آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۴۲۹۲
بررسی اهداف سفر نخست وزیر ترکیه به ایران

کلید دزدی!/ ماموریت «اغلو» در تهران چه بود؟

 پس از گذشت یک سال از آغاز موافقت‌نامه تجارت ترجیحی و در شرایطی که  نفرت مردم ایران از این کشور به دلیل حمایت از تروریسم به اوج خود رسیده، دوباره سر و کله داود اغلو پیدا شده است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «این موضوع برای ایرانی ها یادآور موافقتنامه‌های تجاری استعماری است.» یک سال پیش بود که روزنامه حریت ترکیه قرارداد تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه را اینگونه توصیف کرد. قراردادی که از همان روزهای اول داد تولید کننده‌های ایرانی را درآورد اما طبق معمول، دولت تدبیر و امید هیچ وقعی به این انتقادات ننهاد! امروز پس از گذشت حدود یک سال از آغاز این موافقت‌نامه و در شرایطی که از یک سو ترکیه با بحران اقتصادی مواجه شده است و از سوی دیگر نفرت و انزجار مردم ایران از این کشور به دلیل حمایت از تروریسم در منطقه به اوج خود رسیده، دوباره سر و کله داود اغلو پیدا شده است. نخست وزیر نئوعثمانی ترکیه در ایران دنبال چیست؟ آیا پس از فرانسه و آلمان اینبار نوبت رقیب منطقه‌ای ما است تا با کلید تدبیر روحانی مشکلات اقتصادیش را حل کند؟

 

ماجرای تجارت ترجیحی

تجارت ترجیحی از آن دست رویه های تجاری میان کشورها است که براساس آن برای تسهیل تجارت بین دو کشور و براساس اصل بده و بستان و تأمین منافع حداکثری برقرار می شود. برخی امتیازات تعرفه‌ای در قبال کاهش تعرفه‌های تجاری (نسبت به دیگر کشورها) داده می شوند تا تجارت میان دو کشور بیشتر شود.

 

به عبارتی دیگر این اقدام در راستای افزایش تعامل اقتصادی کشورهاست اما شرط اول روندی عادلانه است که باید برقرار شود تا حذف یا کاهش تعرفه معنی یابد. ایران و ترکیه نیز در همین راستا از روز پنجشنبه ١١ دی ماه ۱۳۹۳ مطابق با اول ژانویه ٢٠١٥ توافقنامه تجارت ترجیحی را مابین خود و البته با کاهش ٢٦٥ ردیف تعرفه گمرکی اجرایی کردند.

 

طبق این توافقنامه ترکیه ١٤٠ فقره از کالاهای صادراتی ایران شامل اقلام کشاورزی، شیلاتی و موادغذایی غیراساسی و ایران ١٢٥ فقره از کالاهای صادراتی ترکیه شامل تولیدات صنعتی را تحت پوشش تخفیف تعرفه های گمرکی (متوسط بین ٢٠ تا ٥٠درصد) نسبت به کشورهای دیگر قرار داده اند. اجرای این توافقنامه که در تاریخ ٢٨ اردیبهشت سال جاری مورد تصویب هیأت وزیران ایران قرار گرفته بود، با تصویب مجلس ترکیه به مرحله عمل رسید.

 

بررسی مفاد این قرارداد به خوبی نشان می‌دهد هر دو طرف معادله به نفع ترک‌ها و به ضرر ایران است. از یک سو کالاهای مصرفی ترک‌ها که تقریباً همه آن‌ها نمونه داخلی دارند با کاهش تعرفه وارد بازار ایران می‌شوند و سهم قابل توجهی از این بازار را اشغال می‌کنند. از سوی دیگر کالاهای مورد نیاز ترکیه که از ایران تأمین می‌شد با قیمت پایین‌تر به دست مصرف کننده ترک می‌رسند.

 

روزنامه حریت ترکیه در آن دوران نوشت: «مقامات دولتی ایران تاکنون نسبت به انتقاد اول مبنی بر اینکه کالاهای صادراتی ایرانی عمدتا شامل محصولات کم ارزش کشاورزی هستند، سکوت کرده اند. این یک موضوع بسیار حساس است و برای ایرانی ها یادآور موافقتنامه های تجاری استعماری است. افکار عمومی در ایران مانند اکثر کشورهای در حال توسعه  به شدت طرفدار تولیدات صنعتی و صادرات این نوع محصولات است. به علاوه، این واقعیت نیز مطرح است که ایران با کمبود شدید منابع آبی مواجه است و مزیتی در صادرات محصولات کشاورزی ندارد.»

 

چند ماهی از این ماجرا گذشته بود که رسانه‌ها از رشد 32 درصدی صادرات ترکیه به ایران خبر دادند. این در حالی بود که صادرات ایران به این کشور با افت 26 درصدی مواجه شده بود. اردیبهشت 94 اداره آمار ترکیه در گزارش خود اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در ماه های ژانویه تا مارس 2015 با افزایش 32 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 873 میلیون دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه تا مارس 2014 بالغ بر 660 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

 

البته برای فهم عمق فاجعه واگذاری بازار ایران به ترک‌ها نیازی به بررسی آمار و ارقام نیست. کافی است سری به فروشگاه‌های کوچک و بزرگ اطراف محل زندگیمان بزنیم تا انواع محصولات آرایشی، بهداشتی و پوشاک ترک را که تقریباً بدون استثنا نمونه‌های داخلی دارند؛ مشاهده کنیم.

 

بازی با دم شیر کار دست ترک‌ها داد

سوم آذر ماه بود که ترک‌های عصبانی از حضور نیروی هوایی روسیه در مبارزه با تروریسم، با هدف قراردادن سوخو24 روس‌ها یک ماجراجویی جدید را آغار کردند. پس از این ماجرا روس‌ها تصمیم گرفتند پاسخ اردوغان را به جای صحنه نظامی در میدان اقتصاد بدهند و ترکیه را تحریم کنند. تحریم‌هایی که گفته می‌شود 14 درصد حجم کل صادرات ترکیه را کاهش داده است.

 

از سوی دیگر سال‌ها است که ترکیه مقصد اول گردشگران روس‌ است و گردشگران این کشور 10 درصد کل توریست‌های ترکیه را تشکیل می‌دادند اما با توقف سفر گردشگران روس اوضاع نامناسب صنعت توریسم ترکیه بیش از پیش با بحران مواجه شد.

 

البته بحران در صنعت گردشگری ترکیه از چند سال پیش و با آغاز همکاری دولت اخوانی ترکیه با تروریست‌ها در سوریه آغاز شد. حمایتی که هم نام ترکیه را با تروریسم عجین کرد هم امنیت داخلی این کشور را تحت تأثیر قرار داد. همین امر باعث شده است که در کنار افزایش ناامنی در ترکیه گزارش هایی با موضوع «به ترکیه سفر نکنید» در مطبوعات جهان گسترش یابد که اولین آنها در انگلیس منتشر شد.

 

برای درک اوضاع بحرانی گردشگری ترکیه، کافی است به حجم بالای تبلیغات برای سفر به این کشور در تهران و بقیه کلانشهرها نگاه کنیم. این روزها مشترکان تهرانی در هر صبح تا شام ده‌ها پیامک تبلیغاتی دریافت می‌کنند که به زبان ساده التماس می‌کنند: «به ترکیه سفر کنید!»

 

برای سهم‌شان آمده‌اند

داود اغلو در تیره‌ترین روزهای روابط ایران و ترکیه راهی تهران شده است. نخست وزیر ترکیه به خوبی می‌داند تلاش برای نزدیک کردن نظرات ایران و ترکیه در مسائل منطقه کاری بسیار سخت و به عقیده برخی کارشناسان غیر ممکن است. هرچند موضوع وساطت ایران بین ترکیه و روسیه و میانجی‌گری ترکیه برای حل اختلافات ایران و عربستان و همچنین مسئله قدرت گرفتن کردها در سوریه می‌تواند موضوعات سیاسی بررسی شده باشد اما ترکیب تیم همراه اغلو نشان می‌دهد او برای امتیازات اقتصادی به تهران آمده است.

 

نخست وزیر ترکیه در شرایطی که مسئولان ایرانی حریصانه درب‌های تجارت کشور را بر روی خارجی‌ها گشوده‌اند و وضعیت قراردادهای خارجی در حوزه‌های مختلف مانند نفت، خودروسازی و ... ایران را به بهشت قراردادهای یک طرفه تبدیل کرده است، آمده تا شاید بتواند سهم ترکیه را هم از این بذل و بخشش بگیرد. طبق اعلام رسمی دولت ترکیه گسترش حضور گردشگران ایرانی در ترکیه یکی از اهداف اصلی این سفر بوده است. شاید «تجارت ترجیحی» دیگری در راه است! به هر حال کلیدی که قرار بود مشکلات اقتصادی ایران را حل کند ظاهرا پس از فرانسه و آلمان دست ترک‌ها افتاده تا این بار دولت بحران‌زده آنکارا از آن بهره ببرد.

