به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یوهان اشنایدر رئیس جمهور سوئیس در نشست خبری با حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور ایران که در مجموعه تاریخی سعدآباد برگزار شد با بیان اینکه این اولین باری است که یک رئیس جمهور از سوئیس به ایران سفر میکند گفت: این سفر همچنین نشانهای از رابطه دوستانه 140 ساله بین ایران و سوئیس است؛ ما در سال 2014 این 140 سالگی را جشن گرفتیم و اعتقاد داریم که این ارتباط باید ادامه داشته باشد و عمیقتر شود.
اشنایدر با اشاره به اینکه به مناسبت این دیدار یک نقشه راه تعیین شده گفت: این نقشه راه شامل فعالیت و همکاری در حوزههای مختلف خواهد بود و بر این اساس ما باید گام به گام به جلو قدم برداریم و توافق نامههایی که توافق کردیم را اجرا کنیم.
وی خاطر نشان کرد: بنده در صحبتی که با آقای روحانی داشتم در مورد برجام هم صحبت کردیم و با استقبال از این توافق به همه کسانی که در این توافق سهیم بودند تبریک می گویم، ما هم نقشمان در اجرای خوب برجام را ایفا خواهیم کرد.
رئیس جمهور سوئیس با بیان اینکه علاقه اقتصادی سوئیس برای توسعه روابط با ایران کاملاً روشن است گفت: البته من به آقای روحانی عرض کردم که ما به اندازه کشورمان 40 هیئت آوردیم و به واسطه دعوتی که از شما دارم انتظار دارم که شما به واسطه وسعت کشورتان 400 هیئت با خودتان بیاورید.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر موضوعات مورد بحث ما، بحث امنیت برای کارهای اقتصادی، وجود چارچوب های جذاب و مالکیت معنوی، پرهیز از کاغذ بازی و بحث تسهیل در امور ویزا بود تا بتوانند سرمایه گذارن بیایند به ایران و سرمایه گذاری کنند و پروژههای خود را در داخل کشور اجرا کنند.
اشنایدر خاطر نشان کرد: نکته دیگری که در خصوص بحث اقتصادی وجود دارد اینکه ما به ایران قول دادیم تا به این کشور برای عضویت در سازمان تجارت جهانی کمک کنیم.
رئیس جمهور سوئیس ابراز امیدواری کرد: در راستای بهبود روابط اقتصادی ایران با سوئیس، پرواز مستقیم تهران - ژنو به زودی برقرار شود تا بتواند یک علامت شاخصی برای بهبود روابط بین دو کشور باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم در مورد بحث اقتصاد واقعی صحبت کنیم برای اینکه کشوری خدمات اقتصادی و صنعتی خود را با دانشی که دارد وارد کشوری دیگر کند قطعاً نیاز به بستر دارد که آن بستر یک نظام بانکی کارا در نقل و انتقالات پول است و سوئیس علاقهمند است که این خدمات مالی را انجام بدهد و ما از این قضیه حمایت خواهیم کرد.
اشنایدر با بیان اینکه در حوزه علمی همکاری طولانی بین دو کشور ایران و سوئیس وجود دارد گفت: این چیزی است که ما علاقه مند به توسعه آن هستیم، در حال حاضر 600 دانشجوی ایران در سوئیس مشغول به تحصیل هسنند و 65 نفر از آنها توانستهاند بورسیه عالی فدرال سوئیس را بگیرند که این نشان دهنده روابط عمیق دو کشور است.
وی با بیان اینکه ما در مورد حقوق بشر و مواردی مقداری حساس بودند صحبت کردیم گفت: مهم این است که دو کشور در این خصوص به همدیگر احترام بگذارند و ما باید در مورد همه موضوعات صحبت کنیم و حرفهایمان را به همدگیر به طور صریح بگوئیم؛ جناب روحانی من از جنابعالی به دلیل گفتگوی خوب و مهمان نوازی که داشتید سپاسگزاری می کنم و این علامت خوبی برای روابط است؛ معتقدم در همه زمینهها میتوانیم با هم دیگر صحبت کنیم و سوئیس آماده است که نقش سازنده خود را ایفا کند.
رئیس جمهور سوئیس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه اعمال آمادگی شما برای ارائه تسهیلات بانکی بین دو کشور آیا بعد از این سفر شاهد گشایش تسهیلات بانکی خواهیم بود یا خیر؟ با بیان اینکه من این گامها را نمیتوانم الآن تشریح کنم گفت: بدیهی است که این گامها، گامهای موازی سیاسی به همراه خود دارد؛ من میخواهم به تحریمهای اولیه آمریکایی علیه بانکهای سوئیسی اشاره کنم که ما برای حل شدن آن به زمانی احتیاج داریم که باید طی شود و ما این همراهی سیاسی را خواهیم کرد البته خود بانکها هم باید فعال شوند تا خدمات و امکاناتی که در اختیار کشورهای دیگر میگذارند در اختیار ایران هم بگذارند.
وی در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه از آنجایی که سابقه روابط 140 ساله ایران و سوئیس همواره مثبت و دوستانه بوده و با توجه به روابط جدید بعد از برجام ایجاد شده از جمله در زمینه گسترش روابط با اتحادیه اروپا پیشبینی شما از رابطه ایران و برن چیست؟ گفت: اصولاً در حوزه اقتصاد، علم و مسائل مشترک مورد علاقه دو جانبه همانطور که میدانید در مورد بحث عضویت سازمان تجارت جهانی با هم صحبت کردیم و طیف کاملی از همکاریها و توسعه در آن پیشبینی شده است.
اشنایدر در پایان با اشاره به اینکه دانشگاههای سوئیس و ایران علاقهمند با هم قرارداد ببندند گفت: چون هم در ایران و هم در سوئیس فعالیتهای مکمل وجود دارد و این در حوزه اقتصادی هم میباشد و ارتباط بین مسئولین دو کشور هم کاملاً روشن است اما در مورد بحث آینده ایران و اتحادیه اروپا من به عنوان رئیس جمهور سوئیس که عضو اتحادیه نیست نمیتوانم جواب دهم.