به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ محمد هاشمی، سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: یکی از راهبردهای مهم توسعه، تحقق شعار «پیشگیری مقدم بر درمان» است. از همین رو، تامین سلامت غذا از مزرعه تا بشقاب از پیش شرط های سلامت جامعه و عامل مهمی در برقراری شرایط ثبات رفاه صلح و امنیت ملی و بین المللی است.
وی افزود: امروزه ثابت شده که غذای ناسالم منشاء بسیاری از بیماریهاست،همچنین بروز بسیاری از بیماریها ریشه در عدم سلامت مواد موجود در مواد غذایی دارد.با توجه به اینکه لازمه انجام هر فعالیتی شناخت نیازهای مردم و برنامهریزی بر اساس آن نیازهاست؛ بنابراین برای تعیین اقدامات موثر در راستای کاهش آلایندههای غذایی میبایست ابتدا نیازهای گروه مخاطب در زمینه آگاهی، نگرش و رفتار ایشان در خصوص نحوه برخورد با آلایندهها تعیین شود تا مبتنی بر نیازها مداخلات دقیقتری برای بهرهگیری از ظرفیت اجتماعی جهت کاهش این مخاطرات تنظیم و اجرا شود.
در ادامه حسین رستگار، مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در خصوص برچسب های درج شده در محصولات خاطر نشان کرد : برچسبهای چراغ راهنما که بهمنظور کمک به نظارت مردم در انتخاب مادۀ غذایی بر روی محصولات درج میشود، شامل سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز بوده و میزان چربی، قند، نمک و روغنهای ترانس در هر سهم مادۀ غذایی را نشان میدهد. رنگ سبز نشاندهندۀ عدم محدودیت مصرف، رنگ زرد نشاندهندۀ احتیاط مصرف و رنگ قرمز نیز نشاندهندۀ محدودیت مصرف است.
وی ادامه داد: در واقع چراغ راهنما، با توجّه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا مادۀ غذایی مورد نظر خود را براساس الگوی مصرف و یا محدودیتهای مصرفی انتخاب کند؛ در نتیجه سبب ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و... میشود.
نخستین گردهمایی فعالان صنعت تغذیه و سلامت کشور و نخستین جشنواره ملی رستوران محبوب عصر روز گذشته در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما به کار خود پایان داد.