جعفر بارانی بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، گفت: اردوی جهادی دانشگاههای استان لرستان متشکل از 10 گروه جهادی و 250 نفر دانشجو به صورت تجمیعی از 28 اسفندماه تا 9 فروردین در مناطق محروم سپیدشت برگزار می شود.
وی با بیان اینکه اکیپ های شناسایی طی چهار مرحله اقدام به شناسایی محرومیت های روستاهای شهر سپیددشت کرده اند، افزود: در این شناسایی ها دانشجویان جهادی از 20 روستا بازدید به عمل آورند و محرومیت ها را مورد شناسایی قرار دادند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان با اشاره به تشکیل 16 اکیپ تخصصی شامل اکیپ های بهداشت و درمان، کشاورزی، دامپزشکی، هلال احمر، آب، پشتیبانی و تدارکات، روابط عمومی، مستندسازی خیاطی و دوخت، فرهنگی، عمرانی، اعتقادی، تربیت بدنی، علمی، هنری، نخبگان، تعلیم و تربیت به منظور برگزاری اردوی جهادی تعطیلات نوروز گفت: برنامه های پیش بینی شده در این اردو در دو بخش خدمت به مردم و رفع محرومیت ها و همچنین برنامه های خودسازی و تربیتی درون اردویی که برای اولین بار در اردوهای جهادی استان پیش بینی شده اند، برگزار می شوند.
بارانی بیرانوند تشکیل حلقه های صالحین، برگزاری نشست های بصیرتی، برگزاری کرسی های آزاداندیشی، سرکشی از خانواده های شهدا، برگزاری اردوهای زیارتی درون استانی یک روزه و در پایان اعزام دانشجویان جهادی به اردوی راهیان نور سه روزه در مناطق عملیاتی جنوب کشور را به عنوان بخشی از برنامه های درون اردویی و ویژه دانشجویان جهادی عنوان کرد و افزود: همچنین در این اردو کارگاههای تخصصی اسلامی کردن دانشگاهها با همکاری حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان استان برگزار می شوند.
وی با بیان اینکه در بخش دیگری از برنامه های درون اردویی با حضور اساتید علم اقتصاد در خصوص مسائل اقتصادی و مقوله اقتصاد مقاومتی بحث و تبادل نظر میشود، بیان کرد: برنامه های تربیتی درون اردویی بعد از ظهر هر روز و پس از انجام ماموریت های پیش بینی شده در مناطق محروم برگزار می شوند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان گفت: اصلی ترین هدف اردوهای جهادی بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب خودسازی است و با این حال تاکنون دانشجویان جهادی در اردوها بیشتر زمان خود را صرف خدمت رسانی به مناطق می کرده اند و تا حدودی مقوله خودسازی مغفول مانده است؛ از این رو امسال برخلاف سالهای قبل که دانشجویان جهادی از صبح تا غروب در مناطق فعالیت می کردند، فعالیت های جهادی تا ظهر و بعد از اقامه نماز جماعت پایان می یابند و دانشجویان به محل اسکان بازمی گردند.
بارانی بیرانوند تصریح کرذ: با استقرار دانشجویان در محل اسکان اردوی نوروزی کارگاههای فرهنگی، اعتقادی، معرفتی بصیرتی و سیاسی برای خودسازی و تقویت روحیه جهادی و انقلابی دانشجو برای پیشبرد آرمان های انقلاب اسلامی برگزار می شوند.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه دانشجویان جهادی با تجربه استان فارغ التحصیل شده اند، امسال یکی از اولویت تربیت، کارآمدسازی و توانمندسازی دانسجویان متعهد برای اداره اردوهای جهادی در سنوات آینده و به ویژه فصل تابستان است، افزود: در مجموع 30 گروه جهادی در استان لرستان ثبت شده است که به دلیل فارغالتحصیلی دانشجویان جهادی، در حال حاضر تعداد گروههای فعال به 13 گروه فعال و نیمه کاهش یافته اند و با این حال بر اساس فراخوان اعلام شده در اردوی جهادی نوروز سال 95 یکی از اولویت ها این است که با رائه آموزش های لازم تعداد گروههای فعال به 18 گروه افزایش یابند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان با اشاره به اینکه روستاهای محروم محل برگزاری اردوی جهادی دانشگاههای لرستان در سپیددشت دارای 700 تا 800 خانوار هستند، گفت: تمام روستاهای شناسایی شده صعب العبور هستند و فقط با خودروهای شاسی بلند باید به این مناطق خدمت رسانی کرد.
