وزیر نیرو: افغانستانیها بسیار خوشحساب هستند؛ حتی یک ریال هم بابت فروش برق، طلبکار نیستیم + فیلم
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی آبادی، وزیر نیرو با اشاره به سفر خود به افغانستان و دیدار با وزیر صنعت و تجارت و وزیر مالیه این کشور، از بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای اقتصادی و انرژی میان دو کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه مذاکرات انجامشده با مقامهای افغانستان سازنده بوده است، اظهار کرد: در دیدار با وزیر صنعت و تجارت، موضوعات مختلفی مطرح شد که لازم است برای پیگیری به وزرای مربوطه منتقل شود. همچنین در دیدار با وزیر مالیه افغانستان، روشهای تبادل مالی و مسائل مرتبط با اقتصاد و صنعت برق مورد بررسی قرار گرفت.
افغانستان هیچ بدهی بابت برق ایران ندارد
وزیر نیرو با تأکید بر خوشحسابی طرف افغانستانی در پرداخت هزینه برق گفت: تاکنون در زمینه فروش برق حتی یک ریال هم از افغانستان طلبکار نیستیم؛ این کشور هزینه برق دریافتی از ایران را بهصورت نقدی و سریع پرداخت کرده است.
موانع لجستیکی؛ مهمترین دغدغه تجار
وی با اشاره به نشست با اعضای اتاق بازرگانی افغانستان افزود: فعالان اقتصادی در این نشست نیازها و مشکلات خود را مطرح کردند و مقرر شد درخواستهای آنان برای پیگیری به مسئولان مربوطه منتقل شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه بخشی از موانع داخلی بر ارتباطات تجاری دو کشور تأثیر گذاشته است، تصریح کرد: مهمترین موضوع مطرحشده از سوی تجار، مسائل لجستیکی بود؛ مشکلات مربوط به رفتوآمد، حملونقل، امور گمرکی و بازرگانی از جمله مواردی است که باید برای رفع آنها اقدام شود.
وی ادامه داد: این مسائل با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاههای مسئول پیگیری خواهد شد تا موانع موجود برطرف و روند مبادلات تجاری تسهیل شود.
وزیر نیرو همچنین از طرح برخی درخواستها درباره نیازهای طرف افغانستانی خبر داد و گفت: این موارد به مقامهای مربوطه منعکس خواهد شد تا زمینه توسعه همکاریهای تجاری و انرژی میان ایران و افغانستان فراهم شود.