به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نخستین واحد فناورانه تولید زالوی طبی و فرآوردههای آن که به همت مرکز رشد این دانشگاه و مدیریت اجرایی شرکت رشد فناورانه کاسپین صورت گرفته بود، گفت: کشور امروز در شرایطی به سر میبرد که نیازمند توجه بیشتر به فعالیتهای علمی و دانش بنیان است.
وی در همین راستا تأکید کرد: سالها دانشگاههای کشور سرگرم آموزش و یا برخی فعالیتهای پژوهشی بودند که به نیاز جامعه نزدیک نبوده و تولید ثروت نمیکرد، در واقع سالها دانشگاههای ما منابع زیادی را برای تولید علم صرف کردند اما به حلقههای بعدی آن که تولید ثروت و تجاری سازی بود توجهی نداشتند.
نجفی نژاد متذکر شد: در سالهای اخیر توجه نظام و دولت به توسعه شرکتهای دانش بنیان و تبدیل دانشگاهها به دانشگاه نسل سومی بیشتر شد که در همین راستا نیز حمایتهای قابل توجهی از دانشگاهها به انجام رسید.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطرنشان کرد: ما در راستای سیاستهای جدید نظام در خصوص توسعه شرکتهای دانش بنیان و تبدیل به دانشگاه نسل سومی، مرکز رشد دانشگاه را در دو سال گذشته راه اندازی کردیم.
وی به تشریح چگونگی ایجاد مراکز رشد و فناوری پرداخت و گفت: راه اندازی یک واحد اداری در سیستم دولتی سخت و زمانبر است چرا که یکی از خصوصیتهای اجتناب ناپذیر این واحدها ورود شرکتهای خصوصی به آن است که همین تعامل بین بخش خصوصی و دولتی اندکی در گیر و دار بروکراسی اداری معطل میشود، لذا یکی از لازمههای تسریع روند فعالیتهای این مراکز، تغییر دیدگاه مدیریتی در تعامل با بخشهای خصوصی است.
نجفی نژاد با بیان اینکه مرکز رشد ما به رشد خوبی رسید، افزود: خوشبختانه مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با وجود نوپا بودن و استفاده از کمترین امکانات، خیلی زود به بلوغ کاری رسید و در ارتباط با شرکتهای خصوصی موفق عمل کرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: بسیاری از فضاهایی که در اختیار مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته در گذشته بلااستفاده بودند اما با یک تغییر کاربری آن را وارد چرخه ی عمل کردیم.
نجفی نژاد مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان را یکی از بازوان اقتصاد مقاومتی دانست و تأکید کرد: مهمترین قسمت اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری آن را مطرح فرمودند، بخش اقتصاد دانش بنیان است چرا که بیشترین ارزش افزوده را دارد.
وی با تأکید بر اینکه بیشترین ارزش افزوده را در جهان موارد علمی دارند، متذکر شد: اقتصاد دانش بنیان ما را از اقتصاد نفتی بی نیاز خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پایان خاطرنشان کرد: تبدیل دانش و استعداد و همت جوانان این مرز و بوم به محصولات قابل فروش میتواند ایران را به کشوری ثروتمند بدون نیاز به نفت تبدیل کند و ما امیدواریم که به این روزهای روشن برسیم.