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۷
پس از خیانت روس ها به ایران وعدم تحویل اس 300ها و توطئه روسیه برای تجزیه سوریه به نظر می رسد دوستی با ترکیه برای تیران سودمند خواهد بود
15
38
محمد
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷
خودت فهمیدی چی گفتی ؟؟؟؟
موشک های اس 300 رو که روسیه داد، روسیه جزو معدود کشورهایی هست که مخالف تقسیم سوریه هست.
الان موندم کلا بر چه اساس این حرف ها رو زدی؟؟؟؟
عبدالحسین امینی
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۳
استاد کی تحویل داده؟ اگه یک خبرمستند مبنی برتحویل اس 300ها داری بگو
الف رسول پور
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۴
هر از چند گاهی ما خودمون هم به اقتصاد و دولت اردغان، خواسته و یا نا خواسته کمک می کنیم اگه این همه دغدغه ی اقتصادی داریم و مخصوصا نمیخواهیم به اقتصاد ترکیه کمک کنیم بهتره در خریدهامون کمی دقت کنیم اگه فقط به این موضوع توجه کنیم که هر ریال خرید کالای ترکیه، رگی از رگ های هموطنان و برادران مسلمانمان را میبره و احتمالا در شهادتشون به اندازه ی همین اشخاص سهم داریم هرگز راضی نمیشیم نشان کالا رو بررسی نگرده بخریم و یا خواسته کالای ترکیه رو بخریم. در این دوران بنظر بایست با اقتصاد کمر شکمن دولتیان با خار در چشم صبوری کنیم
24
7
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
با هم پیمان داعش و سعود رابطه نداشته باشیم بهتر از این است که بخواهیم یه سودی به دست آوریم در ضمن ترکیه که چیزی ندارد می توان کالاهای بنجل ترکیه ای را از جای دیگر وارد کرد
60
9
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱
ایول دقیقا
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
دقیقا
سورنا
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵
زدی توخال
ناشناس
Pakistan
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
بسه دیگه... با این سیاست شدیدا ضعیف دولت ایران در سالهای بعد چنان بلایی سر مللکتمان خواهد آورد که هرگز جبران نخواهد شد و در تاریخ مملکت نقطه ننگی خواهد ماند.
30
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
سياست پدر ومادر ندارد !!!خودش رو به سادگي زده اما دنياي تلاطم پشت اين قضيه است
18
3
بت شکن
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
ریشه ی این گونه مشکلات کشور عدم شفافیت است.
30
1
عماد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
واقعیت مطلب اینه که ترکیه با اشتباهات سیاسی که داشته امنیت وثبات را در ترکیه از بین برده و به همین دلیل لطمات سیاسی واقتصادی فراوانی را متحمل شده لذا به فکر عادی سازی شرایط داخلی وخارجی وپیدان کردن دوستان مطمئن هرچند بالاجبار وبه ظاهر عادی قرار داره ولی کورخونده وهرگز موفق نخواهد شد مگر با انتقال قدرت از هیئت حاکمه حاضر
28
19
آتابابک
United States of America
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵
بجای منفی نگاری دید مثبت را پرورش دهید ترکیه هر چقدر بد باشد باز از بیگانگانی مثل روسهای کثیف بمراتب برای ما ایرانیان مسلمان بهتر است
25
65
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
فعلا که روس های کثیف دارن با داعش دست پرورده ترکیه و عربستان می جنگند و ترکیه ی بهتر از روسیه ی کثیف داره از داعش حمایت می کنه تا سر شیعیان بیشتری بریده شود.
مثبت نگر آتا بابک
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۳
در حال حاضر روسیه است که با ما هم پیمان شده و دارد با دشمن شیعیان و ایران یعنی داعش می جنگد.ترکیه مسلمان ماشاالله کارخانه داعش پروری شده و می بینیم که چه جوری سر شیعیان را می برند.دیگر اینکه در روسیه میلیون ملیون مسلمان داریم
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۳
سؤال من اینجاست که آیا روسیه به مراتب از ترکیه کثیفت تره!!!!!!!!!!!! کسی که علیه تروریست های تکفیری صهیونیستی که خون مسلمین رو تو شیشه می کنند ، می جنگد و هم پیمان استراتژیک ایران شده لذا قدرت و نفوذ ایران بیشتر میشه آیا از کسی که تروریست های تکفیری رو حمایت می کنه تا بیشتر ، مسلمان کشی کنند کثیف تر است!!!!!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
این مردک آمده بود طلب یک میلیاردی خسارت و جریمه گاز ارزون را نفد کنه
31
9
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶
ترکیه میتواند الگو برای کشورهای اسلامی شود . ایران همان بهتر که از لحاظ اقتصادی و سیاسی از ترکیه الگو برداری کند .
5
32
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
بله ما باید ترکیه رو الگو قرار بدیم نه تنها در اقتصاد بلکه در فساد اخلاقی و نفاق و تروریست پروری وحمایت از تروریست و زیاده خواهی در منطقه و.....
امیر حسین د
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴
یعنی نوکر آمریکا بودن و عدم توانیایی برای کوچکترین مخالفتی با سیاست های آمریکا و اسرائیل از شرایط الگو بودن برای مسلمون هاست؟
مثل این که تا به حال قرآن نخوندی!!!
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸
اسلام ترکیه اسلام معاویه ایه . منتها معاویه خوبیهایی هم داشت که ترکیه اونها رو هم نداره . معاویه اگه سکولار بود اگه منافق بود اگه فاسق بود و اگه هر چی بود واسه خودش بود به غرب لشگرکشی میکرد پیروز هم میشد هر چی بود آقای خودش بود اینا نوکر غرب هستن . با اون همه حمایت ترکیه چه غلطی تونسته بکنه ؟ امروز کجاست ؟
این ره که میروید به ترکستان است
Turkey
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱
'گزارش درهم و بغض آلودی است که صرفا در پی تخریب است و برای سازندگی چیزی ندارد . ظاهرا نویسنده معتقد است باید با تمام دنیا جنگید همه دوستان و همسایگان را دشمن کرد ایران را به جنگ و مرض کشاند . این چه رویه ای است .راه حلتان چیست تحریم بابک زنجانی بخور بخور یک طرفه یا آبادی ملک و مملکت کمی بخود ایید دوستان این ره که میروید به ترکستان است .
8
33
omid
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
درهم برهم اوضاع دولت ماست که داره به همه دنیا خیر میرسونه الا مردم خودمون! کسی نگفته با ترکیه بجنگیم ولی چرا باید قراردادی ببندیک که خود ترکها بگن استعماریه! یه ذره غیرت ملی هم خوب چیزیه!
افشین
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
کسی نمی گوید با کشورهای جهان رابطه نداشته باشیم بلکه منافع ملی ایجاب می کند که دولتمردان ایران اول به فکر تولید کنندگان ایرانی باشند تا اشتغال ایجاد شود نه اینکه قرادادی را ببندیم که جیب ترکها را پر پول می کند و کارخانجات ترکها را رونق می دهد به قیمت نابودی کارخانجات ایرانی و فقر مردم ایران.
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶
به نظر شما اینکه مسائلی که مثل روز روشن است که این دولت دارد چه بلایی سر این ملت شریف و عزتمند می آورد، در خبرگزاری ها مطرح میشه تخریب است!! برای سازندگی اثری ندارد! چرا اثر دارد و اون هم این است که ملت آگاه شوند و امثال این نوع مسئولین که برخیشان دنبال رابطه با شیطان بد عهد که همین الآن هم سر برجام ما رو بازی می ده، رأی ندهند! ما با هیچ کسی سر جنگ نداریم إلا با اون دولت هایی که می خواهند ظلم کنند نمونه اش همین امریکا که این همه ما را تحریم کرد و میکند و خواهد کرد و سالانه چقدر به صورت مستقیم و غیر مستقیم، بمب رو سر مسلمانان می اندازد، نمونه اش همین انگلیس که در مسائل داخلی ایران دخالت می کند؛ آیا در بــــــــرابر ایــــــن دولت های زورگو نـــــــــــــــــــــــبــــــــاید ایــــــستاد!!!!
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۹
