به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید معیدفر امروز در همایش جمعیت طرفداران ایمنی راهها که با شعار «توصیه به ایمنی، امر به معروف»، برگزار شد، اظهار داشت: در کشور ما هر هفته معادل سانحه یک هواپیمای پهنپیکر، تلفات سوانح رانندگی رخ میدهد و شاهد جانباختن 320 نفر در حوادث رانندگی در هفته هستیم اما چون این آمار به تدریج رخ میدهد، نظیر سانحه سقوط هواپیما آثار خاصی ندارد.
مشاور وزیر راه در امور اجتماعی با بیان اینکه 43 درصد افرادی که در سوانح رانندگی جان میبازند بین 20 تا 40 سال سن دارند، گفت: آقایان 3.4 برابر بانوان در تصادفات رانندگی جان میبازند.
معیدفر هشدار داد: به سمتی میرویم که به تدریج نسبت سنی و جنسی جمعیت بر اثر سوانح رانندگی در حال تغییر است و این آماری هشدار دهنده است.
وی با بیان اینکه راه، خودرو و خطای انسانی سه عامل اصلی در بروز سوانح رانندگی است، افزود: رفتار رانندگان یک عنصر فرهنگی است در حالی که تأثیر عوامل فرهنگی حتی در حوزه راه و خودرو همهجانبه است.
مشاور وزیر راه در امور اجتماعی تأکید کرد: به میزانی که در جامعه ما ایمنی اولویتدار شود، به همان میزان در ساخت راه و خودرو نیز احساس مسئولیت خواهیم کرد.
معیدفر یادآور شد: مسأله ایمنی از سوی جمعیت طرفداران ایمنی راهها به عنوان مسألهای مهم تلقی میشود و این مسئولیت باید از سوی همه افراد دخیل در ایمنی راهها، رعایت شود.
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم، معاون مجلس و امور استانهای سازمان صدا و سیما اظهار داشت: لازم است طبق آیات شریفه، دیگران را به امور خیر سفارش کرد، راه خیر را هموار و راه شر را مسدود کرد.
حجتالاسلام موسویمقدم ادامه داد: از مهمترین نکاتی که امر خیر محسوب میشود و مصداق واقعی امر به معروف است، ایمنی در رانندگی است. انجام کارهای بزرگ که به سلامت جامعه و افراد میانجامد و سالمسازی فرد را به دنبال دارد مصداق تقوا و تعاون است.
معاون مجلس و امور استانهای سازمان صدا و سیما با اشاره به سه عنصر زمان، مکان و فضا، افزود: خاصیت ذاتی و طبیعی این سه عنصر که در شئونات رفتار تأثیرگذار است، سرعت است. با توسعه الکترونیک، دنیا به گونهای پیش میرود که سرعت افزایش یابد زیرا سرعت از مؤلفههای مهم عنصر زندگی ما شده است.
حجتالاسلام موسویمقدم با بیان اینکه بسیاری از مقولات زندگی امروز دستخوش سرعت و شتاب است،گفت: اگر نتوانیم به همین موازات سرعت را تنظیم کنیم و در حوزه نرمافزاری به روز شویم، از زمان عقب میافتیم؛ اگر نتوانیم به سوالات جدید پاسخ نو بدهیم، بحران رخ میدهد و در متن بحران میمانیم.
معاون مجلس و امور استانهای سازمان صدا و سیما، گفت: فرهنگ ایمنی بخشی از فرهنگ کلی هر جامعه است و به میزانی که فرهنگ ملی توسعه یابد، قطعاً فرهنگی ایمنی هم توسعه مییابد.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای رسانهای برای فرهنگسازی رانندگی و ایجاد شرایطی برای کاهش تصادفات، گفت: امروز ظرفیتهای رسانهای مناسبی در کشور داریم و هر استانی شبکه رادیو و تلویزیونی مستقل دارد و آنهایی که طرحهای نوآورانه در اینباره دارند باید از آن استفاده کنند.
معاون مجلس و امور استانهای سازمان صدا و سیما سه عامل محتوای پیام، استمرار پیام و اصرار بر پیام را از عوامل اصلی فرهنگسازی موثر عنوان کرد.
وی ضمن تقدیر از فعالیتهای انجمن مردمی طرفداران ایمنی راهها، گفت: از ویژگیهای این جمعیت این است که وابستگی به دولت ندارد و بهتر میتواند با مخاطب ارتباط برقرار کرده و مفاهیم فرهنگی را توسعه دهد.
منبع:فارس