گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو -یادداشت دانشجویی* پیامبر اکرم(ص): «مَن اِسْتَعْمَلَ عاملاً عن المسلمين و هو يعلم أنَّ فيهم مَنْ هو أوْلي بذلك منه و أعلم بكتاب ا... و سنَّه نبيّه، فقد خان ا... و رسوله و جميع المسلمين / کسي که کارگزار و مديري را بهکار گمارد درحاليکه ميداند در ميان مسلمانان فردي وجود دارد که براي آن مسئوليت شايستهتر و به قرآن و سنت آگاهتر است در اين صورت قطعا به خدا و رسول خدا و همه مومنان خيانت کرده است».
صبح روز 22 اسفند 94 مهندس محمد حسن سوییزی پاداش قریب به سه دهه تلاش و خدمت صادقانه خود در دانشگاه بوعلی سینا را دریافت کرد ودر اواخر سال 94 مدیریت دانشگاه ،عیدی ایشان را در سکوت و پنهانی به ایشان اعطاءکرد!
برای مهندس سوییزی خوشحالیم چرا که بعداز این شاید بتواند با این عیدی رئیس دانشگاه کمی استراحت کند و شاید از ان حجم بالای کار و تلاششان کمتر گردد،کار وتلاشی که گاها باعث می شد تا پاسی از شب هم او را در محل کارش دید.یکی از نزدیکان ایشان می گفت آقای سوییزی گاها ساعت 3 بامداد از خواب بیدار می شود وتا 7 صبح پرونده ها را بررسی می کند که وقتی با آن دوچرخه ساده همیشگی خود به دانشگاه می آید کارش کمی پیش رفته باشد!
پدری که کمتر از مرخصی و فراغت خود استفاده کرد تا بیشتر بدرد دانشجویان بخورد،کارمندی که سعی میکرد برای دانشجویان به واسطه مهربانی و دلسوزی خود پدر باشد و نه کارمند دانشگاه...هیچ کس از اتاقش نا امید بیرون نرود هرچند به قیمت به جان خریدن نیش وکنایه برخی از کارمندان و مدیران دانشگاه !قاب عکس شهید کاوه بالای سرش و عکس رفقای شهیدش زیر شیشه میز کارش ضامن این بودند که از این رزمنده صادق چیزی جزء خدمت و تکریم نسبت به دانشجو نبینیم،عکس شهدا را در اتاقش میدیدیم و نمود شهدا را در عملکرد این بسیجی...
سوییزی برای دانشجویان ناشناخته نیست که حقیری چون من بخواهد او را معرفی کند و به جرات می توان گفت همه دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا خدمت و پرتلاشی ایشان را دیده و درک کرده اند و قدر دان آن خواهند بود.
اما برای دانشگاه و دانشجویان آن متاسفیم که از این به بعد کمتر از کارمند نمونه خود بهره مند می شوند و باید برای حل مشکلات و مسائل آموزشی خود دنبال راه چاره ای دیگر باشند! اما از باب امر به معروف و نهی ازمنکر با مسئولین دانشگاه در اینجا لازم است چند نکته را یاد آور شویم:
1- همانطور که در حدیث ابتدای مطلب هم آمده است عدم شایسته سالاری به هر عنوان خیانت است و همه ما می دانیم در دانشگاه بوعلی سینا نسبت به مسائل آموزشی و قوانین ان کسی مسلط تر و مجرب تر از مهندس سوییزی وجود ندارد تا جایی که در برخی موارد دیده شده است که رئیس دانشگاه در جواب سوال اموزشی برخی دانشجویان پیشنهاد میکرد که دانشجو به جای رفتن نزد معاون آموزشی دانشگاه به سراغ مهندس سوییزی بروند زیرا که ایشان احاطه فوق العاده ای نسبت به قوانین و مسائل اموزشی دارند.اکنون باید مسئولین دانشگاه پاسخ بدهند با وجود اینکه مهندس سوییزی را به مرتبه پایین تری تنزل داده اند واین خود محل ایراد وسوال است آیا می توانند شخصی مجرب تر و مسلط تر جایگزین ایشان کنند؟