آیا باید با دولتی که (دولت ترکیه) که این قدر به تروریست ها تو روز روشن کمک می کنه و إبائی هم نداره باید روابط تجاریمان را با او تقویت کنیم!!! آیا این باغث نمیشه که ترکیه تقویت تر بشه و از حالت إنزوا در بیاد و راحتتر به تروریست های تکفیری صهیونیستی که سر مسلمانان را مثل آب خوردن می برند کمک کنه!!! آیا ما نباید سیاست های تنبیهی ای را اتخاذ کنیم که این دولت ترکیه از این کارهایش دست بردارد!!!
نظر قشنگ
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
ماکه آبادی ملک و مملکت ندیدیم هرکی دید سلام ما رو هم برسونه(لعنت خدا بر منافقین و دوچهرگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
من خیری در این دولت نمی بینم . الان ترکیه حتی به مقبره ها هم رحم نمی کنه . در این شرایط باید بهش فشار اورد نه اینکه ازش استقبال کرد . البته این اقایون سیاسی ما چوب این حمایتهای یک طرفه رو خواهند خورد . چوب خداست دیگه
30
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
به نظر شما آیا دولت انقلابی عمل می کند؟؟
22
2
حمید
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
باسلاو دوستان بهتره یک بار دیگه پازل رو با هم بچینیم:
در روزگاری که قطب بندی دنیا داره تغییر میکنه و هژمونی غرب به سرپرستی آمریکا داره از هم میشکنه و دو هژمونی جدید و نز دیک به هم ( جبهه مقاومت با مدیریت ایران + بلوک شرق با محوریت چین و روسیه) سر بر آوردند و دارند علیه غرب با هم ائتلاف می کنند و از طرفی حیات خلوت آمریکا ( آمریکای جنوبی) هم داشت درست در دست ایران علیه آمریکا تلاش میکرد. آمریکا برای جلو گیری از این امر شروع به بازی خطرناک ایجاد جبهه تکفیری برای از هم گسستن جبهه مقاومت و مسائل اوکراین برای به انزوا کشاندن روسیه میکنه.
ناگهان با روی کار آمدن دولت غرب گرا در ایران موازنه به نفع غرب تغییر میکنه!!! تهدید روسیه برای تحریم گازی اروپا با خود شیرینی وزیر نفت ایران مبنی بر تامین گاز
حمید
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۳
ادامه مطلب :
اروپا با مشکل مواجه میشه . ارتباط ایران با حیاط خلوت آمریکا از بین میره و در حوادثی که در این سالها رخ داد و ایران باید برای حفظ هژمونی خود در جبهه مقاومت در برابر عربستان و ... اقدام میکرد با انفعال دولت روبرو شد . سفر داوود اغلو هم در شرایطی که ترکیه با این گند کاریها و تقابل با جبهه روسی - چینی به وجود آورده به ایران هم قطعه دیگری از پازل نقشه شکست ائتلاف جبهه مقاومت + جبهه روسی چینی ارزیابی میشه که به دست دولت غرب گرای ایران در حال انجامه!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
... بر سر دولت
46
0
ناشناس
۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۴
گل گفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸
ترک ها هر چقدر هم بد باشند ولی شرفشان خیلی بیشتر از روس ها و اعراب همسایه ی ما هست. ترک ها جز معدود کشور هایی بودند که در زمان تحریم ها هم تا جایی که تونستند به ایران کمک کردند . ولی در بحث تجارت این که مثل معروف ما ایرانیها است حساب حساب است کالا برادر . هر کی سعی می کنه منفعت خودش رو تامین کنه . ایرانیها باید هوشمندانه عمل کنند تا سود کنند.
4
73
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
چقدر فیلسوفانه استدلال کردی؟ تا وقتی امثال شما فیلسوفها رو تو کشور داریم سرعت پیشرفت ما در کشور برق آسا ست
بهروز
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
اینکه گفتی ترکها شرف دارند اگر چند روزی در ترکیه اقامت داشته باشی میفهمی که شرف وناموس همه چیز ترکهای ترکیه در پول خلاصه شده است ترکها ایران وایرانی را به هیچ عنوان دوست ندارند من خودم اذری هستم ودر مرز ترکیه زندگی میکنم در تمام شهرهای ترکیه هم بدون استثنا حد اقل یک روز اقامت داشته ام البته در استانبول وازمیر سالها .داود اوغلو بوی پول به مشامش رسیده که با اراذل اقتصادی ترکیه به ایران امده ودر باطن سرسخت ترین وخطر ناکترین دشمن ایرانه بدیهای ترکیه درزمان جنگ با عراق را هیچوقت فراموش نمیکنیم یادمان هست که ترکیه چه نامردیهای در حق ملت ایران کرده ومیکند اما چه کنیم که مقصر اصلی دولت ایرانه
