علی احمدزاده دانش آموخته رشته دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: تب برفکی یک بیماری عفونی است که قدرت انتقال جابجایی دارد و برای همین به شدت شیوع پیدا می کند.
وی افزود: قاچاق دام یکی از علت هایی است که می تواند موجب ورود این ویروس به کشور باشد و یا جابجایی بدون ضوابط دام ها بین مزارع و شهرستان های مختلف موجب شیوع این بیماری در همه شهرستان ها می شود و این بیماری در گوسفندها شدیدتر و در گاوها نیز وجود دارد.
این دامپزشک اهوازی گفت: با اینکه هر ساله در ایام کوچ عشایر این طاعون دام ها شیوع پیدا می کند؛ اما دامپزشکی برنامه مدون برای کنترل این بیماری ندارد.
وی تصریح کرد: واکسن تب برفکی در کشور تولید می شود؛اما شرکت های تولید کننده به دلیل های مختلف قادر به تولید و تامین نیاز کشور نیستند و از سوی دامپزشکی برنامه ای برای تامین این واکسن برای دامدارن ندارد.
احمدزاده تصریح کرد: دامداران برای تهیه واکسن دام های خود با هزینه گزاف از بازار ازاد تهیه می کنند که این کمبود دارو سبب شده به چند برابر قیمت واکسن را تهیه کنند.
وی ادامه داد: دامداری خوزستان در چند سال گذشته به دلیل عدم حمایت و سیاست گزاری های لازم با شیب منفی تعداد دام مواجه بود و صنعت دامداری در حال ورشکستگی است.
این دامپزشک اهوازی تصریح کرد: این عامل بیماری زا به شدت در حال گسترش در شهرستان های خوزستان است و در شهری مثل دزفول بیش از 60 هزار راس دام به این بیماری مبتلا شدند؛اما دامپزشکی صرفا به تذکر دادن بسنده کرده است.