به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، جلسه پرسش و پاسخ با حضور پنج کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی؛ شهرام طهماسبی پور، خدابنده قنبری، سعید لطفی، یاسر منصوری و مهدی ولی زاده به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام در این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
سکوت اصلاح طلبان در برابر موضع گیری های اخیر بی بی سی را محکوم می کنم
شهرام طهماسبی پور، کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص مدیریت منابع آبی استان ایلام گفت: ما دو گونه منابع آبی در استان داریم که عبارت اند از: آب های سطحی و آب های زیرزمینی. متأسفانه طی چند سال اخیر به علت خشکسالی های رخ داده، منابع آب زیرزمینی ما دچار مشکل جدی شده اند، میزان برداشت از آب های زیرزمینی استان بیش از میانگین کشوری است و باید به میزان ۱۱ درصد کاهش یابد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع دولتی، استفاده از این منابع در بسیاری از پروژه های عمرانی با مشکل مواجه شده است و به عقیده من، راه برون رفت از این مشکل، استفاده از توان شرکت های شبه دولتی و نیمه خصوصی نظیر صندوق های بازنشستگی، شرکت شمسا، شرکت شستا و شرکت هایی مانند بنیاد مستضعفان و جانبازان و بنیاد برکت می باشد.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مورد اظهارات شبکه بی بی سی مبنی بر برائت از سه تن از کاندیداهای مجلس خبرگان در تهران و حمایت از لیست اصلاح طلبان تصریح کرد: رسانه بی بی سی کاملا در خدمت اهداف صهیونیسم بوده و با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی در بسیاری از بخش ها فعالیت کرده است.
طهماسبی پور در تشریح راهبردهای این رسانه صهیونیستی افزود: در سال های گذشته، استکبار جهانی ابتدا از درِ کودتا وارد فعالیت علیه کشورمان شده و پس از آن استحاله فرهنگی و در ادامه نیز ایجاد اختلاف، تفرقه و «فتنه» و نهایتا تضعیف نهادهای قانونی جمهوری اسلامی از جمله شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار داده است و یقینا سکوت این عزیزان در قبال تفرقه افکنی و سخن پراکنی های این رسانه به هیچ وجه مورد تأیید نیست و بنده این سکوت را محکوم می کنم.
وی در پایان با مطابق دانستن اقدامات و تصمیم گیری های شورای نگهبان با موازین شرع و قانون اساسی گفت: خدشه وارد کردن بر شورای نگهبان به عنوان رکن رکین نظام جمهوری اسلامی کار نااهلان و ضد انقلاب است.
در استان ایلام صنعتی وجود ندارد
خدابنده قنبری، دیگر کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ورشکستگی ۹۰ درصد شرکت های صنعتی استان ایلام گفت: در حال حاضر عملا صنعتی در استان ایلام وجود ندارد و مشکل اصلی واحدهای صنعتی استان نیز مربوط به سرمایه در گردش می باشد که موجب ورشکستگی این صنایع شده است و از طرفی بخش خصوصی نیز به علت آماده نبودن زیرساخت های استان، نسبت به سرمایه گذاری در این منطقه رغبتی نشان نمی دهد.
وی با تأکید بر سازنده نبودن ورود بخش خصوصی به عرصه صنعت در استان ایلام، تنها راه برون رفت از معضل بیکاری حاکم بر استان را سرمایه گذاری دولت در بخش نفت و گاز دانست و تصریح کرد: استان ما از حیث دارا بودن منابع، غنی محسوب می شود. اگر دولت به میزان سرمایه گذاری در یک فاز منطقه عسلویه در بخش نفت و گاز ایلام نیز سرمایه گذاری کند، در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار شغل ایجاد خواهد شد.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رویه خام فروشی دولت بیان داشت: اگر وضعیت کنونی خام فروشی در استان و کل کشور ادامه پیدا کند، در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد. اگر دولت بتواند ۸۰ تا ۸۵ درصد از مالیات ها را به صورت قانونی وصول کند، دیگر نیازی به خام فروشی نداریم.
قنبری در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اخیر شبکه بی بی سی گفت: سوابق درخشان شبکه بی بی سی کاملا مشهود است! قرار ما بر این نیست که به حرف های بیگانگان توجه کنیم. از دشمن جز بدجنسی، بد زبانی و دشمنی انتظاری نیست. البته افرادی که در این زمینه سکوت اختیار می کنند در واقع دچار خود گول زنی شده اند.
وی در پایان با اشاره به موضوع تأیید صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از سوی شورای نگهبان افزود: ما در انتخابات لوازم و شرایطی داریم. اگر فردی فاقد این شرایط و لوازم باشد به معنای ناسالم بودن او نیست و در مقابل، افراد تأیید صلاحیت شده را نیز نمی توان اشخاص ایده آلی قلمداد کرد.
سعید لطفی، دیگر کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود، ضمن افتخار به حضور در جبهه اصلاحات، در پاسخ به سوالی در مورد روند کنونی بیابان زایی در استان گفت: متأسفانه در سال های اخیر، منطقه زاگرس دچار بیماری بیابان زایی شده و دانشمندان طبیعت شناس ما در حال بررسی این موضوع هستند اما دو واقع به این امر به صورت جدی پرداخته نشده و بودجه های لازم برای این کار اختصاص نیافته است. باید کارگروهی از متخصصین برای رسیدگی به این مشکل تشکیل شود و راه حل جدی را به دولت ارائه دهند.
وی در ادامه با اشاره به آماده نبودن زیرساخت های جاده ای، ریلی و هوایی استان ایلام، این استان را فاقد توانایی جذب سرمایه گذار در این شرایط دانست و افزود: به نظر من، دولت باید در این زمینه اکثر سرمایه گذاری ها را متقبل شود. ما نیازمند جهاد جهشی برای استان ایلام هستیم و با توجه به خرابی ها و عقب ماندگی های اقتصادی حاصل از جنگ هشت ساله، این استان نیازمند حمایت های جدی دولت و اختصاص بودجه های جهشی است که در غیر این صورت نمی توان از سرمایه گذار خارجی و خصوصی استفاده کرد.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مورد اظهارات اخیر بی بی سی تصریح کرد: اولا ما به رادیو بی بی سی گوش نمی دهیم و ثانیا به گفته های آنان وقعی نمی نهیم و ارزشی برای اظهاراتشان قائل نیستیم. ملت ایران بیدار است. اصلاح طلبان نیز جزئی از خیل مردم هستند.
لطفی در این باره افزود: اگر بنا باشد که ما گفته های رادیو بی بی سی را محکوم کنیم پس باید هر روز به محکوم کردن مشغول باشیم!
وی در پایان هدف اصلی اصلاح طلبی را مبارزه با فساد اقتصادی و رانت خواری توصیف کرد و گفت: هیچ گاه معاون اول دولت اصلاحات دزد نبوده است. ما اصلاح طلبان هیچ گاه قانون را سخره نگرفته ایم!