به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد جواد رسایی دبیر اجرایی کنگره آموزش عالی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نشست خبری که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد گفت: به دلیل آنکه در آموزش عالی ضرورت بازنگری، نوسازی و هدایت به صورت مستمر وجود دارد کنگره آموزش عالی ایران در تاریخ 25 و 26 فروردین ماه 95 به سفارش معاونت آموزشی وزارت علوم در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود.
وی ادامه داد: تقریبا شش ماه برای برگزاری این کنگره تلاش شده و به منظور بررسی تصمیمات اتخاذ شده در حوزه آموزش عالی معاونین و افراد با سابقه در آموزش عالی در این کنگره شرکت می کنند.
رسایی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی براینکه مهمانان این کنگره چه کسانی هستند و چه تعداد از افراد در این کنگره ارائه خواهند داشت گفت: ما یک کمیته علمی تشکیل دادیم و از انجمن های علمی مرتبط با فعالیت آموزش عالی کمک خواستیم که افراد فعال در حوزه علمی و هم در حوزه اجرایی را به ما معرفی کنند که از جمله این انجمن ها می توان به انجمن علمی آموزشی ایران اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در روز افتتاحیه کنگره فرهادی وزیر علوم، محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، محمدرضا واعظ مهدوی معاون توسعه علمی فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مصطفی معین رئیس مرکز تحقیقات آسماآلرژی، جعفر توفیقی رئیس هیئت مدیره جمعیت توسعه علمی ایران به سخنرانی می پردازند. هم چنین ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش نیزدر این کنگره حضور دارد و 36 نفر از افراد برتر به ارائه مقاله های خود می پردازند.
در ادامه مختار جلالی دبیر علمی کنگره و معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: مباحث مرتبط با آموزش عالی براساس توصیه وزارت علوم تحقیقات و فناوری جزو محورهای اصلی می باشدو اهداف اصلی این کنگره در زمینه سیاستگذاری در فرآیند آموزش عالی است.
وی به تشریح اهداف کنگره آموزش عالی ایران پرداخت و افزود: اقتصاد آموزش عالی و دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین، آمایش آموزش عالی که در وزارت علوم مراحل نهایی خود را طی می کند از جمله اهداف برگزاری کنگره است. این کنگره از جنبه تئوری و علمی به جنبه عملی و کاربردی سوق داده شده است و براساس نیازها و چالش های موجود در حوزه آموزش عالی بوده است.
معاون آموزش عالی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به برگزاری کارگاه در این کنگره گفت: هفت کارگاه در کنگره آموزش عالی ایران برگزار می شود که یک کارگاه مخصوص معاونین آموزشی دانشگاه ها می باشد. در هر کارگاه 25 نفر از معاونین آموزشی دانشگاه ها شرکت می کنند که برخی از کارگاه ها متقاضیان بیشتری دارد. برای فرآیند آموزش عالی توسعه متوازن آموزش عالی هم کارگاه هایی دیده شده هم چنین یک کارگاه تحت عنوان برنامه استراتژیک آموزش عالی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به استمرار کنگره در قالب دبیرخانه دائمی گفت: بنا شده که این کنگره در قالب دبیرخانه دائمی هر سال در یکی از دانشگاه ها برگزار شود. یکی از مهمترین ویژگی های برگزاری این کنگره سبز بودن آن است و این به معنی آن است که حداقل ممکن از کاغذ استفاده شده و بیشتر از فضای مجازی استفاده می کنیم و این کنگره نیز تاکنون بیش از 85 هزار مراجعه کننده داشته است.
جلالی در پایان خاطر نشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس همیشه بین 5 دانشگاه جامع کشور قرار دارد و نیاز است که با توجه ویژه قوانین بالادستی دولت خود را موظف کند تا از دانشگاه های برتر بیشتر حمایت کند. هم چنین امسال می خواهیم پذیرش دانشجوی خارجی در این دانشگاه را افزایش دهیم. تاکنون 196 دانشجوی خارجی از 13 کشور داشتیم که می خواهیم امسال ده تا 12 درصد رشد داشته باشیم چرا که در سال گذشته حدود 17 درصد کاهش در زمینه پذیرش دانشجوی خارجی داشته ایم.