کد خبر:۴۹۵۲۷۴
گزارش خبرگزاری دانشجو از یک نشست صمیمانه در علوم پزشکی مشهد؛

دانشجویانی که با نبود امکانات به معاینه کودکان مناطق محروم می‌پردازند/ قول مدیر فرهنگی دانشگاه برای درمان دندان ۱۰۰۰ کودک با کمک خیرین

همایش تقدیر از دانشجویان فعال اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حاشیه‌های جذاب و نقطه نظرات صادقانه دانشجویان فعال کانون‌های اجتماعی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد،ساعت 19:25 دقیقه و به جزء خبرنگار خبرگزاری دانشجو و مسئولان اجرایی همایش هنوز مدعوین در سالن سلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع در بیمارستان امام رضا(ع) حضور ندارد.

 

هر چه به ساعت 20 شب نزدیک تر می‌شویم چهره‌های پر انرژی و شاداب دانشجویان فعال کانون‌های اجتماعی دانشگاه بیشتر و بیشتر شده و این حضور، نوید یک برنامه پر محتوی و خوب را به ما می‌دهد.

 

در ابتدای جلسه پرسش و پاسخ یک فعال  دانشجویی جهت آغاز برنامه پرسش و پاسخ به انتقاد از هزینه کردن بیت المال در این برنامه پرداخت و گفت: من در شبکه شش تلویزیون در هنگام رای اعتماد دادن مجلس به وزرا دیدم که صحبت از حیف و میل بیت المال در برخی ارگان‌ها بود که اکنون در این مراسم نیز این حیف و میل را می‌شود دید.

 

تقدیر واقعی هزینه کردن جهت رفع مشکلات کانون‌ها است

 

وی ادامه داد: کسی که در کانونهای اجتماعی دانشگاه فعالیت می‌کند اگر دارای نیت خیر باشد نیازی به این گونه تقدیر شدن ندارد زیرا برای ما که در کانون‌ها از کمبود کمک مالی رنج می‌بریم تقدیر واقعی خرج کردن هزینه شام این برنامه‌ها جهت رفع مشکلات احصاء شده است.

 

این فعال دانشجویی خاطر نشان کرد: می‌شد این جلسه را در یک سالن کوچک تر و در یک جمع کمتر برگزار کرد؛ اما در کنار آن به نتایج بهتری دست پیدا کرد.

 

وی گفت: ما اگر شیرینی و شام نخوریم اتفاقی نخواهد افتاد و در اصطلاح نمی‌میریم؛ اما برخی کودکان در همین حاشیه شهر هستند که از گرسنگی سلامتشان در خطر است و این هزینه را می‌شد در آن جا به کار برد.

 

 

این فعال دانشجویی در پایان بیان داشت: من حس می‌کنم این برنامه به نیت پاداش و کیفر است که برگزار شده و احتمالا دانشگاه در آخر سال بودجه فرهنگی زیاد آورده است و خواسته در جایی خرج کند!.

 

خدایی، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این فعال دانشجویی بیان داشت: در یک نگاه فرمایش این دانشجو درست است؛ اما واقعیت این است که ما یک جمع صمیمی در حوزه فعالیت‌های اجتماعی هستیم که می‌دانیم افرادی که کار خیرمندانه می‌کنند نیازی به تقدیر و تشکر ندارند.

 

با اجرای این برنامه‌ها تعداد فعالان دانشجویی کانون‌های خود را افزایش می‌دهیم

 

وی ادامه داد: ما با برگزاری این گونه برنامه‌ها تلاش داریم که اگر فعالان کانون‌های اجتماعی دانشجویی امروز در دانشگاه 200 نفر هستند فردا به 500 نفر افزایش پیدا کنند تا جریان خدمت رسانی ما به کودکان حاشیه شهر که در سخن این دانشجو نیز بود سرعت بالاتری بگیرد.

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارائه خدمات در دو مدرسه شبانه روزی در منطقه کارده مشهد اشاره داشت و افزود: این دو مدرسه از طرف خیرین هم درختکاری شده و هم اطعام به دانش آموزان داده شده و این گونه مراسم تناقضی با ارائه این خدمات ندارد.

 

 

خدایی تصریح کرد: نگران هزینه‌ها نباشید، هر برنامه آموزشی یک هزینه تبلیغاتی دارد و ما اگر هرینهای خرج می‌کنیم از آن سو هزینه بیشتری برای کودکانی امثال محمد صادق جمع می‌کنیم پس اگر در آینده به اهداف تعیین شده نرسیدیم نقد شما وارد است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی در پاسخ به این سئوال گفت: در این جلسه یکی از اهداف این است که رابطه صمیمی میان فعالان کانون‌های اجتماعی دانشجویی دانشگاه ایجاد شود و راهکاری بهتر جهت ارائه خدمات بهتر پیدا کنیم.

