آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۵۰۲۲
تغییر آئین‌نامه تسهیلات نظام وظیفه نخبگان

ماجرای مصوبه دردسرساز برای نخبگان و مسئولانی که پاسخگو نیستند

تصمیم بنیاد ملی نخبگان بر اجرای مقررات جدید بدون توجه به تعهدات قبلی این بنیاد برای بسیاری از نخبگان عضو دردسرساز شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اردبیهشت امسال بود که بنیاد ملی نخبگان آیین‌نامه اعطاي تسهيلات نظام وظيفه به نخبگان را ابلاغ کرد. خبری که این روزها پس از گذشت چند ماه ابلاغ آیین‌نامه جدید خبرساز شده است. بر اساس بند اول این آیین نامه تنها نخبگانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. این در حالی است که قانون قبلی که استفاده از این مزایا را برای فارق التحصیلان دوره کارشناسی نیز ممکن ساخته بود.

 

تصمیم بنیاد ملی نخبگان بر اجرای مقررات جدید بدون توجه به تعهدات قبلی این بنیاد برای بسیاری از نخبگان عضو دردسرساز شده است. یکی از دانشجویان نخبه عضو این بنیاد در این خصوص به خبرنگار ما می‌گوید: «پیش از سال 94 قانونی وجود داشت که بر اساس آن تمامی دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی که بتوانند شرایط مطرح شده در خصوص نخبگی را احراز کنند، می‌توانند از تسهیلات نظام وظیفه این بنیاد بهره‌مند شوند. اما در سال 94 آیین‌نامه‌ای تصویب شد که بر اساس آن دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی نمی‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که با اجرای آن برنامه زندگی بسیاری از اعضا با مشکل مواجه شد.»

 

این دانشجو نخبه معتقد است که رئیس این بنیاد با اجرای این مصوبه حق دانشجوهای نخبه را ضایع کرده است. چراکه خیلی از آن‌ها قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را نداشتند و با وعده تسهیلات نظام وظیفه در آستانه استخدام در مراکز دولتی و خصوصی بودند، بعضی هم برای تحصیل در خارج از کشور برنامه‌ریزی کرده بودند.

 

یکی از دانشجویان رشته حقوق هم که با این بد عهدی دیگر نمی‌تواند در آزمون وکالت شرکت کند، می‌گوید: « ماده 3 قانون مدنی می‌گوید قانون نمی‌تواند نسبت به گذشته اثر بکند! تمام نظام‌های حقوقی دنیا بر اساس حقوق مکتسبه شکل گرفته و کسی نمی‌تواند حقوق مشروع کسب شده در گشته را پس بگیرد و الا ما نمی‌توانیم زندگی بکنیم. شما فرض کنید ما وارد مقطع کارشناسی ارشد هم شدیم، اگر بعد از یکسال دولت دوباره قانون جدیدی تصویب کرد؛ چه می‌شود؟ اگر دولت بخواهد به این روند ادامه بدهد آزادی‌های مدنی مردم خدشه‌دار می‌شود.»

 

تعدادی از نخبگان جوان که با اجرای این آیین‌نامه از یک سال گذشته با جمع‌آوری طومار و ارسال نامه به «سورنا ستاری» رئیس این بنیاد خواستار رسیدگی به این موضوع شده‌اند، از بی توجهی مسئولان به این موضوع گله دارند. آن‌ها معتقدند اگر از روز اول هیچ ادعایی برای حمایت از نخبگان وجود نداشت، بهتر از این بود که ما پس از چند سال با تغییر یک آیین‌نامه همه برنامه‌های ما به هم بریزد.

 

مسئولان بنیاد ملی نخبگان هنوز واکنش جدی به این موضوع نشان نداده‌اند. «ستاری» نیز روز گذشته از پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص این مشکل نخبگان کشور سر باز زد تا سرنوشت این موضوع همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی بماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار