سارا لی ویتسون گفت: آمریکا در مرکز فرماندهی نیروهای عربستان در ریاض مستقر شده و به ارائه کمک در زمینه تعیین اهداف حمله در خاک یمن مشغول است.
مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: آمریکا در مرکز فرماندهی نیروهای عربستان در ریاض مستقر شده و به ارائه کمک در زمینه تعیین اهداف حمله در خاک یمن مشغول است.
به گزارش گروه بین الملل بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه خبری «دموکراسی اکنون» سارا لی ویتسون گفت: کاری که آمریکا در یمن انجام می دهد فراتر از کمک نظامی و تامین سلاح های مورد استفاده در این جنگ است.
چیزی که عموم مردم کمتر درباره آن می دانند و کمتر درک شده و دولت آمریکا کاملا عمدی در حال انجام است این است که این کشور در حقیقت در مرکز فرماندهی نیروهای عربستان در ریاض مستقر شده و به کمک در زمینه تعیین اهداف حمله در خاک یمن مشغول است. همچنین آمریکا در زمینه سوخت گیری هوایی هواپیما های نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان همکاری می کند.
وی افزود: همکاری آمریکا در زمینه تعیین اهداف حمله برای همه ما بیش از هر چیزی دیگری مشکل ساز است به این علت که ما نمی دانیم آیا آنها کمک در زمینه تعیین اهداف حملات را در تمام حملات هوایی در اختیارعربستان قرار می دهند یا اینکه تنها مروری بر لیست حملات هوایی داشته اند و یا دقیقا به عربستان گفته اند که به چه مناطقی حمله کند. به همین لحاظ ما از آمریکا می خواهیم در این زمینه به روشنی اعتراف کند. ما می خواهیم بدانیم که دقیقا آمریکادر چه حملات هوایی به عربستان کمک ارائه کرده است.
این فعال حقوق بشر درباره استفاده عربستان از بمب های خوشه ای و کمک آمریکا در این باره افزود: هم آمریکا و هم انگلیس بمب های خوشه ای به عربستان سعودی فروخته اند و ما مستنداتی داریم که از استفاده بمب خوشه ای ساخت آمریکا در یمن حکایت دارد. به تازگی برخی سلاح های خوشه ای ساخت انگلیس را هم یافته ایم. این بمب های خوشه ای در مناطق و مکان های غیر نظامی به عنوان مثال دانشگاه صنعا مورد استفاده قرار گرفته اند.
سارا لی وتسون در پاسخ به سئوالی در خصوص خرید های کلان تسلیحاتی عربستان هم گفت: جنگ عربستان ضد یمن در واقع حمله ای است که با دلار های نفتی عربستان تامین مالی می شود. اعداد و ارقامی که من از میزان خرید های عربستان تنها در سال گذشته بدست آوردم، نشان می دهد که این خرید ها بیش از بیست میلیارد دلار بوده است و این تنها بخشی از این خریدهاست و آنها خریدار سلاح از بسیاری از کشورهای اروپایی هم هستند و اگر شما به سلاح هایی که عربستان در طی دو دهه گذشته خریداری کرده است نگاهی بیندازید واقعا ارقام شوکه کننده است. چیزی که بیشتر برای من جالب است اینکه امارات متحده عربی با جمعیتی کمتر از نیم ملیون نفر و جمعیت آماده جنگ بین 20 تا 30 هزار نفر چهارمین خریدار بزرگ جهانی سلاح است و در پنج جنگ فعالانه درگیر شده است و خیلی مشکل است که درک کنیم که هدف از این همه خرید تسلیحات چیست؟ اما این کاملا روشن است که حکایت جنگ شیعه و سنی و دشمنی بین ایران و عربستان برای کمپانی های ساخت اسلحه بسیار بسیار سود آور بوده است.
این فعال حقوق بشر در پاسخ به سئوالی درباره سود شرکت های آمریکا از خریدهای تسلیحاتی عربستان گفت: این سود تنها در سال گذشته 20 میلیارد دلار بوده اما اگر شما پنج سال گذشته را نسبت بگیریید بطور متوسط هرچند نمی توان با صراحت گفت چون برخی قراردادها عملی شده و برخی نشده اما بطور متوسط می توان گفت این خرید ها تنها از آمریکا در حدود 50 میلیارد دلار بوده است.