کد خبر:۴۹۳۶۲۴
نماینده ولی فقیه در خوزستان در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان:

کیفیت آموزش در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان ارتقاء یابد

نماینده ولی فقیه در خوزستان در دانشگاه رامین خوزستان گفت: با توجه به ارتقاء کمی و کیفی آموزش عالی در کشور، سطح کیفی آموزش عالی این دانشگاه نیز باید در این راستا ارتقا یابد تا عقب ماندگی های آن جبران شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، همایش ملی "رهیافت‌های علوم کشاورزی در پرتو قرآن كريم" در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان برگزار شد.

 

 آيت‌الله سید محمدعلی موسوي‌جزايري نماینده ولی‌فقیه در استان در این همایش با بيان اين‌كه عنوان همایش چشم‌اندازي جدید با فكري تازه و بکر است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها در سطح کشور و حوزه علمیه قم نیز باید به این عرصه قرآنی و علمی ورود کنند. این همایش دارای هدفی بسیار بلند و مقدس و این دانشگاه دارای سابقه‌ای پراهمیت است.

 

وی همچنین فارغ‌التحصیلان این دانشگاه را دارای رتبه‌های برتر بین‌المللی دانست و افزود: دانشگاه مراحل مختلفی را از سر گذرانده و در حال حاضر در مرحله جبران است. دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان دارای توانایی‌ها و استعدادهایی است که باید به فعلیت برسد و مسئولان کشور و استان باید در این مسیر دانشگاه را یاری کنند.

 

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان تأکید کرد: با توجه به ارتقاء کمی و کیفی آموزش عالی در کشور، سطح کیفی آموزش عالی این دانشگاه نیز باید در این راستا ارتقا یابد.

  

موسوی‌جزایری عنوان این همایش را چشم‌انداز جدیدی دانست و گفت: البته برگزارکنندگان همایش در گام نخست قرار دارند؛ آیات قرآن کریم به‌خوبی مباحث کشاورزی را بیان فرموده و برگزاری چنین همایشی یک فکر تازه و بکر است. تحقیق و پژوهش لازمه این عرصه است و آیات قرآن کریم باید از ابتدا تا انتها با نگرش کشاورزی و با تأمل، تعمق و تدبر مطالعه شود.

 

وی با بیان این‌که مقالات پذیرفته‌شده در این همایش مطمئناً سرشار از دستاوردهای مهمی است، تصریح کرد: باید آن دسته از مقالاتی را که حق مطلب را درباره این موضوع ادا کرده‌اند، به چاپ رساند و این امر به‌عنوان گام نخست در نظر گرفته ‌شود.

 

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان برگزاری چنین همایش‌هایی با محوریت علم و دین را راهکار خوبی برای وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه به یک بعد عملی نرسیده‌ایم؛ همچنین دانشگاه‌ها در سطح کشور و حوزه علمیه قم نیز باید به این عرصه قرآنی و علمی وارد شوند.

 

همچنین در این مراسم دکتر سيد عطاءالله سیادت رئیس اولین همایش رهیافت‌های علوم کشاورزی در پرتو قرآن کریم و دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، با مروری کوتاه بر سابقه این دانشگاه اظهار کرد: این دانشگاه با عنوان تخصصی کشاورزی اولین مرکز آموزشی و پژوهشی جنوب‌غرب کشور است.

 

وی تصریح کرد: در دوران جنگ تحمیلی به دلیل آن‌که استان خوزستان در خط مقدم جبهه قرار داشت، آسیب‌های بسیاری به دانشگاه وارد شد و زمانی‌که دانشگاه‌های دیگر استان‌های کشور در حال توسعه بودند ما دانشگاه معتبر خود را از دست دادیم زیرا اعتبارات کمی به دانشگاه استان خوزستان اختصاص داده می‌شد.

