عشرت شایق، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی از یک سو می تواند ما را از تکیه بر اقتصاد تک محوری و تک محصولی با محوریت صنعت نفت، رهایی دهد و از سوی دیگر باید گفت با توجه به شرایط اقتصادی دنیا و شرایط خاص کشورمان نسخه اقتصاد مقاومتی، راهکار نجات بخش اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه همه قبول دارند که اقتصاد مقاومتی نسخه نجات بخش کشور و کار تخصصیِ فنیِ قوی برای حل مشکلات اقتصادی است، افزود: اما این باور تاکنون تنها به گفتار و سخن محدود بوده در حالی که باید از این مرحله بگذرد.
شایق تصریح کرد: پس از ابلاغ اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و به نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدن آن، همه به این نتیجه رسیدند که این موضوع از یک کار تخصصی و از پشتوانه فنی قوی برخوردار است.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی یکی از موضوعات مهم در بحث رونق اقتصاد را مسدود کردن مجاری فساد در کشور برشمرد و افزود: در حال حاضر بحث اقتصاد زیرزمینی کشور به شدت فعال است و حتی گاهی گردش مالی اقتصاد زیرزمینی به ویژه در زمینه قاچاق کالا به مراتب با عدد و رقم بالایی نسبت به رشد اقتصادی کشور روبروست.
شایق تاکید کرد: برای از بین بردن گلوگاه های فساد ضروری است تا بخش تولیدی کشور تقویت و به عبارتی چرخ دنده های تولید کشور فعال شود؛ فعال شدن این چرخ دنده ها نیازمند حمایت ویژه دولت در امر مولد کشور است.
وی افزود: در این صورت تازه می توان گفت گام اول اقتصاد مقاومتی برداشته شده است چرا که در حقیقت فرآیند آغاز کار اقتصاد مقاومتی با فعال شدن چرخ دنده های تولید در کشور تلقی میشود.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با شاره به ضرورت کیفیت کالاهای تولیدی داخلی، تاکید کرد: البته ما نمی گوییم که هر چیزی تولید شود بلکه تولیدات داخلی باید از کیفیت مقبولی نیز برخودار باشد، تولیدکنندگان ما باید به سمت و سوی کیفی سازی بروند، از سوی دیگر نیز باید همراهی ملت با دولت در خرید کالای داخلی ایرانی صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: ایرانی جماعت وقتی اراده کند حتما می تواند کار کیفی مطلوبی ارائه دهد اما این امر نیازمند پشتوانه های تشویقی،ترغیبی و عملیاتی است.
شایق بیان داشت: برای تقویت چرخ دنده های تولید لازم است که تعرفه واردات کالا را کنترل کرده و به طور کلی یک بازنگری در این راستا داشته باشیم؛ با این کار در حقیقت پشتیبانی از بخش تولیدی صورت می گیرد؛ واردات بی رویه در کشور در حقیقت کمر تولیدکنندگان را می شکند؛ لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی نگاه به تقویت ظرفیت های تولید داخل است؛ در حال حاضر که در شرایط پسا برجام قرار داریم باید با رعایت مر قانون، دانش فنی را در کشور وارد کنیم نه اینکه کالاهای مصرفی کشورهای مختلف را در بازار بریزیم.
وی با بیان اینکه واردات بی رویه کالاهای خارجی همین مقدار نفسی که در تولید وجود دارد را قطع می کند، افزود: باید ضمن ارائه تسهیلات مناسب برای خرید کالاهای دارای کیفیت داخلی به مردم نیز حق یارانه تولیدات داخلی پرداخت شود و از سوی دیگر به سمت وارد کردن تکنولوژی و فناوری که می توانند پشتیبان علمی-تخصصی برای کالاهای کیفی تولیدی باشند گام برداریم.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت طی کردن این مراحل آن زمان تازه می توانیم بگوییم که صدای زنگ عملیات اقتصاد مقاومتی به گوش می رسد و انشالله شاهد اقدامات رشد، نمو و تعالی اقتصاد کشور خواهیم بود.