2-انتقاد ما به جابه جایی یک شخص تنها به دلیل شایستگی های او نیست بلکه می تواند به این دلیل باشد که مدیران معمولا از اعضای هیات علمی انتخاب می شوند که نسبت به بسیاری از مسائل آگاه نیستندو پاسخ دانشجویان را هم یا نمی توانند بدهند یا نیستند که بدهند، زمانی هم که حضور دارند بیشتر کار را به کارشناسان ارجاع می دهند. یا جلسه اند و یا اگر هم وقتشان اجازه می دهد جواب هایی با عجله و سردرگم کننده و با اگر و اما از آنها می شنویم. در این سالها هر سوالی دانشجویان در مسائل آموزشی داشتند این مهندس بود که در همه ای اوقات پاسخگو بود و راهنمایی می کرد وحتی اکنون نیز که جابه جا شده است دیده می شود که دانشجویان را ناگزیر به دانشکده محل خدمت ایشان برای گرفتن جواب می فرستند! و شاید هم بتوان یکی از دلایل عمده حذف ایشان را در همین راهنمایی های ایشان دانست. چون دانشجو به حقوقش آگاه می شد و پیگیری می کرد! این نکته هم قابل توجه است که مسئولان معمولا دوست دارند کارشناس زیر دست آنها بله قربان گو باشد و تا آنجایی که می شود از چیزی سر در نیاورد. این توانایی خوبی به مدیر می دهد که هم ناتوانایی هایش پنهان بماند و هم هر آنچه که قصد اجرایش را دارند را بتوانند اجرا کنند. می توان گفت که کارشناس توانا و پرسشگر مانع حرکت مدیران در مسیر سیاست های حمایتی خود از افراد و گروه های خاص است!!!
3- آیا کسی که سه دهه تلاش و خدمت صادقانه انجام داده ودر کار خود همیشه موفق و مورد تشویق بوده است وکار آمدی خود را همیشه اثبات کرده است را باید تشویق و ارتقا جایگاه داد یا با بی احترامی اورا به حاشیه راند و تهدید کرد که نباید اعتراض کند اگر اعتراض کند باید منتظر عواقبش باشد؟!آیا این اقدام مسئولین باعث نمی شود که سائر کارمندان از ایثار و خدمت صادقانه بی رقبت شوند و عاقبت همکارشان باعث عبرتشان شود؟
4- با توجه به سابقه آقای سوییزی و کار آمدی ایشان آیا شایسته نبود به خاطر حفظ حرمت ایشان اگر واقعا مجموعه ریاست به این نتیجه رسیده اند که ایشان جابه جا گردد حداقل در ساختمان مرکزی یا در یکی از دانشکده های بزرگ به کار گرفته می شد به جای اینکه در دانشکده کوچک پیرادامپزشکی به کار گرفته شود؟
5-ما به خوبی می دانیم که جابه جایی کارمندان و مدیران از اختیارات رئیس دانشگاه است و برای آن نیز احترام قا ئلیم چرا که در قبال جابه جایی و برکناری گسترده و اتوبوسی درسال های قبل کمتر سخن گفتیم و بیشتر صبر کردیم اما این را نیز می دانیم که پاسخگویی و داشتن استدلال منطقی و محکم برای کارها از وظایف ایشان و از حقوق دانشجویان است ولی در این مورد تاکنون استدلال قوی و محکمه پسندی دریافت نکرده ایم وبیشتر احساس می شود نوعی لجبازی برخی مدیران و افراد ذی نفوذ(ان شاءالله بعدا درباره این افراد مفصل خواهیم گفت!) در کار بوده است.
وده ها سوال بی پاسخ دیگر می توان مطرح کرد که در ذهن ما و دانشجویان دانشگاه بی پاسخ مانده است اما فرصت پرداختن به آن نیست درپایان حدیثی زیبا از امام صادق ع را تقدیم می کنیم به آقای سوئیزی عزیز به پاس سال ها خدمت صادقانه و مخلصانه خود به دانشجویان و دانشگاهیان....
قال الامام الصادق (علیه السلام): مَن تَوَلّي اَمراً مِن اُمُورِ النّاسِ وَ فَتَحَ بابَهُ وَ رَفَعَ سِترهُ وَ نَظَرَ في اُمُورِ النّاسِ کانَ حَقًّا عَلَي ا... اَن يؤمِنَ رَوعَتَهُ يومَ القِيامَةِ وَ يدخِلَهُ الجَنّةَ.
امام صادق(علیه السلام): کسي که کاري از کارهاي مردم را به عهده بگیرد و او درب محل کار خود را روي مردم باز کند، پرده ها و موانع را کنار بزند و با دقت به فکر اصلاح امور مردم باشد، بر خداوند است که روز قيامت او را در امان قرار دهد و به بهشت برد.
فرامرز ابوطالبی -فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.