زینب خاموشی وادقانی، دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، با اشاره به اینکه دانشجویان در دوران تحصیل نباید تک بعدی باشند، گفت: یک کشور همانطور که نیاز به شخصیتهای علمی دارد صد برابر نیاز به ارتقای فرهنگ هم دارد؛ اما فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه نباید با درس منافات داشته باشد که این مهم تنها با برنامهریزی درست میسر خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت فرهنگی دانشگاهها طی سال های اخیر افزود: متاسفانه وضعیت فرهنگی در بسیاری از دانشگاه ها مطلوب نیست و بايد در این امر سرمایهگذاری شود.
دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی کاشان اولین قدم در راستای بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه ها را اقدامات مسئولان دانست و تصریح کرد: فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها، رفته رفته در حال تبدیل شدن به سرگرمی فرهنگی است و اکثر دانشگاهها دچار روزمرگی فرهنگي شدند.
خاموشی با اشاره به شکل گیری مراکز فرهنگی که منشا دانشجویی دارد، بیان داشت: ایجاد و معرفی مراکز فرهنگی بهمنظور ارتقای کار فرهنگی و پشتیبانی گروههای دانشجویی، ایجاد یک مرکز واحد بین تمام دانشگاههای کشور بهمنظور ارائه کارهای فرهنگی و تبادل ایدههای فرهنگی و تخصیص بودجه مناسب به کارهای فرهنگی در دانشگاهها از جمله اقداماتی است که می تواند در راستای بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه ها تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان یکی از دانشگاههای پیشتاز در اهمیت به مسائل فرهنگی است، افزود: اما طی سالهای اخیر به دلیل عدم همکاری بعضی از مسئولان، روزمرگی فرهنگی و عدم تخصیص بودجه مناسب به کارهای فرهنگی شاهد یک افت با شیب کم در وضعیت فرهنگی علوم پزشکی کاشان هستیم.
دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به بحث مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها، گفت: تحریمهایی که از ابتدای انقلاب بهصورت ظالمانه به کشور ایران تحمیل شد هیچگاه نتوانست جلوی پیشرفتهای علمی را بگیرد که یکی از نشانههای عجز دشمن در این امر میتوان به ترور دانشمندان هستهای اشاره کرد.
خاموشی افزود: این تحریکات دشمن به همراه تأکیدات مستمر رهبری بر ضرورت رشد علم و تکیهبر فناوریهای بومی، شکلگیری روحیه جهادی در فضای پژوهشی و علمی ایران را به دنبال داشت و سبب توجه مضاعف جوانان به عرصه «جهاد علمی» شد.
وی در ادامه تصریح کرد: تغییر رویکرد در مذاکرات هستهای و دستیابی به توافق ژنو و در ادامه بیانیه لوزان و برجام از یکسو و از سوی دیگر خبرهایی مثل بیکار شدن دانشمندان هستهای و جمعآوری سانتریفیوژهای طراحی و ساختهشدهی داخلی و پر شدن قلب راکتور اراک با بتن و جایگزینی با یک راکتور خارجی میتواند در ادامه سبب تغییر روحیه استقلالطلبی به راحتطلبی مصرف گرایانه شود که یکی از نتایج قطعی آن از بین بردن زمینه رشد علمی خواهد بود.
دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان داشت: البته ممکن است در پی این توافقات، پتانسیلی به وجود بیاید که ما از علم و تجهیزات سایر کشورها استفاده کنیم، اما نکته حائز اهمیت این است که باید از دانش تئوری آنها استفاده کنیم و مسئولیت بومیسازی و تبدیل به فناوری را خودمان انجام دهیم که در ساخت وابسته به آنها نباشیم.
خاموشی در خصوص برجام و تأثیرات آن بر شرایط کشور، بیان داشت: در پی توافق هستهای امیدهای زیادی برای رونق اقتصادی و حل مشکلات با ورود سرمایهگذاران خارجی به وجود آمد؛ اما در عمل شاهد اتفاقات چندان خوبی در زندگی مردم عادی نبودهایم. درحالیکه مردم سرمایههای یک کشور هستند و باید تمام تلاش مسئولین بر این موضوع باشد که تمام سیاستهایشان سبب آسودگی در معیشت مردم شود.
لازم به ذکر است، زینب خاموشی، دانشجوی نخبه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در رشته مهندسی بهداشت محیط است که به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاهی در سال ۱۳۹۳ انتخاب شده و در جشنواره های راه روشن مقاومت، جشنواره شهیدانه، جشنواره قرآن و عترت و جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر و نوآور بسیجی شهرستان کاشان موفق به کسب عناوین برگزیده شده است.
وی از دانشجویان فعال فرهنگی و اعضای فعال بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان است که تصویب طرح پژوهشی با عنوان «بررسی راندمان حذف نیترات از پساب سنتتیک توسط فرآیند الکتروفنتون» در معاونت پژوهشی و دبیر کانون علمی مهندسی بهداشت محیط به مدت یک سال از فعالیت های علمی وی است.