به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمدحسین مقیمی سخنگوی وزارت کشور در نشست خبری که صبح امروز ودر آستانه برگزاری انتخابات هفتم اسفند برگزار شد ضمن تشکر از همکاری رسانه ها با وزارت کشور اظهار داشت: مراحل مختلف انتخابات را پشت سر گذاشتیم و امروز در آستانه مهمترین مرحله کار هستیم.
وی ادامه داد: فردا ساعت 8 صبح تمام شعب اخذ رای آماده اند تا آرای ملت ایران را به صندوق ها را داشته باشند.
مقیمی از آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات در نقاط مرزی، استانی، عشایری و شهری برای شرکت همه واجدین شرایط خبر داد و گفت: حتی در مناطق کوهستانی و صعب العبور از هلی کوپتر استفاده خواهد شد.
سخنگوی وزارت کشور تصریح کرد: اقدامی در ستاد وزارت کشور، بخشداری ها،استانداری ها و.... انجام نشده مگر آنکه رسانه ها در جریان آن قرار گرفته اند.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به مراحل ثبت نام هیئت های نظارتی تصریح کرد: ثبت نام از این افراد با دستور وزیر کشور آغاز و هیئت های اجرایی افرادی را که فرمانداران معرفی کردند پس از انجام مراحل لازم و تایید صلاحیت مشخص کردند براین اساس هیئت نظارت هشت نفر به عنوان معتمدین مردم انتخاب شدند و این هشت نفر به عنوان معتمدین مجلس خبرگان و با نظر شورای نگهبان این تعداد برای مجلس شورای اسلامی نیز در نظر گرفته شد و به جای آنکه دو هیئت اجرایی هشت نفره داشته باشیم یک هیئت اجرایی مشترک با هشت عضو مشترک وجود دارد بنابراین در ترکیب 11 نفره در هیئت نظارت هشت عضو مشترک وجود دارد و در این راستا تعامل خوبی بین وزارت کشور و شورای نگهبان انجام شد.
وی با بیان اینکه 12067 نفر در انتخابات ثبت نام کرده اند افزود: این اقدام بیانگر استقبال خوب مردم به ویژه جوانان از مباحث سیاسی بود این در حالی است که در مجلس هفتم8 هزار و 300 نفر ثبت نام داشتیم و آمار شرکت کنندگان در مجلس دهم به میزان 123 درصد افزایش داشته است.
**تا این لحظه 4844 نفر در سراسر کشور در انتخابات مجلس شورای اسلامی با یکدیگر رقابت می کنند
مقیمی با تاکید براینکه پس از انجام مراحل تایید صلاحیت 6350 نفر تایید وبرای فعالیت های انتخاباتی آمادگی یافتند تصریح کرد: تعدادی از این افراد انصراف دادند و تا این لحظه 4 هزار و 844 نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی با یکدیگر رقابت می کنند.
سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: حدود هزار و480 نفر تاکنون انصراف دادند البته برای انصراف هنوز فرصت باقی است و ممکن است این روند ادامه یابد.
معاون سیاسی وزیر کشور تعداد حوزه های مجلس خبرگان رهبری را هزار و 62 حوزه عنوان کرد و گفت: از این تعداد 31 حوزه اصلی در مراکز استان ها و هزار و 31 حوزه فرعی در فرمانداری ها و بخشداری ها وجود دارند در مورد مجلس شورای اسلامی نیز 207 حوزه اصلی و بقیه حوزه ها فرعی هستند که شامل فرمانداری ها و بخشداری ها هستند تا این لحظه از نظر امکانات صندوق اخذ رای تعرفه، مهر و سایر تجهیزات شعب به استان ها و شهرستان ها منتقل شده و همه حوزه های انتخابیه ما از نظر تجهیزات در شرایط مطلوبی هستند.
وی گریزی به تخلفات تبلیغاتی در این دوره زد و گفت: تبلیغات مجلس خبرگان طبق ضوابط و قوانین انجام و کمترین تخلفات را نداشتیم در خصوص مجلس نیز شور و هیجان خوبی در سراسر کشور بود البته برخی رفتارهای غیرعادی نیز دیده شد اما در مقایسه با انتخابات قبل وضعیت مناسبی داشتیم و گزارش نگران کننده ای از دوره تبلیغات به دست نرسید. در مورد موارد مشکوک این موارد از طروق قانونی پیگیری خواهد شد.
**فردا 8 صبح روند انتخابات به صورت رسمی آغاز خواهد شد
مقیمی با بیان اینکه آغاز رسمی انتخابات فردا 8 صبح صورت خواهد گرفت گفت: در صورتی انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد که بالاترین رای به 25درصد کل آرا به اضافه یک نرسد.
سخنگوی وزارت کشور در خصوص تعداد تعرفه های در نظر گرفته برای انتخابات گفت: تعداد تعرفه ها به حدی است که برای دو انتخابات کفایت می کند و در مجموع 130 میلیون تعرفه در اختیار استان ها قرار گرفته و طبیعتا تعرفه هایی که اضافه بیاید عودت داده خواهد شد و به عنوان اوراق دولتی صورت جلسه می شود.
**مدت زمان انتخابات حداقل 10 ساعت/ امکان تمدید وجود دارد
معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص مدت زمان انتخابات نیز گفت: این زمان حداقل 10 ساعت یعنی از 8 صبح تا 6 بعدازظهر است و اگر در حوزه ای نیاز به تمدید ساعت وجود داشته باشد با تایید وزارت کشور زمان در نظر گرفته شده تمدید خواهد شد.
وی در خصوص اعلام نتایج نیز گفت: هر شعبه ای که کار رای گیری در آن پایان یابد با حضور هیئت نظارت شمارش آرا را آغاز و صورت جلسه انجام می شود و دست آخر آرا به فرمانداری عودت می یابد و با این روند نتیجه انتخابات یک دوره اعلام خواهد شد.
**امکان شرکت تمام کسانی که می توانند در انتخابات شرکت کنند فراهم می شود
مقیمی در خصوص درخواست یکی از افراد محصور برای شرکت در انتخابات و اینکه آیا امکان انتقال صندوق سیار برای این فرد نیز گفت: ما باید امکانات شرکت برای کسانی که می توانند در انتخابات شرکت کنند را فراهم کنیم.
سخنگوی وزارت کشور در خصوص تخلفات صورت گرفته در انتخابات نیز گفت: این تخلفات انواع مختلف دارد و افرادی که تخلف انتخاباتی انجام داده اند پرونده شان به دادگاه ارجاع داده شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص لغو برخی جلسات انتخاباتی کاندیدا نیز گفت: هفت روز تبلیغات گسترده در کشور داشتیم و تقریبا همه دانشگاه ها در این عرصه فعال بودند در شهرها نیز گردهمایی انتخاباتی وجود داشت و سایت ها و رسانه ها نیز فعالیت های گسترده ای داشتند اما با این وجود تعداد اندکی از جلسات لغو شد که یکی دو مورد را خود برگزار کنندگان لغو کردند و در یکی دو مورد دیگر افراد باعث لغو جلسات شدند که آنها از طریق امور امنیتی انتخابات به دستگاه قضایی معرفی شدند و برخوردهای لازم با آنها صورت خواهد گرفت.
وی در خصوص هزینه ستادهای انتخاباتی نیز گفت: چون هیچ قانونی در این زمینه وجود نداشت ما وظیفه ای برای رصد هزینه ها نداریم اما ظاهر کار بیانگر آن است که تبلیغات انجام شده در این دوره نسبت به دور قبل محدودتر شده است.
مقیمی در خصوص اعلام نتیجه قطعی آرای تهران گفت: در تهران 30 نفر نامزد مجلس شورای اسلامی و 16 نفر نامزد برای انتخابات مجلس خبرگان وجود دارد و با حساب این آمار کار سنگینی پیش رو داریم چون در انتخابات قبل مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی هر کدام به تفکیک انتخاباتشان برگزار می شد در نتیجه این دو کار سنگین برای هیئت اجرایی تهران وجود دارد که سبب خواهد شد هم نوشتن اسامی این افراد و هم ثبت شمارش آرا زمان بر باشد لذا زمان قطعی برای اعلام آرای شمارش شده در تهران مشخص نیست اما تلاش ما این است که این زمان به کوتاه ترین وجه ممکن انجام شود.
**توصیه های نهایی سخنگوی وزارت کشور برای حضور در انتخابات
سخنگوی وزارت کشور سخنان خود را با دو توصیه برای شرکت کنندگان در انتخابات ادامه داد و تصریح کرد: توصیه می کنم افراد در منزل لیستی برای خود تهیه کنند که وقتی به حوزه انتخابیه ورود پیدا کردند زمان کمتری صرف شود .
معاون سیاسی وزیر کشور توصیه دوم را حضوردر ساعات اولیه پای صندوق های رای اعلام کرد و افزود: به دلیل تعداد زیاد کاندیدا مردم سعی کنند مدیریت زمان داشته باشند.
وی در خصوص اینکه اگر تعداد شرکت کنندگان در انتخابات در یک استان بیش از واجدین شرایط آن استان باشد به لحاظ قانونی ایرادی وجود ندارد نیز گفت: محدودیتی برای شرکت افراد در هر شهر وجود ندارد اما محدودیت زمانی ایجاد می شود که عده ای به صورت سازمان یافته از استان یا شهری به استان یا شهر دیگر منتقل شوند که در این خصوص فرمانداری ها و استانداری ها نظارت خواهند کرد.
مقیمی در خصوص اینکه در صورت کشیده شدن انتخابات به دور دوم تاریخ آن چه زمانی خواهد بود نیز گفت: یک ماه بعد از تایید انتخابات دور اول زمان انتخابات دور دوم مشخص خواهد شد و به طور کلی ما باید به گونه ای عمل کنیم که نمایندگان هفت خرداد در مجلس حاضر باشند و این یکی از قوانین مترقیانه جمهوری اسلامی است که کشور حتی یک روز نیز بدون نماینده نخواهد ماند.
سخنگوی وزارت کشور تعداد نامزدهای تایید صلاحیت شده در تهران تا این لحظه را هزار و 111 نفر عنوان کرد و افزود: اقلیت های مذهبی 5 نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند با این ترتیب که زرشتیان کلیمیان عاشوریان و کلدانی ها و آرامنه شمال و آرامنه جنوب هر کدام یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند و تمام مراحل برای آنها مثل سایرین انجام شده است.
**براساس دستورالعمل شورای عالی فضای مجازی فضای مجازی تا پایان انتخابات رصد خواهد شد
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی به وزارت کشور گفت: براساس این مصوبه شورای عالی فضای مجازی به وزارت کشور ماموریت داد تا دستورالعملی را برای رصد تبلیغات در فضای مجازی تهیه کنند این دستورالعمل تهیه و ابلاغ شد و براساس این دستورالعمل تا پایان انتخابات فضای مجازی نیز رصد خواهد شد و باید در فضای مجازی هم تبلیغات از امروز هشت صبح متوقف شود و در صورت عدم رعایت این امر با متخلفین برخورد خواهد شد.
**مدارس تحت هیچ شرایطی شنبه تعطیل نخواهد بود
وی با اشاره به اینکه برخی حوزه های انتخاباتی در مدارس هستند تصریح کرد: اگر در این حوزه ها شمارش آرا به طول بینجامد بخشی از مدرسی برای شمارش آرا در نظر گرفته خواهد شد و شنبه مدارس تعطیل نخواهد بود.
مقیمی موارد مورد نیاز برای حضوردر حوزه های انتخابیه را اصل شناسنامه و شماره ملی عنوان کرد و ادامه داد: افراد باید حتما کارت ملی یا شماره آن را برای حضور در انتخابات به انضمام اصل شناسنامه همراه داشته باشند.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به تخلف بعضی از جراید تصریح کرد: روزنامه هایی که ششم اسفند ماه منتشر شدند امکان نشر مطالبی لحو علیه نامزدهای انتخاباتی را نخواهند داشت و در روزنامه ای که این اتفاق رخ داده است امروز بعدازظهر در کمیته بررسی تخلفات به این موضوع رسیدگی خواهد شد.
معاون سیاسی وزیر کشور با تاکید براینکه اعلام نتایج انتخابات فقط توسط وزارت کشور صورت خواهد گرفت ادامه داد: برگزار کننده انتخابات در کشور وزارت کشور است و هیچ نهاد یا سازمان دیگری در برگزاری آن دخالت ندارد و برگزاری نظم داخلی در حوزه ها نیز توسط نیروی انتظامی برقرار می شود و وزارت کشور برای اجرای درست قانون انتخابات می تواند بازرسینی را در سراسر کشور به حوزه های انتخابیه اعزام و از نحوه عملکرد در حوزه انتخاباتی گزارش خود را به وزیر کشور ارائه بدهند.
وی نظارت بر روند انتخابات را نیز از وظایف شورای نگهبان و هیئت های نظارت دانست و ادامه داد: نظارت بر اجرای صحیح انتخابات از شروع رای گیری با امضای صورت جلسه آغاز خواهد شد.
مقیمی در پایان خاطر نشان کرد: براین اساس همه داوطلبین می توانند پای صندوق ها نماینده داشته باشند و نمایندگان از طریق هیئت های نظارتی معرفی می شوند.
خودشم نفهمیده چی میگه