمده بودیم که مردانه بمیریم/ در پیچ و خم مرگ دلیرانه بمیریم/ آنجا که جنون حاکم بی چون وچرا بود/ شوریده و شیدایی و مستانه بمیریم
بخش بعدی و پایانی این یادواره تقدیر از رشادت های شهدای مدافع حرم و تجلیل از خانواده این شهدا بود. دلاورانی که یاد دلاوری ها در دوران دفاع مقدس در گردان یونس را امروز در سوریه و در دفاع از حرم اهل بیت زنده نگاه داشتند.
نباید هدف خود را فراموش کرده و باید دعا کنیم به حرمت خون شهدا این مقاومت متصل به ظهور امام زمان(عج) شود؛ این آخرین جمله ای بود که در این برنامه بیان شد و از حضار خواسته شد که برای فرج امام عصر و اتصال جبهه مقاومت به سربازان موعود الهی دعا کنند.