بارانی بیرانوند به بخش دیگری از محرومیت های روستاهای شهر سپیددشت اشاره کرد و ادامه داد: در روستای نوده به دلیل نبود پل بر روی رودخانه مردم با استفاده از گرگر مسیر رودخانه را طی می کنند و با این حال به دلیل آسیب هایی که استفاده از این وسیله داشته است تا کنون 30 درصد از جمعیت این روستا که حدود 200 نفر هستند، بین یک تا دو انگشت دستان خود را از دست دادند.
وی افزود: در برخی از روستاها مانند آلیر شیخان و امام زاده نوروز احمد علی که نزدیک به 80 خانوار در آنها سکونت دارند، از نعمت برق محروم هستند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان به تشریح برنامه های گروه جهادی دانشگاههای لرستان پرداخت و گفت: در بخش خدمت رسانی عمرانی دانشجویان جهادی در ساخت مسجد بخش چمسنگر، تکمیل یادمان شهدای گمنام سپیدشت، ساخت رواق و حصار، اجرای فونداسیون، حصار بندی و تعمییر کنبد امام زاده نوروز احمد علی روستای شیخان، بهسازی هفت چشمه آب در روستاهای مختلف، آبرسانی به دو روستای نوده و تیدر، شن ریزی مسیرهای تردد در چهار روستا، تکمیل حسینیه روستای برآفتاب طلائیه با 90 درصد پیشرفت که گچ کاری و کاشیکاری آن توسط دانشجویان جهادی انجام می شود.
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه در بخش دامپزشکی نیز پیش بینی شده است که واکسیناسیون بیش از 100 هزار راس دام سبک و سنگین و طیور در مناطق محروم سپیددشت و البته شول آباد شهرستان الیگودرز انجام شود، اظهار کرد: همچنین در بخش بهداشت و درمان با همکاری بسیج جامعه پزشکی دو نفر پزشک عمومی و یک نفر متخصص چشم جهت ویزیت ساکنین روستاهای سپیددشت حضور مییابند.
وی افزود: انجام تست قندخون و فشارخون، توزیع رایگان دارو و ارائه مشاوره در خصوص مسائل زناشویی از دیگر اقداماتی است که در اردوی جهادی ایام تعطیلات نوروز دانشگاههای لرستان انجام می شود.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان گفت: همچنین بسته های بهداشتی حاوی مسواک، خمیر دندان، صابون، حوله و مایه های دستشویی به تعداد حدود 500 خانوار بین مردم روستاها توزیع می شود.
بارانی بیرانوند به تشریح برنامه های اکیپ کشاورزی اردوی جهادی دانشجویان دانشگاههای لرستان در ایام تعطیلات نوروز پرداخت و ادامه داد: کاشت بیش از ۵۰۰۰ نهال، ترویج آموزش های کشاورزی و شناسایی آفت های درمانی و از بین بردن آنها از جمله برنامه هایی هستند که توسط اکیپ کشاورزی انجام می شوند.
وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی این اردو توسط قرارگاه فرهنگی شهید توکل مصطفی زاده برگزار می شوند، بیان کرد: برنامه های فرهنگی این اردو در دو سطح درون اردویی و در سطح روستاها برگزار می شوند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان گفت: برگزاری دو یادوار شهدا در روستای سران و ماهرو طلائیه هر کدام با 13 شهید والامقام هشت سال دفاع مقدس، برگزاری سه نشت فرهنگی با مسئولان شهر سپیددشت، استان و کشور، برگزاری 200 کارگاه فرهنگی در زمینه اصلاح الگوی مصرف روخوانی و روان خوانی قرآن کارگاههای مشاوره با موضوع رشد جمعیت، برگزاری کارگاههای پیشگیری از اعتیاد، برگزاری کارگاههای عفاف و حجاب و پوشش و کارگاههای مقابله با ناهنجاری های اجتماعی، برگزاری نمایشگاه ها در زمینه های مختلف و به ویژه دفاع مقدس و روایت گری در خصوص رشادت های عشایر در مبارزات انقلابی علیه رژیم طاغوت و همچنین هشت دفاع مقدس از جمله برنامه های فرهنگی برون اردویی هستند که در سطح روستاهای سپیددشت برگزار می شوند.
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه اکیپ علمی گروه جهادی دانشگاههای لرستان نیز در این اردو نمایشگاهی از دستاوردهای علمی دانشجویان استان را برپا می کنند ادامه داد: برگزاری کلاس های تقویتی ویژه دانش آموزان و برگزاری کلاس های نهضت سوادآموزی از دیگر برنامه هایی است که توسط این گروه برگزار می شوند و همچنین 10 نفر از نخبگان استان در زمینه اختراعات، ابتکارات و ممتازین تحصیلی در این اردو حضور پیدا می کنند و در برنامه های علمی از ظرفیت آنها استفاده می شود.
وی به تشریح برنامه های گروه اعتقادی پرداخت و افزود: گروه اعتقادی متسکل از 20 روحانی و طلبه شامل10 نفر زن و 10 نفر مرد هستند که با اولویت نماز در 20 روستا حضور می یابند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان با بیان اینکه نماز ظهر و عصر در طول برگزاری اردو در روستاها محل اردو برپا می شود گفت: برگزاری کلاس های اجکام، توزیع استفتائات رهبر معظم انقلاب، توزیع ادعیه، برگزاری مراسم جسن تکلیف در روستا برای دختران و پسرانی که به سن تکلیف رسیده اند و توزیع اقلام فرهنگی بین آنها توزیع می سود همچنین 250 بسته فرهنگی بین خانوارها توزیع می شود
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه در این اردو به همت گروه تربیت بدنی پنج جام محلی شامل سه جام بومی محلی دال پلان، طناب کشی، بازی قاپ کلاه از بازی های سنتی، فوتبال و مسابقه تیراندازی با تیرو کمان برگزار می شود افزود: در راستای ترویج ورزش های همگانی همایش کوهپیمایی و ورزش صبحگاهی در روستاهای سپیددشت برگزار می شود.
وی با بیان اینکه اکیپ اقتصاد مقاومتی گروه جهادی دانشگاههای لرستان در دو بخش معرفی عرصه های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و کار در روستاها فعالیت میکند، بیان کرد: فعالیت های این گروه با هدف مردمی کردن اقتصاد در روستاها و همچنین استفاده از ظرفیت های روستا در راستای درآمدزایی انجام می شوند.
مسئول کارآمدسازی و سازندگی بسیج دانشجویی لرستان در ادامه به تشریح برنامه ها گروه تعلیم و تربیت پرداخت و گفت: در این اردو حلقه های صالحین به صورت روزانه در بین دانشجویان جهادی و اهالی روستاها با موضوعات سبک زندگی اسلامی برگزار می شوند.
بارانی بیرانوند افزود: امسال برای اولین بار به طور رسمی اکیپ دانش آموزی با حضور 30 نفر دانش آموز ممتاز و نخبه و از بین مدار س استعدادهای درخشان که احتمال ادامه تحصیل آنها در دانشگاهها زیاد است در اردوی جهادی دانشگاههای استان مشارکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه تمام 20 روستای محل برگزاری اردوی جهادی دانشگاههای لرستان در تعطیلات نوروز با معضل کمبود آب و یا مشکل آب ناسالم مواجه هستند ادامه داد: بر اساس شناسایی های صورت گرفته دانشجویان جهادی در این اردو پروژه های آب رسانی به دو روستا را اجرا می کنند.
بارانی بیرانوند همچنین به تشریح برنامه های اکیپ تخصصی هلال احمر پرداخت و افزود: در این ارذو بر برگزاری کلاس های آموزش امداد و نجات، شیوه های مراقبت و محافظت از جنگلهای بلوط منطقه به روستائیان آموزش داده می شود.
وی بیان کرد: برپایی شش پایگاه هلال احمر به منظور انجام کارهای امداد و نجات و استقبال از مهمانان نوروزی با توجه به گردشگرپذیر بودن منطقه از دیگر برنامه هایی است که توسط اکیپ تخصصی هلال احمر انجام می شود.
مسئول کارآمدسازی و سازندگی بسیج دانشجویی لرستان با بیان اینکه سپیددست از بخش چمسنگر و خط راه آهن تا نزدیک روستای مرگ سر الیگودرز دارای محرومیت های فراوانی است گفت: عدم پوشش دیجیتال صدا و سیما و رواج استفاده از ماهواره، نبود برق، صعب العبور بودن منطقه، عدم استقرار روحانی به صورت دائم، نبود پل های تردد در روستاهای نوده و لازگیره و رواج مصرف مواد مخدر تنها بخشی از مشکلات و محرومیت ها سپیددشت هستند که ضرورت دارد مسئولان امر برای رفع آنها چاره اندیشی کنند.