به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه در سخنانی تاکید کرد: ترکیه و اسرائیل دور جدیدی از مذاکرات آشتی را برگزار کرده اند.
ترکیه کشور عضو ناتو یک متحد منطقه ای مهم برای رژیم صهیونیستی به شمار می رود. روابط دو طرف در سال 2010 میلادی پس از حمله نظامیان اسرائیلی به یک فروند کشتی ترکیه حامل کمکهای انسان دوستانه برای نوار غزه، تیره و تار شده است.
پس از چند سال که آنکارا و تل آویو یکدیگر را متهم می کردند، سرانجام دو طرف در دسامبر گفتگوهای مخفیانه ای را برای عادی سازی روابط آغاز کردند. دور دیگری از مذاکرات بین مقام های ارشد دو طرف در ماه فوریه در ژنو برگزار شده است.
داود اوغلو در ادامه افزود: نشست با مقام های اسرائیلی قبلا برگزار شده و امروز نیز این مذاکرات ادامه یافته است. اگر درخواست های ما با استقبال روبرو شود، آنگاه گام های بعدی مشخص خواهد شد و اطلاعات لازم در اختیار عموم قرار می گیرد.
یک مقام رژیم صهیونیستی نیز برگزاری این نشست را تایید کرده ولی اشاره ای به مکان برگزاری مذاکرات ننموده است. ظاهرا نشست های قبلی دو طرف نیز در شهر ژنو برگزار شده است.
در ماه فوریه، ترکیه اعلام کرد که آنکارا و تل آویو در آستانه دستیابی به توافق قرار دارند.
ولی دو طرف هنوز بر سر همه درخواست های ترکیه به توافق نرسیده اند. لغو محاصره غزه مهمترین درخواست ترکیه است که ظاهرا مهمترین مانع برای دستیابی به توافق به شمار می رود.
ترکیه پیش از این عذرخواهی رسمی اسرائیل را به خاطر این حمله که منجر به کشته شدن 10 شهروند این کشور شده، دریافت کرده است.
تحلیلگران بر این باورند که تمایل ترکیه برای آشتی با اسرائیل و عادی سازی روابط با این رژیم به آن خاطر بیشتر شده است که روابط آنکارا با مسکو به شدت متشنج است.
سرنگونی یک فروند جنگنده روسی در ماه نوامبر در مرز سوریه توسط جنگنده های ترکیه، موجب تنش در روابط دو کشور شده است.آنکارا بیش از نیمی از گاز طبیعی مورد نیاز خود را از روسیه وارد می کند و مقام های آنکارا اکنون به ذخایر گازی اسرائیل چشم دوخته اند.