 

وی ادامه داد: شاگردان من می‌دانند که من معتقدم انسان خیلی خوبی نیستم زیرا نمی‌توانم و این کار سختی است؛ اما اعتقاد دارم باید حداقل یک کارخوب انجام بدهم.

 

در این جلسه کمک می‌کنیم تا نگاه بدبینانه وجود نداشته باشد

 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: ما در این جلسه کمک می‌کنیم تا بدبینانه به هم نگاه نکنیم و بتوانیم در کنار هم حرف بزنیم و اگر کسی نکته غیر اخلاقی در ذهن دارد خود را اصلاح کند.

 

حجت الاسلانم ابراهمی انتظار خود از فعالان کانون‌های اجتماعی دانشگاه را در دست گرفتن روال کار در دست خود بیان کرد و افزود: قصد از برگزاری این برنامه نه اسراف در هزینه‌های مالی بوده است و نه پولی اضافه در این زمینه وجود دارد بلکه تلاش ما ایجاد یک رابطه عاطفی میان فعالان دانشجویی در راستای اجتماعی بوده است.

 

وی تاکید کرد: اگر شما هم بخواهید برنامه‌ای را به سرانجام برسایند مطمئنا عملکرد شما برای برخی قابل قبول است؛ اما برای برخی دیگر خیر و از این حیث هدف ما از برگزاری این برنامه ایجاد یک خاطره خوش برای دانشجویانی است که در طول شش ماه اول سال تحصیلی تلاش بسیاری در کانون‌های خود داشته‌اند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: من در هفته اخر سال از بسیاری برنامه‌های همزمان خود زده‌ام تا در این برنامه شرکت کنم و بر اساس برنامه ریری شخصی خود اکنون باید به دیدن پدر بیمارم می‌رفتم؛ اما در این فضا و مکان در کنار شما هستم. پس نه بی کاریم و نه پول اضافی در دست داشتیم که نمی‌دانستیم با آن چه کنیم بلکه تصمیم گرفتیم دور هم شامی بخوریم.

 

شما نیاز عاطفی به شام ندارد؛ اما به ایجاد ارتباط صمیمی دارید

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: من می‌دانم شما نیاز عاطفی به شام و پذیرایی ندارید؛ اما نیاز عاطفی برای با هم بودن و در کنار هم کار کردن را دارید و این دلیل اصلی ما برای برگزاری این مراسم بوده است.

 

وی حضور مهرابی بهار را دلیل اصلی قبول مسئولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه عنوان کرد و بیان داشت: رئیس دانشگاه شما مردی است که کارهای خیرانه بسیاری را مخفیانه انجام می‌دهد و حامی حرکات اجتماعی خیرانه دانشجویان و همکاران خود است.

 

 

حجت الاسلام ابراهیمی تاکید کرد: یک جراح با مهارت مهرابی بهار می‌تواند در بخش خصوصی دریافتی بسیار مناسبی داشته باشد؛ اما درمیان مردم در بخش دولتی خود را وقف کرده است و امشب با تمام مشغله کاری در این جمع حضور پیدا کرده است تا به شما بها داده شود و این بسیار جای تقدیر دارد.

 

در ادامه محمد اسماعیلی؛ دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: من همیشه فکر می‌کردم دانشجو یا باید این طرفی باشد و یا آن طرفی و دانشجویی نمی‌تواند در فضای سیاسی دانشگاه خاکستری باشد.

 

حضور دانشگاه در جشنواره فرهنگی کشوری مناسب نیست

 

وی ادامه داد: اما امشب باید بگویم کانون‌های اجتماعی دانشجویی ویژگی‌هایی دارند که در هیچ تشکل دانشجویی دیگری وجود ندارد و آن همدلی میان اعضای تشکل است به نحوی که من فکر می‌کنم مشکلات کشور نیز با همین همدلی قابل حل است.

 

این فعال دانشجویی تاکید کرد: چرا دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برابر دانشگاه شیراز در جشنواره فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تهران جایگاه خوبی ندارد و تنها سالانه 100 اثر به این مسابقات ارسال می‌کند؟.

 

اسماعیلی ادامه داد: مشکل عمده ما کانون‌های اجتماعی نداشتن فضای اسکان و محلی برای کار است که این موضوع همه کانون‌ها را آزار می‌دهد، در صورتی که بتوانیم فضای کار کانون‌ها را علمی کنیم نتایج بهتری را به دست خواهیم آورد.

 

در ادامه خدایی،  مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سئوال بیان داشت: از اهداف برگزاری این جلسه ایجاد شرایطی است تا در دانشگاه بتوان حمایت مدیران دانشگاه در کنار کانون‌ها را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: ما در جلسه شب گذشته با سه هنرمند مطرح کشوری در ابعاد تجسمی، نمایشی، فیلم وعکس در قالب چهار کمیته از اساتید خراسان و کشور این موضوع را مطرح کردیم که بتوانیم از کانون‌های اجتماعی دانشگاه در این کمیته‌ها استفاده کنیم.

 

مشاور ریاست دانشگاه همراهی دانشگاه در زمینه ایجاد فضای مناسب برای کانون‌ها را خواستار شد و گفت: در مورد محل مناسب باید مساعدت‌ها از سوی دانشگاه صورت بگیرد.

 

 

فضای مناسب برای کانون‌ها در حوزه اختیارات دانشگاه است

 

در ادامه حجت الاسلاام ابراهیمی در این خصوص بیان داشت: من در ابتدای آغاز به کار خود در معاونت فرهنگی یکی از برنامه‌های خود را بر ایجاد کانون‌ها گذاشتم و از این حیث برخی تشکل‌های دانشگاه رنجیده شدند زیرا فکر کردند حمایت ما از تشکل‌های دانشجویی کم خواهد بود.

 

وی ادامه داد: برخی انتقادات بیان شده وارد و برخی نادرست بوده است؛ اما در کل من در معاونت فرهنگی در خصوص کانون‌ها نمره خوبی به خود نمی‌دهم.

 

فضای دو قطبی در دانشگاه قابل قبول نیست

 

در ادامه سپیده صبا؛ دبیر کانون هلال احمر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: امیدوارم در مورد مکان کانون‌ها در این جلسه ضرب الاجلی مشخص شود تا فعالان کانون‌ها از درماندگی خارج شوند.

 

وی ادامه داد: من از فضای کنونی دانشگاه انتقاد دارم زیرا از معاونت فرهنگی با من تماس گرفته می‌شود که ما فلان دانشجو از فعالان بسیج دانشجویی و یا انجمن اسلامی هستیم آیا به ما کمک می‌کنید؟ این فضای دو قطبی در دانشگاه قابل قبول نیست زیرا از نظر ما هر کس با هر اعتقاد و نگاهی در دانشگاه دارای احترام است.

 

این فعال دانشجویی تاکید کرد: بهتر است در هر سال کانون‌ها در دانشگاه بر روی یک موضوع مشترک در ابعاد فعالیتی خود متمرکز شوند و از این حیث اگر معضل امروز در دانشگاه فرهنگ است انسجام کانونهای دانشجویی بر موضوعات فرهنگی متمرکز شود.

 

صبا در پایان گفت: روال اداری گرفتن مجوز برای کانون‌ها بسیار سخت است و امکان مراجعه ما به دفتر فرهنگی و دانشجویی که در همین مکان مستقر است وجود ندارد اگر بشود از طریق فضای مجازی و یا با تماس مجوز برخی برنامه را گرفت در تسهیل و اجرای بهتر برنامه ها کمک شایانی به ما خواهد شد.

 

اجازه نمی‌دهیم تشکلی سیاسی کانونی اجتماعی را به سمت خود بکشد

 

حجت السلام ابراهیمی در پاسخ به این فعال داشجویی گفت: اگر از حوزه معاونت فرهنگی تماسی مبنی بر سیاسی و جناحی کردن کانون‌ها گرفته شده باشد اعلام کنید تا ما برخورد لازم را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: افتخار ما در معاونت فرهنگی قرار دادن تشکل‌های جامعه اسلامی، انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی در کنار هم است و داشتن برنامه مشترک میان این تشکل‌ها از خواسته‌های اصلی ما است؛ اما اجازه نخواهیم داد که تشکلی سیاسی بخواهد کانونی را به سمت خود بکشد زیرا کانون‌ها باید در فضای غیر سیاسی فعالیت کنند.

 

این استاد دانشگاه در خصوص مشکل فضا و نبود مکان ثابت برای کانون‌های اجتماعی دانشگاه، گفت: مشکل مکان یکی از معظلات دانشگاه علوم پزشکی مشهد است البته من قولی نمی‌دهم؛ اما اگر در یک جابه جایی اداری بتوانیم انتقال بخشی از کادر را همراه خود داشته باشیم می‌توان گشایشی در مورد مکان به فعالان کانون‌های خود بدهیم.

 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر یک فضای مشترک وجود دارد که با هماهنگی در اختیار کانون‌ها قرار داده می‌شود؛ اما فضای اختصاصی فعلا میسر نیست.

 

وی از آماده سازی پورتال دانشگاه جهت ارائه مجوزات و خواسته‌های فعالان دانشجویی دانشگاه خبر داد و گفت: در صورت آماده سازی کامل این پورتال برخی مجوزها را می‌توان بدون حضور شخصی در فضای اداری فرهنگی دانشگاه صرفا از طریق فضای مجازی کسب کنید.

 

در پایان توکلی یک فعال دانشجویی با بیان این که من تا کنون هیچ درخواستی از مسئولان دانشگاه نداشته‌ام ، گفت: ما 15 دانشجو از گرایشات و نوع نگاه متفاوت هستیم که نزدیک به هفت ماه است با عنوان‌های مختلف به مناطق مختلف شهر رفته و کودکانی که از نظر من بدشانس هستند و در وضعیت خوبی قرار ندارند را تنها معاینه می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: در این 10 برنامه ما هزار کودک را از نظر بهداشت ابتدایی و سلامت دهان و دندان معاینه کرده‌ایم.

 

این فعال دانشجویی خاطر نشان کرد: سمیه یکی از این کودکان است که دندان شش او خراب است و من تنها می‌توانم هزینه درمان سمیه را بدهم 999 کودک دیگر نگاه به این گونه جلسات دارند.

 

توکلی با انتقاد از برخی خیریه‌ها که ارائه مدرک را عامل کمک خود می‌دانند، گفت: ما از خیریه‌ها علی رغم ارائه مدارک جواب خوبی نگرفته‌ایم و اکنون عقب ماشین من 50 پرونده از 50 کودک دارای مشکلات حاد درمانی وجود دارد که دانشگاه نیز حاضر به دادن امکانات در این خصوص به ما نیست.

 

دانشکده دندان در روزهای تعطیل را در اختیار دانشجویان فعال و دغدغه مند دهید

 

وی با اشاره به تعطیلی دانشکده دندان در روزهای دوشنبه و پنج شنبه متذکر شد: ما از رئیس دانشکده خواستیم یونیت‌های دانشکده را جهت درمان این کودکان در این روزها که دانشکده تعطیل است در اختیار ما بدهند؛ اما این خواسته از سوی مسئولان دانشکده رد شد.

 

این فعال دانشجویی گفت: یک استاد دانشگاه گفت به مطب من بیا؛ اما وقتی من رفتم وی به کلاس زبان دختر خود رفته بود و در حال حاضر من و تمام دغدغه‌هایم برای کودکان نیازمند همچنان این دست و آن دست می‌شویم.

 

خدایی در آخرین بخش از جلسه پرسش و پاسخ گفت: این سخنان همان چیزی است که ما به دنبال آن هستیم ما با ایجاد ارتباط میان شما دانشجویان دغدغه مند و خیرین می‌خواهیم این نیازها را رفع کنیم.

 

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت:در همین شرایط که این دانشجو سخن می‌گفت هشت یونیت دندان پزشکی مرکز فیاض بخش مشهد تعطیل و بی کار است و از سویی این مرکز دو یونیت اتاق جراحی دهان و دندان دارد که در نوع خود بی نظیر است و می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

قول درمان هزار بیمار دانشجویان دغدغه مند فعال را می‌دهم

 

حجت الاسلام ابراهیمی گفت: من از خدایی خواهش می‌کنم در مورد تعطیلی دانشکده دندان و درخواست عنوان شده، دانشگاه ورود خود را انجام دهد زیرا معاونت فرهنگی در این حوزه دخالتی نداشته باشد بهتر است.

 

وی ادامه داد: همین حس پاک و خالص در شما فعالان دانشجویی موجب می‌شود که برای حل این مشکلات قدم برداریم البته بخشی را که بتوانیم حل کرده و هر کجا بمانیم باز دست از تلاش بر نخواهیم داشت.

 

خدایی در ادامه بنا به درخواست حجت الاسلام ابراهیمی گفت: ما در شورای مشارکت‌های مردمی هر کودکی را که توان مالی نداشته باشد درمان می‌کنیم و اولویت اول را برای فعالان کانونی می‌گذاریم و در این جا قول می‌دهم تمام این هزار کودک را در دانشکده دندان و به کمک خیرین درمان کنیم.

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار