به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان صبح امروز در حاشیه مراسم نمادین روز درختکاری، بر لزوم توجه به اقتصاد دانش بنیان و درونزا تأکید کرد و گفت: درآمد سرانه استان گلستان از متوسط کشوری پایین تر است که افزایش این مقدار، نیازمند کار بیشتر و تلاش مضاعف دانشگاههاست.
وی یکی از راههای افزایش درآمد سرانهی استان را توجه به اقتصاد دانش بنیان دانست و متذکر شد: همه کشورهای دنیا از این طریق درآمد خود را افزایش دادهاند.
نجفی نژاد به ارائه یک مثال در خصوص نقش بسزای اقتصاد دانش بنیان در افزایش درآمد سرانه پرداخت و گفت: کره جنوبی با استفاده از اقتصاد دانش بنیان درآمد سرانه خود را از ۸۰ دلار در سال ۱۹۶۰ به ۳۵ هزار دلار در سال ۲۰۱۵ رساند؛ بنابراین مناسبترین راه برای افزایش درآمد سرانه، سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از فعالیت مرکز رشد این دانشگاه و فعالیت ۲۶ واحد دانش بنیان در این دانشگاه خبر داد و افزود: توجه به شرکتهای دانش بنیان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است، دانشگاهها موظف هستند در این زمینه شبانه روزی کار کنند، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و شرکتهای دانش بینان باید محل جذب جوانان ما شوند.
وی به علاقه فارغ التحصیلان کشورمان به کارهای دولتی و پشت میزی اشاره کرد و بیان داشت: جوان ما نمیداند اگر به مرکز رشد برود و دانش خود را به ثروت تبدیل کند به ثروت عظیمتری دست پیدا میکند، در واقع کشورمان برای ترمیم اقتصاد خود نیاز به این نهضت علمی و جهاد علمی دارد.
نجفی نژاد به لزوم حفظ انقلاب و نظام ارزشمند اسلامی و حفاظت از آرمان شهدا و امام شهدا تأکید کرد و متذکر شد: مطالبه شهدا امروز از ما این است که اقتدار نظام را حفظ کنیم و این مهم نیازمند ایثارگریهای جدید و تلاش چند برابر و ایجاد نهضت فراگیر در رشد علم و اقتصاد دانش بنیان است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برای افزایش شتاب رشد علم و فناوری چند پیشنهاد داد و بیان کرد: متاسفانه ما در حوزه علم و فناوری به خام فروشی دستاوردهای علمی روی آوردیم؛ در حالی که باید آن را مانند کشورهای توسعه یافته به ارزش افزوده تبدیل کنیم.
وی در همین راستا اضافه کرد: متوسط تعداد نوآوران به ازای هر یک میلیون نفر در کشورمان ۵۰ نفر است؛ اما این شاخص در استان اصفهان ۸۹ نفر است؛ چرا که این استان فضا را برای استفاده از نوآوران فراهم کرده است لذا پیشنهاد میشود که ما این فضا را در استان مهیا کرده و برای پرورش ایده مبتکرین در خود استان، تلاش کنیم.
پیشنهاد دوم نجفی نژاد، توجه به افزایش رشد شاخصهای کیفی علم و فناوری بود و در این باره گفت: ما به لحاظ کمی در حوزه علم و فناوری افزایش داشتیم و هم اکنون به لحاظ تعداد دانشجو در رتبه چهارم دنیا ایستادهایم؛ بنابراین زمان آن رسیده این رشد متوقف شود و به رشد شاخصهای کیفی فکر کنیم.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، همگرایی مراکز پژوهشی، انجام تحقیقات هدفمند و استفاده از نتایج تحقیقات در دستگاههای اجرایی استان را از دیگر پیشنهادات برای افزایش شتاب رشد علم و فناوری و افزایش درآمد سرانه استان برشمرد.