به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن شاطرزاده امروز در پاتوق انتخاباتی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد با عنوان «دیپلماسی عزت و پیشرفت و اقتصاد مقاومتی»که در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، گفت: دهه اول انقلاب دهه تثبیت و دهه دوم انقلاب دهه سازندگی بود هر چند که دولت سازندگی دچار خطاهای فاحشی شد، دهه سوم انقلاب دهه توسعه بود هر چند که تحریم را در این دهه تحمل کردیم و عمدتا با توجه به این که دشمن نتوانست ما را محدود کند در مقابل توسعه کشور سیاست تحریم را تثبیت کرد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران با اشار به اینکه دهه چهارم دهه پیشرفت و کارآمدی است، با طرح این پرسش که وظیفه فعلی نسل جوان چیست و دولت در برابر این موتور محرکت جامعه چه وظیفهای بر عهده دارد؟، تصریح کرد: رهبری میفرمایند اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی مولد، درون زا، پیش رو و برون گرا است و اینها شاه بیت وظایفی است که ما داریم.
وی ادامه داد: اقتصاد درون زاد از سفرهای خارجی و قردادهای خارجی در نمیآید، بلکه با تکیه بر جوانان به وجود میآید. هر جا که به خارجی اعتماد کردیم شکست خوردیم. چنانچه مشاهده میکنید در جنگ پیروز شدیم به این دلیل بود که به جوانان تکیه کردند.
شاطرزاده خاطرنشان کرد: رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مطرح میکنند و بیش از ۱۷ بند این سیاست در خصوص سیاست خارجی میباشد. حمایت همه جانبه هدفمند از صادرات کالا و خدمات به تناست ارزش افزوده، گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیر ساخت های مورد نظر از جمله مسائلی است که باید در سیاست خارجی مورد توجه قرار گیرد.
سفیر سابق ایران در برزیل با اشاره به اینکه در این چند ساله در بخش سیاست خارجی به اقتصاد توجه نشده است، گفت: بیش از ۹۰ کشور دنیا نام وزارت امور خارجهشان، وزارت روابط خارجی است و به طور کلی وزارت امور خارجه در دوره قاجار بوده است.
وی بیان کرد: رهبری گفتند همه دولت یک طرف و وزارت خارجه طرف دیگر، چراکه همه آن وزارت خانهها متولی سیاست داخلی و وزارت به تنهایی باید تمامی کارهایی که این وزارت خانهها انجام میدهند را انجام دهد.
شاطرزاده با تاکید بر این مسئله که نسل جوان باید از مسئولان مطالبه کند که چرا در عرصه سیاست خارجی به مسائل اقتصادی توجه نمیشود، بیان داشت: قدرت در تعبیر کلاسیک به قدرت سخت معنا میشد و در حال حاضر قدرت، مفهوم جدیدی پیدا کرده و به نام قدرت نرم مطرح شده است و بحث نفوذ در همین مسیر شکل میگیرد.
شوروی را قدرت نرم متلاشی کرد
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران با یادآوری اینکه شوروری را قدرت نرم متلاشی کرد، گفت: رسانهها، دیپلماسی عمومی، ایجاد ارتباط با نخبگان دانشگاهی، فضاهای مجازی و از همه مهمتر دانش و تکنولوژی ابزارهای قدرت نرم هستند و در سال ۸۸ دشمنان بر همین نقاط انگشت گذاشت.
وی با اشاره به اینکه دشمن، امروز قدرت نرم خود را به رخ تمامی کشورهای مستقل در حال توسعه میکشد، خاطرنشان کرد: دانش و تکنولوزی ابزاری در دستان استکبار است تا بتواند سلطه داشته باشد، چنانچه میخواهیم زیر سلطه نباشیم باید به جایگاه بلند علم و دانش دست یابیم و چنانچه این اتفاق رخ داد سلطه پذیر نخواهیم شد.
سفیر سابق ایران در برزیل افزود: امروز کشورهای پیشرو به دنبال اقتصاد سخت افزاری نیست، بلکه به دنبال اقتصاد دانش محور هستند، چراکه این نوع اقتصاد ارزش افزوده بالایی تولید میکند.
شاطرزاده خطاب به دانشجویان گفت: بسیار بر روی شرکتها دانش بنیان کار کنید. همه جوانان ما مستعد این هستند که از دانش خود استفاده کنند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد: قیمت سنگ آهن خام ۱۵ سنت و زمانی که به فرآوردههای نانو تبدیل میشود به کیلویی ۲۰۰ هزار دلار میرسد و اینجاست که دانش ارزش خود را نشان میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: روزی به دیدار رئیس جمهور اسبق برزیل رفتم در انتهای جلسه از من پرسید شما از اسرائیل نمیترسد؟، گفتم خیر. ما تمامی عوامل برتری مانند بعد نظامی و جمعیت بالای جوان باعث میشود که ما ا این رژیم نهراسیم. وی ادامه داد چنانچه شما نمیترسد ما میترسیم.
سفیر سابق ایران در مکزیک افزود: سوال دومش این بود که من هشت سال رئیس جمهور سناتور، هشت سال وزیر امور خارجه و هشت سال وزیر دارایی برزیل بودم و در این مدت به دنیا زانو زدم تا به من چرخه غنی سازی اورانیوم را بدهند که ندادند، شما چه کردهید که غنی سازی را به این جا رسانید. گفتم دانشی داریم که توسط جوانان ما به این جا رسید گفتم. متوسط سن دانشمندان ما در صنعت هستهای ۲۹ سال و در صنعت فضایی حدود ۳۰ سال است.
«ایران فخر اسلام است»
شاطرزاده با بیان این موضوعکه تصور نکنید که دستاورد کمی است که به دانش فضا دست یافتیم، گفت: زمانی که به صنعت فضایی دست یافتیم، سفیر روسیه اولین جملهای که به من گفت تبریک بود و سفیر یکی از کشورهای اسلامی به من گفت شما فخر اسلامید.
۳ سال است که صنعت فضایی ما رو به قهقرا رفته است
سفیر سابق ایران تصریح کرد: حدود سه سال است که صنعت فضایی ما رو به قهقرا رفته است و بچههای فضایی ما توسط اروپا و حتی امارت گرفته میشوند. ثروت کشور در همین جوانان است.
وی با بیان این مطلب که باید ظرفیتهای خود اعم از دستگاه دیپلماسی، مزیتهای نسبی و اولویتها را بشناسیم، بیان داشت: ما ثروت عظیمی در دست جوانان داریم که چنانچه استفاده کنیم انفجار ایجاد خواهد کرد. اوباما هیچ وقت از پیشرفت هستهای ما نگران نیست و کسینجر میگوید ایرانیان در حال احیای امپراتوری پارس قدیم هستند که باید آن را مهار کرد.
شاطرزاده خاطرنشان کرد: سه سال پیش که با وزیر تکنولوژی برزیل ملاقات کردم روی میزش گزارشی بود که به من گفت این گزارش تولید علم دنیا است و شما در صدر این گزارش هستید به طوری که تولید علم شما در دنیا ۲۷ درصد و در دنیا دو درصد است و علیرغم اینکه من پولهای زیادی تولید علم رابه چهار درصد رساندهایم.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه ثروت تولید علم در ایران دنیا را شگفت زده کرده است، گفت: متاسفانه در دو سه سال اخیر نه تنها پیشرفت نکردهایم که پسرفت کردهایم و این نرخ ۲۷ درصد را به ۲۲ درصد رسیدهایم.
بودجههای فضایی به یک بیستم رسیده است
وی ادامه داد: پژوهشگاه فضایی دو سال و نیم است که هیچ بودجه پژوهشی ندارد آن هم پژوهشگاهی که قرار بود تا دو سال دیگر انسان به فضا بفرستد!، تصریح کرد: بودجههای هوا و فضا به کمتر از یک بیستم رسیده است آیا عمدی در این نیست؟!.
شاطرزاده در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در حوزه انتخابات یک جنگ احزاب در حال رخ دادن است و تمامی احزاب جمع شدهند تا ارزشهای انقلاب را زمین بزنند و امروز تمامی جبهه مخالف انقلاب اسلامی به دنبال این کار هستند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه هوا فضا افزود: سال ۵۷ دانشجوی دانشگاه شریف بودم که با جمعی از بچههای ارزشی آن دوره تصمیم گرفتیم تا شورای دانشجویی دانشگاه را به دست گیریم، زمانی که تصمیم به این کار گرفتیم حزب توده، مجاهدین خلق، نهضت آزادی تمام تلاش خود را کردند تا ما به خواسته خود نرسیم و خودشان این شورا را به دست گیرند که خوشبختانه نتوانستند و ما سه کرسی به دست آوردیم و آنان دو کرسی.
سفیرسابق ایران در برزیل آخر هم شورا را بچه مسمانان دست گرفتند در این انتخابات پیشرو همین اتفاق در حال رخ دادن است.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که امروز نیز در عرصه انتخابات مشابه این اتفاق در حال رخ دادن است، گفت: چنانچه این انتخاب بگذرد و جریان ارزش رای آورد فشارها سختتر خواهد شد و چنانچه رای نیاورد جریان نفوذ وارد میدان خواهد شد.
به ازای هر ۱ میلیون نفر جمعیت ۵۵ هزار دانشجو داریم
معاون پژوهشی پژوهشگاه هوا و فضای ایران با اشاره به اینکه ایران ظرفیت اقتصادی عظیمی دارد، خاطرنشان کرد: ۲۹ میلیون نفر نیروی کار و ۱۹ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در سال داریم، همچنن در عرصه علم و تکنولوژی ما ۱۱ درصد متوسط جهانی علم تولید میکنیم، رتبه ایران در هفت حوزه در خاورمیانه، آسیای مرکزی و آسیای غربی رتبه نخست است، تعداد دانشگاههایمان ۴۹۰ و تعداد مراکز تحقیقاتیمان ۴۰۰ عنوان است و حدود چهار میلیون دانشجو داریم و این یعنی به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در کشور ۵۵ هزار دانشجو داریم که ثروتی عظیم محسوب میشود همچنین در حوزههای نفت، گاز، صنایع غذایی و غیره نیز ظرفیتهایی داریم که باید شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد.
شاطرزاده گفت: جنانچه میخواهیم تولید اقتصاد مقاومتی کنیم باید ارتباط خود را به کشورهای در حال توسعه بیشتر کنیم، چرا که در آنجا ثروت وجود دارد. امروز ویتنام یکی از معجزههای اقتصادی قرن اخیر است.
وی حجم صادرات و واردات به کشورهای همسایه را دو هزار ۳۰۰ میلیارد دلار خواند و بیان داشت: چنانچه هدفگذاری کنیم میتوانیم این میزان را به ۲۰۰ میلیارد دلار برسانیم به عراق صادرات داریم و این در حالی است که حجم صادرات ترکیه به عراق ۳۰ میلیارد دلار است و این در حالی است که ترکیه دشمن عراق است!!.
سفیر سابق ایران در برزیل در پایان یادآور شد: رهبری از جوانان مطالبه و گفتمان سازی میخواهد. بیایید این ثروتها را بسازیم و آنان را تکثیر کنیم.