به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه عدالت، حجت الاسلام محمد حسين بياتی در مورد اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: مباحث اقتصاد مقاومتي دو بعد عملي و نظري دارند و بايد از مرحله شعار عبور كرده به مرحله عمل برسند كه البته اين مهم به معناي غفلت از ابعاد نظري نيست، بلكه منظور اينست كه اقتصاد مقاومتي صرفا لقلقه زبان نشود.
وی افزود: در هر اقدام عملي نيز بويژه وقتي اينقدر كلان باشد قبل از هر چيز به بستر تئوريك نياز دارد، قطعا نمیتوان اقدام كرد و به ميدان عمل پا گذاشت بدون برنامه ريزي قبلي، در عين حال كه با شعار زدگي مخالفيم ولي تئوري پردازي و ارائه نظريه ضرورت دارد.
رئيس دانشگاه عدالت خاطر نشان كرد: برهمين اساس همايش بررسي ابعاد اقتصاد مقاومتي در نيمه نخست خرداد ماه سال جاري با استفاده از ظرفيت هاي علمي دانشگاه عدالت و همچنين دعوت از ساير اساتيد صاحب نظر در حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام بياتي تصدیق کرد: دانشگاه عدالت به عنوان مجموعه اي كه وظيفه اصلي آن نظريه پردازي در حيطه علوم انساني است در اين عرصه هم ورود داشته و كارهايي كرده است كه برخي به همان اولين سالي كه رهبر معظم انقلاب از اقتصاد مقاومتي سخن گفتند بر مي گردند، گروه هاي اقتصاد و مديريت ما از آن زمان تاكنون روي اين مبحث كار كرده اند و كتاب ها و تاليفاتي دارند كه بخشي از آنها در همايش رونمايي خواهند شد.
وی با اشاره به عدم همكاريهايي كه براي تحقق اقتصاد مقاومتي در ردههاي مختلف برخي مجموعه ها ديده ميشود، گفت: مخالفت و كار شكني هايي كه با استقرار اقتصاد مقاومتي صورت مي گيرد برخي مغرضانه است و برخي ديگر از روي نا آگاهي است، يعني به اصل اين مفهوم آشنايي ندارند و آنرا با مدل هاي اقتصاد رياضتي يا كمونيستي يكسان تصور مي كنند.
رئيس دانشگاه عدالت تشريح كرد: اقتصاد مقاومتي الگويي هست كه بسياري از كشورهاي صنعتي و پيشرفته كنوني از آن بهره گرفتند تا دوران گذار به كشور صنعتي و فرا صنعتي را طي كردند، براي مثال اقتصاد ژاپن را در نظر بگيريد كشوري كه با خاك يكسان شد، از همين الگوي اقتصاد مقاومتي به معناي اقتصاد خود بنيان تبعيت كرد و اكنون به وضعيت فعلي رسيده است كه كسي نمي تواند اين كشور را تهديد به تحريم اقتصادي كند، زيرا كارگر نخواهد بود.
حجت الاسلام بياتي افزود: اقتصاد مقاومتي از نظر ما مدل مطلوبي است كه در آن كشور در عين تعامل با دنيا به جاي ديگري وابستگي ندارد و نكته بسيار مهمي است كه آزادي سازنده و پويا داشته باشيد و در عين حال عدم وابستگي خويش را نيز حفظ كنيد.
اين استاد حوزه و دانشگاه تصريح كرد: اقتصاد ما مشكلات ريشه داري دارد كه به پنج سال و ۱۰ سال قبل بر نمي گردند، همين بيماري اقتصاد كشور نيز سبب مي شود فردي كه توان و سرمايه توليد را دارد بجاي سرمايه گذاري بر توليد داخلي و كار آفريني براي نيروي كار داخلي سرمايه خود را صرف واردات بي رويه و قاچاق كالا مي كند.
وی در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب نيز چند سال قبل كه براي اولين بار از مفهوم اقتصادي مقاومتي سخن به ميان آوردند، متذكر شدند كه بيماري اقتصاد ما مزمن است و نمي توان يكي دو ساله |آنرا درمان كرد ولي بايد براي حل اين مشكل برنامه ريزي جامع داشته باشيم. بايد تلاش فراوان كنيم تا به نقطه مطلوب برسيم زيرا فاصله ما با نقطه مطلوب بسيار است، لذا انتظار مي رود كه سرعت بيشتر شود.