 

رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان با اشاره به مستقل‌شدن این دانشگاه از دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 84 با عنوان دانشگاه تخصصی کشاورزی، اظهار کرد: در حال حاضر این دانشگاه دارای 2 دانشکده، 12 گروه آموزشی، 16 رشته کارشناسی، 19 رشته کارشناسی ارشد و هفت رشته دکترای تخصصی با یک هزار و 630 دانشجوی کارشناسی، 600 دانشجوی ارشد و 100 دانشجوی دکترا است؛ همچنین 86 عضو هیئت‌علمی شامل هفت استاد، 14 دانشیار، 60 استادیار و پنج مربی در این دانشگاه فعالیت می‌کنند.

 

همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی جولایی‌مفرد دبیر علمی همایش ملی رهیافت‌های علوم کشاورزی در پرتو قرآن کریم، اظهار كرد: هدف این همایش تدوین مدل نظریه تکامل اسلامی به‌صورت مستدل است چراكه همچنان در كتب درسي نظریه تکامل داروین آموزش داده می‌شود.

 

وی با بیان این‌که دشمنان به دنبال آن هستند که جوانان کشور را به افرادی درون‌تهی و تک‌عضوی تبدیل کنند، گفت: شبکه‌های ماهواره‌ای برنامه‌های متنوعی را به منظور دورکردن جوانان از معارف اصیل دینی تهیه و پخش می‌کنند.

 

دبیر علمی همایش ملی رهیافت‌های علوم کشاورزی در پرتو قرآن کریم با اشاره به ارائه پیشنهاد برگزاری این همایش از سوی دانشجویان این دانشگاه، افزود: پایه‌گذاری چنین همایشی به معنای آن است که دشمنان به اهداف خود نرسیده‌اند و دانشجویان ما همواره به دنبال به‌روز کردن مطالب نهفته در قرآن کریم و معارف علمی آن هستند.

 

جولایی‌مفرد برگزاری چنین همایش‌هایی را موجب وحدت بیشتر میان حوزه و دانشگاه و تطبیق علم و دین دانست و افزود: توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر به‌کارگیری قرآن کریم در حوزه‌های مختلف، بالابردن روحیه خودباوری و انگیزه تحقیق میان اساتید، محققان و دانشجویان، سوق دادن پژوهش‌های علمی و تحقیقات دانشگاهی به سوی پایان‌نامه‌های مرتبط با قرآن کریم و پژوهش‌های کشاورزی، فراهم آمدن فضای مناسب برای تبادل اطلاعات میان دانشگاهیان و حوزویان و تطبیق معارف دینی با علوم کشاورزی به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازهای دنیای امروز، از اهداف برگزاری این همایش است.

 

 

وی با بیان این‌که مقالات رسیده به این همایش به دو صورت قرآنی‌تخصصی و کشاورزی‌تخصصی داوری شدند، گفت: 120 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این میان 25 مقاله به‌صورت سخنرانی و 73 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود؛ 21 مقاله نیز در داوری‌ها پذیرفته نشد. این مقالات از شهرهای مختلفی مانند آبادان، بروجرد، زاهدان، کرمان، قم، تبریز، زنجان، اصفهان، شیراز، یاسوج، بندرعباس و ... ارسال شد.

 

جولایی‌مفرد با بیان این‌که این همایش مقدمه‌ای برای فعالیت‌های بیشتر در این عرصه است، تصریح کرد: هدف اصلی تدوین مدل نظریه تکامل اسلامی به‌صورت مستدل و قابل دفاع است زیرا همچنان شاهد هستیم که در کتب درسی دانشگاه‌ها و دوره متوسطه نظریه تکامل داروین آموزش داده می‌شود در حالی‌که با ارائه نظریه تکامل اسلامی می‌توان تغییر و تحول بزرگی را در کتاب‌های آموزشی ایجاد کرد.

 این همایش در محورهای مختلف از جمله اهمیت کشاورزی در قرآن کریم، نگرشی بر آیات قرآن در ارتباط با علوم دامی، قرآن و اهمیت خاک و خاک‌شناسی، محیط زیست و اهمیت حقوق آن از نظر قرآن، بررسی اهمیت آب و آبیاری از منظر قرآن، قرآن و علوم باغبانی، قرآن و ژنتیک، پرورش نگه‌داری دام و طیور از نظر قرآن، صنایع غذایی و محصولات وابسته به آن در قرآن کریم و ... برگزار شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار