به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انتخابات پیش رو برای کشورهای غربی حکم مرگ و زندگی را دارد، آنها در این ۳۷ سال که از عمر انقلاب اسلامی میگذرد، به هر دری زدهاند تا جمهوری اسلامی را در سطح منطقه منزوی کنند اما هیچگاه نتوانستهاند، اکنون هم علیرغم تمامی دخالتهای مستقیمی که در عرصه انتخابات مجلس و خبرگان رهبری انجام میدهند بازهم نمیتوانند افکار ملت ایران را با خود همراه سازند.
در همین ارتباط دکتر «علیرضا صدرا» که از اساتید علوم سیاسی دانشگاه تهران است، پیرامون مسئله محوری و حیاتی انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری با ما به بحث و گفتگو پرداخته است.
*باتوجه به تمرکز رسانههای غربی بر انتخابات خبرگان رهبری بفرمایید که این دوره از انتخابات چه تفاوتی با دورههای قبل دارد که رسانههای غربی این گونه به طور مستقیم وارد شدهاند؟
استکبار جهانی همواره از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون با استفاده از حربههای مختلف همچون بوجود آوردن اختلافات قومی و مذهبی، ترور افراد موثر و ارزشی، به راه انداختن جنگ تحمیلی، به راه انداختن کودتای نوژه و به کار گیری رسانههای زنجیرهای به دنبال شکست جمهوری اسلامی و تعضیف شکل گیری تمدن اسلامی بوده است. در جریان سال ۸۸ نیز دشمن به خود اجازه داد تا فتنهای بزرگ علیه نظام و ملت ایران به راه بیندازد، اگرچه دشمن از رسیدن به اهداف شوم خود ناکام ماند اما آن فتنه امروز این جرائت را به آنها داده است تا بازهم در انتخابات ایران دخالت کنند. من فکر میکنم دشمن بعد از جریان فتنه این امیدواری را پیدا کرده است که میتواند از طریق انتخابات به هدفهای خود مبنی بر تجزیه، تهدید و یا استحاله جمهوری اسلامی دست یابد و از این جهت انتخابات پیش رو بیش از همیشه مورد توجه رسانههای غربی قرار گرفته است.
از سوی دیگر امروز شاهد شکل گیری یک ائتلاف بزرگ به نام ائتلاف اصولگرایی هستیم و این امر تفاوت اصلی انتخابات این دوره با انتخابات گذشته را نشان میدهد.
*با وجود فضای رقابتی ایجاد شده، حفظ وحدت در جناح اصولگرایان و کنار کشیدن به نفع فهرست ائتلاف چقدر ضروری به نظر میرسد؟
من فکر میکنم این وحدت و ائتلاف، نقطه ناامیدی سران رژیمهای استکباری است زیرا این وحدت میتواند تهدیدهای دشمن را در انتخابات پیش رو دفع کرده و به یک فرصت طلایی و کلیدی تبدیل کند.
*با وجود نگاه ابزاری رئیس جمهور به جریان اصلاحات در صورت راه یافتن حداکثری اصلاح طلبان به مجلس آیا مجلس آینده میتواند راهگشای مشکلات کشور باشد؟
اصلاح طلبان با رویکرد فعلی نمیتوانند راهگشای مشکلات کشور باشند، مقام معظم رهبری اخیرا به این مسئله اشاره فرمودند که نماینده باید به فکر رفاه، معیشت و اقتصاد و برقراری عدالت اجتماعی باشد اگر غیر این باشد اتفاقی در کشور نمیافتد، از آنجایی که اصلاح طلبان در این مسیر حرکت نمیکنند، تصور نمیکنم در صورت راهیابی به مجلس گرهای از مشکلات کشور بگشایند.
*باتوجه به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم آذربایجان، چقدر حضور افراد انقلابی، آگاه و پایدار در مقابل توطئه دشمن در مجلس شورای اسلامی خبرگان ضرورت دارد؟
ببینید همیشه و همواره حضور افراد مومن، متدین، معتقد و انقلابی و ارزشی و در عین حال بصیر و آگاه در تمامی عرصهها برای جمهوری اسلامی یک سرمایه و برگ برنده است و نباید آن را دست کم گرفت ولی وقتی صحبت از مجلس خبرگان رهبری به میان میآید این مسئله اهمیت بیشتری پیدا میکند، چون این مجلس نقش کلیدی برای جمهور ی اسلامی دارد و اگر افراد آن دارای ویژگیهای یاد شده باشند، آنگاه انقلاب اسلامی صحیح و سلامت از همه گردنههای پرخطر عبور میکند.
*سوال دیگری که پیش میآید این است که چرا اصلاح طلبان باتوجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد در لیست خود افراد اقتصادی را قرار ندادهاند؟
خوب این نقد به لیست اصلاح طلبان وارد است، طبعا مردم انتظار دارند کسانی که نامزد و یا کاندیدای مجلس شورای اسلامی میشوند به این مسئله اهمیت بدهند وگرنه چه ضرورتی دارد که نماینده به مجلس بفرستند. نماینده باید درد مردم را بشناسد و برای مردم دل بسوزاند در غیر این صورت مجلس کارآیی و عملکردی موثری نخواهد داشت.
*چرا برخی نامزدها به صورت مستقیم مورد حمایت دولت و رسانههای انگلیس قرار گرفتهاند؟
دشمن با تبلیغات مسموم خود تلاش کرده و میکند تا افکار عمومی را به سمت اسامی خاصی سوق دهد از این کار هم هدف دارد و هدفش این است که به این واسطه بتواند یک فتنه دیگر در کشور راه بیندازد و نشان دهد که این افراد که ما از آنها نام میبریم جزء بهترینها هستند و جریان مقابل نمیتواند کارآیی داشته باشد. از سوی دیگر با این حمایت مستقیم و آشکار خود ضمن همراهی مردم میخواهند به تضعیف اسلام و ولایت فقیه و کنار گذاشتن مهرههای ارزشی جمهوری اسلامی نیز دست بزنند.