کد خبر:۴۸۸۲۱۷
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور:

افتتاح ۶ دانشکده دامپزشکی جدید در دانشگاه آزاد غم بار است

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: دانشکده‌هایی دامپزشکی که هیات‌ علمی کافی ندارند، می‌توانند رشته‌های پایین‌تر از دکتری عمومی را آموزش دهند؛ بنابراین وجود ۱۱ دانشکده دامپزشکی در دانشگاه آزاد و افتتاح شش دانشکده دیگر در این روزها، بسیار غم انگیز است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، مهدی خلج رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد تأسیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز که در سالن اجتماعات این دانشکده برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه بیان داشت: در چهلمین سالگرد تأسیس این دانشکده امیدواریم که شاهد آغاز توسعه و بلوغ آن باشیم و بتوانیم صنعت و دانشگاه را به معنای واقعی کلمه به هم نزدیک کنیم کنیم .

 

وی افزود: به دنبال ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم و این موضوع در برنامه سازمان قرار دارد؛ مکاتباتی نیز با وزارت علوم در این خصوص انجام و درخواست شد که رؤسای دانشکده‌های دامپزشکی سراسر کشور به میزبانی سازمان نظام دامپزشکی گردهم آیند و در خصوص ارتباط بیشتر تصمیم‌گیری شود. 

 

خلج گفت: البته شرطی نیز گذاشته شده است که تنها دانشکده‌های با حداقل 37 عضو هیات‌ علمی و مورد تأیید وزارت علوم دعوت شوند که در کشور هفت دانشکده دولتی و سه دانشکده در دانشگاه آزاد حائز شرایط پذیرش دانشجو در دوره‌های دکتری عمومی هستند.

 

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان این‌که باید از قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها استفاده و هم‌افزایی کرد، بیان داشت: در بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت دام موضوعی در کشور ما مطرح شده که می تواند مخاطره‌آمیز باشد و آن تعدد مراکز آموزش عالی دامپزشکی است؛ در کشور فرانسه تنها پنج دانشکده دامپزشکی وجود دارد؛ اما توانسته است با کیفیت فارغ‌التحصیلان نیازهای کشور خود را پاسخ دهد.

 

خلج با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت فارغ‌التحصیلان رشته‌های دامپزشکی، گفت: فارغ‌التحصیلان باید کیفیت مطلوب را در ارائه خدمات داشته باشند و رقابت در کیفیت وجود داشته باشد؛اما امروز به دلیل تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان و نبود بازار کار، رقابت بر درآمد است.

 

وی با بیان این‌که پس از انقلاب، توسعه آموزش عالی یک ضرورت بود، عنوان کرد: روند آموزش عالی با فراز و نشیب‌هایی همراه بود در مراحلی توسعه آن یک امر ضروری بود اما اکنون در این خصوص باید بررسی کنیم و شرایطی را برای آینده بهتر ایجاد کنیم؛ اکنون ضرورت دارد که در آموزش عالی دامپزشکی بازنگری شود. منطقی‌کردن تعداد دانشکده‌ها و تغییر در محتوای آموزشی دامپزشکی و انطباق حداقل دو سال آخر تحصیل با علایق یک ضرورت است.

 

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان این که محتوای آموزشی باید منطبق با نیاز باشد، ادامه داد: در 20 سال گذشته 35 هزار نفر به دانشکده‌ها و مراکز آموزش عالی دامپزشکی وارد شدند و این رقم بالایی است؛ اما اکنون حدود 20 هزار فارغ‌التحصیل داریم. به معنای دیگر 15 هزار نفر هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌اند یا در کارهای غیرمرتبط با دامپزشکی مشغول هستند.

 

خلج تصریح کرد: دانشکده‌هایی که هیأت‌ علمی کافی ندارند می‌توانند رشته‌های پایین‌تر از دکتری عمومی را آموزش دهند و لزومی ندارد که همه این دانشکده‌ها دوره‌های دکتری داشته باشند. وجود 11 دانشکده دامپزشکی در دانشگاه آزاد و افتتاح 6 دانشکده دیگر در این روزها، بسیار غم انگیز است. رشته‌های دکتری نیاز به تجهیزات، امکانات و هیأت‌علمی کافی دارد.

 

وی با بیان این‌که در محتوای آموزشی مشکل داریم، گفت: آموزش باید متناسب با نیاز باشد در غیر این‌صورت به افق‌های خود دست نخواهیم یافت. محتوای آموزشی نیز باید تغییر پیدا کند. اکنون بسیاری از رشته‌های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی دام در کشور وجود ندارد.

 

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور عنوان کرد: اساس نگاه، دامپزشکی اجتماعی است و این بر اساس یافته‌های علمی مراکز بین‌المللی است که اکنون دانشکده‌های ما از نظر دید جمعیت‌نگری ضعیف هستند؛ تمام ادارات کل دامپزشکی باید به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های دامپزشکی به‌عنوان یک ظرفیت ارزشمند نگاه کنند. اگر بهداشت‌محور و سلامت‌نگر نباشیم، محصولات ما به خارج صادر و در داخل نیز مصرف نمی‌شود؛ راهکاری جز همکاری و همگرایی نداریم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار