به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا عابدی گناباد شب گذشته در پاتوق انتخاباتی با عنوان «بایدها و نبایدهای انتخابات دهم» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این نکته که تمامی مجالسی که تاکنون در کشور ما تشکیل شدهاند، نقاط ضعف و قدرت بسیار داشتهاند، گفت: یکی از نقاط ضعف مجالس ما و خاصه مجلس ششم سیاسی بودن آنان بود.
وی ادامه داد: آیا وظیفه رئیس جمهور ما در برهه کنون این است که به طور مثال در سفر به ایتالیا که برای مقاصد اقتصادی صورت گرفته بود، بیاید و از شورای نگهبان انتقاد کند؟!.
این فعال دانشجویی با طرح این پرسش که آیان وظایف و اختیارات دولت به روحانی این اجازه را میدهد، تصریح کرد: بیش از ۳۰ ماه است که دولت تمام همّ و غمّ خود را بر سر برجام گذاشته است و هیچ ایده و طرحی در خصوص آینده جوانان، اشتغال و بیکاری ارائه نکرده است.
عابدی گناباد افزود: دولت قبل ایده مسکن مهر را مطرح کرد، این دولت آمد و این طرح را کنار زد و ما به ازای آن هیچ طرحی را مطرح نکرد و آن گاه مجلس سکوت کرد!. طی 20 دقیقه برجام را به تصویب رساند. به زنگنهای رای اعتماد داد که روزی در قضیه کرسنت اقتصاد کشور را به باد داد!.
وی بیان داشت: رئیس جمهور به فرانسه میرود ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس خریداری میکند و آن گاه همه در مجلس سکوت کردهاند، کسی مخالف نوسازی صنعت هوایی کشور نیست؛ اما آنچه در این مسیر دارای اهمیت است این است که باید اولویتها را در نظر گرفت.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در این کشور روحانی قرارداد امضا میکند برای ورود ۹۰۰۰ تن گوجه فرنگی به کشور، آیا مشکل امروز ما گوجه فرنگی است؟!.قرار داد امضا میکنند برای خرید پنج هزار دستگاه تراکتور. مگر در کشور ما تراکتور ساخته نمیشود که اینها قرار داد خرید بستهاند؟!
عابدی گناباد تاکید کرد: ساخت هر تراکتور برای ۱۰ نفر اشتغال ایجاد میکند و خرید پنج هزار دستگاه تراکتور ۵۰ هزار نفر را از کار بیکاری میکند. چرا مجلس سکوت کرده است؟!!.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که مشکل ما قانونگذاری، پول و تکنولوژی نیست، مشکل ما مدیریت منابع انسانی است، تصریح کرد: مجلس باید در بحث اقتصاد که امروز به یکی از مشکلات اساسی ما تبدیل شده است، ورود کند.
شرکت در انتخابات بر استحکام درون میافزاید
در ادامه آرش رمضانی، یک فعال دانشجویی با بیان این موضوع که دهه فجر یادآور هوش و خرد مردم است، گفت: دهه فجر یادآور این است که روزگاری مردمی وقتی چیزی میخواستند بلند شدند و آن را بدست آوردند و آن گاه که نمیخواستند باز هم بلند شدند و آن را تغییر دادند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که با نسل جوان با زبان خودش سخن نگفتهایم، تصریح کرد: بعد از کودتای مرداد سال 32، 92 نشریه را توقیف شدند و یک روزنامه نگار به نام کریمپور شیرازی را در چهارشنبه سوری همان سال به آتش کشیدند.
رمضانی ضمن بیان این نکته که امروز در شرایط نامطلوب اقتصادی، آزادی بیان، برنامه ریزی اقتصادی و سیاست خارجی هستیم، بیان داشت: تمامی این ضعفها دلیل نمیشود که ما بگوییم رژیم سابق خوب بوده است، این سخنان عنوان میشود تا به لزوم اصلاح گری پی ببریم.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: ۳۷ سال است که مدام به مردم میگوییم رای دهید تا عمر نظام تضمین شود. این پرسش مطرح میشود که کجای کار اشتباه کردهایم که همیشه در زمان انتخابات باید مدام به مردم بگوییم پای صندوقهای رای حاضر شوید و مدام از لزوم رای دادن با آنان سخن میگوییم.
وی ادامه داد: باید در این مسیر یک بحث اغنایی ارائه کنیم تا مجبور نباشیم هر ساله به مردم گوشزد کنیم که در انتخابات شرکت کنید.
رمضانی در خصوص چرایی شرکت در انتخابات، تصریح کرد: چنانچه رای ندهیم و مجلس و یا دولت اقدامی خلاف انجام دادند، آن گاه اجازه نخواهیم داشت از آنان دلیل این کارشان را بپرسیم، چرا که در انتخابات شرکت نکرده و به طور کلی در انتخاب سهیم نبودهایم.
این فعال دانشجویی با تاکید بر این مطلب که شرکت در انتخابات بر استحکام درون نظام میافزاید، در ادامه در خصوص مجلس ششم، خاطرنشان کرد: من به عنوان یک اصلاح طلب میگویم که مجلس ششم تندرویهای سیاسی داشته؛ اما این امر به این معنا نیست که به طور کلی سیاسی بوده است.
وی افزود: در مجلس ششم ۱۳۷۸ جلسه تشکیل شد که این تعداد جلسه تا کنون در هیچ مجلسی سابقه ندارد. در این مجس ۳۲۵ مصوبه در خصوص موافقت نامههای بین المللی، ۱۸۵ مصوبه اقتصادی، ۱۶۷ مصوبه اجتماعی و تنها ۲۰ مصوبه سیاسی داشتیم. بنابراین نمیتواند ادعا کرد که این مجلس یک مجلس سیاسی بوده است.
رمضانی در پایان تاکید کرد: البته تحصنی که در این مجلس انجام شد، اقدامی بسیار نادرست بود؛ اما نمیتوان گفت در این مجلس هیچ اتفاق و مصوبه مثبتی نداشتهایم.