محمد
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲
پس اگه اینطوری هست شمرم (لعنت الله)به حضرت محمد خیلی خدمت کرد. باید ازش تجلیل کرد.
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
نظرات خردمندانه تان را باید در کتاب گینس ثبت کرد.بوی پول ترکیه را به ایران کشاند.پول پول پول
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷
روابط با کشورهای ذی نفوذ منطقه به نفع سیاست خارجی مابوده و هست واین روابط باید به گونه ای باشد که منافع ما هم در نظر گرفته شود .مطمئنا با رابطه قوی و مستحکم و همچنین با تعامل با کشوری مثل ترکیه ما میتوانیم از بروز رفتارهای مزورانه کشورهای عربی که همیشه بدنبال ضربه زدن به ایران اسلامی ما هستند تا حدودی بکاهیم
2
43
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸
بکاهیم!! ترکیه علنا از تروریست هایی که در سوریه سر می برند حمایت می کند و اتفاقا علیه ایران نیز موضع گرفته
امیر حسین د
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
یک جای متن غلطه...
این که محصولات ما با قیمت کم به فروش برسه.
اگه این طور باشه خیلی هم خوبه,با کم شدن تعرفه ی ترکیه قیمت میاد پایین نه با کم شدن پول پرداختی به ایران
در واقع این باعث کم شدن قیمت محصولات ما میشه بدون این که از پولی که به ما میدن کاسته بشه و برای رقابت با محصولات کشور های دیگه خوبه
هر چند که نفس قرارداد یک قرارداد بده...
2
18
reza
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
خوب دو سر برده برای ترکیه! ولی برای ما سودی نداره!
ناشناس
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶
منظور نویسنده احتمالا این نباشد، به هرحال مهم اینه که فعلا ایران از بابت سرویس کردن صنعت داخلی از بابت برخی مسئولین، دچار ضرر شده و میشه
بهروز
United States of America
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
از دولت روحانی تانتظاری بیش از این نداریم به قول هیتلر اگر 10 گلوله داشته باشیم باید 9تا از این گلوله ها را برای کشتن خائنین ووطن فروشان به کار ببریم وتنها یک گلوله برای دفاع در مقابل دشمن خارجی کفایت میکند
77
7
ناشناس
۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۳
با این کلمه ی به قول هیتلر کامنتو خراب کردی ... مثل اینه که بگی به قول یزید فلان و فلان
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
به نام خدا. از مردم سوریه و لبنان و عراق خجالت نکشیدید راهش دادید؟ از مردم ایران چی؟ از شهدای مدافع حرم چطور؟ راهش دادی چرا بغلش کردی دیگه؟ هیچ آزاده ای کار شما را می پسندد؟
88
16
امیرزرین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۱
معلومه چیکار میکنند اینها ؟ همه ی رئیس جمهورهای دنیا رو زمین سیر میکنند رئیس جمهور ایران تو هوا داره سیر میکنه .
21
0
eisa shafaei
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲
من که دولت ترکیه رو از آمریکا و عربستان هم دروغ گو تر میدونم
14
0
مسکین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۲
فعلا که سیاست و تدبیر دولت ما و شخص حاج حسن مبتنی بر اینه که بده برود.
درست مثل پسر حاجی هایی که بعد از مرگ حاجی به یک ارث کلان رسیده اند و هنر درست خرج کردن اون اموال کلان را بلد نیستند ، اینها هم در سفر مقامات کشورهای ریزو درشت فقط دارند می دهند برود.
کافیه فقط هزینه های استقبال و اقامت این هیئت های چند صد نفره در ایران را حساب کنید.
ته تهش برای جوانان بیکار ما چی داره ؟
هیچی!!
نمردیم و معنی تدبیر را دیدیم.
بده برود!!!!
8
1
اميد
Iran, Islamic Republic of
۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
اين دولت دست هر استعمارگري رو به كشور باز ميكنه
خدا به خائنين لعنت كند
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار