به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، امروز در مراسم اختتامیه جشنواره مبتکرین، مخترعین و ممتازین بسیجی دانشگاههای سراسر استان گلستان که ذیل اجلاسیه ۴۰۰۰ شهید استان در دانشکده فنی مائده گرگان برگزار شده بود، گفت: کشور سربلند ایران مسیر طولانی و پر پیچ و خمی را پیموده تا امروز، در دهه چهارم انقلاب به عنوان کشوری مقتدر در دنیا عرض اندام کند.
وی افزود: اینکه امروز ایران اسلامی در بسیاری از زمینهها حرفهای بزرگی برای گفتن دارد و به عنوان کشوری مستقل توانسته در برابر استکبار جهانی قد علم کند و سر خم نیاورد حاصل تلاش مردان، ایثارگریها و خونهای پاکی است که از جان خود برای سربلندی این مرز و بوم گذشتند.
نجفی نژاد تأکید کرد: ما در ادامه راه شهدا که همان مسیر سربلندی و اقتدار ایران اسلامی است نیازمند توجه ویژه به امر علم و فناوری و امور اقتصادی هستیم.
کشورهای استکباری با استفاده از تکنولوژی به دنبال نفوذ هستند
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه امروزه اقتدار کشورها در میزان علم و دانش و رشد اقتصادی آنان است، تصریح کرد: امروزه دیگر کشورهای ابرقدرت و استکباری کمتر از نفوذ نظامی و مقابله مستقیم استفاده می کنند بلکه از راه «علم و تکنولوژی» سیاستهای خود را به کشورهای تحت نفوذ تحمیل میکنند و گستره سلطه خود را وسعت میبخشند.
وی با تأکید بر اینکه در دنیای امروز برای اینکه بتوانیم به کشوری مقتدر تبدیل شویم باید جایگاه خود را در عرصه علم و فناوری بالا ببریم، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سرعت ما در تولید علم خوب است اما شتاب ما برای پایاپایی با کشورهای پیشرفتهی جهان کافی نیست.
نجفی نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سالهای گذشته رشد خوبی در تولیدات علمی داشتیم و توانستیم رتبه شانزدهم دنیا را از آن خود کنیم اما این پایان راه نبوده و برای ارتقای این رتبه، راه سختی پیش رو داریم.
وی ادامه داد: سالانه ۲۴۰۰ مقاله علمی در کشورمان تولید میشود اما این میزان در کشورهای اروپایی ۷۰ تا ۸۰هزار مقاله و در کشور استکباری آمریکا ۳۰۰ هزار مقاله در سال است، لذا برای ارتقای رتبه تولیدات علمی خود نیازمند تلاشهای شبانه روزی و مضاعفی هستیم تا بتوانیم با کشورهای پیشرفته جهان رقابتی پایاپای داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همچنین بیان داشت: صعود به رتبه شانزدهم تولیدات علمی جهان یک رشد کمی است لذا در حوزه رشد کیفی باید تلاشهای گستردهتری صورت بگیرد.
نجفی نژاد به شاخصهای رشد کیفی اشاره کرد و ابراز داشت: یکی از شاخصهای رشد کیفی، میزان استناداتی است که محققان و دانشمندان جهان به مقالههای علمی ما میکنند؛ کشور ما در این زمینه رتبه سی و ششم دنیا را دارد که باید سعی کنیم از این حیث جایگاه مطلوبتری در جهان پیدا کنیم.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، «نوآوری» را یکی دیگر از شاخصهای رشد کیفی خواند و افزود: رتبه ایران در زمینه شاخص نوآوری، رتبه ۱۰۶ در جهان است که جایگاه مطلوبی به نظر نمیآید از این رو مسئولیت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در افزایش این رتبه مسئولیتی بسیار سنگین است.
وی همچنین به سهم تحقیقات از محل تولید ناخالص ملی اشاره کرد و ابراز داشت: اگر بررسی کنیم میبینیم کشورهایی که از نظر اقتصادی درآمد سرانه بالایی دارند، درصد قابل توجهی از تولیدات ناخالص ملی خود را به فعالیتهای پژوهشی اختصاص میدهند، اما متاسفانه متوسط سهم تحقیقات در کشور ما از محل GDP چیزی حدود ۰.۵ تا ۰.۷ درصد است که قرار بود این میزان تا پایان برنامه پنجم به ۳درصد برسد اما این امر محقق نشد در حالیکه اگر ما خواهان افزایش اقتدار خود در منطقه و جهان هستیم باید منابع لازم را در اختیار محققان خود قرار بدهیم.
رژیم غاصب صهیونیستی ۱۱ برابر ایران محقق دارد/ در شرایط جنگ نابرابر قرار داریم
نجفی نژاد تعداد محققین هر کشور به ازای هر یک میلیون نفر را یکی دیگر از شاخصهای رشد کیفی در علم و فناوری اعلام کرد و گفت: سهم ایران در این شاخص ۷۳۰ محقق در هر یک میلیون نفر است در حالیکه رژیم غاصب صهیونیستی برای افزایش خوی استبکاری خود سرمایه گذاری کلانی کرده و در هر یک میلیون نفر ۸۳۰۰ محقق دارد ضمن اینکه سهم این رژیم در شاخص منابع تحقیق از محل GDP نیز، ۴.۵ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به پیشرفتهای عظیم کشورمان در زمینههای گوناگونی نظیر نانوتکنولوژی و ساخت پهبادها اشاره کرد و اذعان داشت: محققین کشور ما علی رغم کمبودها ایثارگانه تلاش کردند و کشور را به قلههای رفیع علم و فناوری در جهان رساندند که اگر این پیشرفتها را با نُرم جهانی مقایسه کنیم منابعی چندین برابر آنچه در اختیار محققان ما بود باید مصرف میشد.
نجفی نژاد تصریح کرد: ما در شرایط جنگی نابرابر قرار داریم؛ از طرفی با کمبودهای کشورمان در منابع مواجهیم و از طرفی نیز فاصله زیادی با کشورهای پیشرفه در علم و تکنولوژی داریم لذا به همین میزان نیازمند تلاش بیشتر و توجه مضاعف به امر پژوهش هستیم.