به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از كميته امدادامام خميني (ه)، رضا نوروزي افزود: كميته امداد درجهت ترويج و تسهيل سنت حسنه ازدواج و تحكيم و تقويت بنيان خانواده و پيشگيري از شيوع آسيبهاي فردي و اجتماعي در بين جوانان در شرف ازدواج و زنان سرپرست خانوار خدمات مختلفي را ارائه مي كند.
وي با اعلام اين كه 43 هزار نيازمند در صف نوبت دريافت خدمات و تسهيلات ازدواج از كميته امداد هستند كه اين نهاد به دليل كمبود اعتبارات نتوانسته است خدماتي مطلوب به آنان ارائه كند، گفت: اميدواريم با حمايت خيرين و جلب مشاركتهاي مردمي اين تعداد افراد در نوبت امسال از تسهيلات جهيزيه بهره مند شوند.
وي با بيان اينكه كميته امداد تلاش مي كند با حمايت و همكاري كارگزان نظام، مردم و اراده مددجويان، مشكلات جامعه هدف تحت حمايت اين نهاد را به حداقل برساند،گفت: بيشترين تمركز كميته امداد پرداخت كمك معيشت به مددجويان تحت حمايت است بطوري كه يك ميليون و 750هزار خانوار در قالب چهارميليون نفر از اين نهاد ماهانه كمك معيشت بلاعوض دريافت مي كنند.
وي با اشاره به اينكه متاسفانه طي دو سال گذشته كمك معيشت مددجويان افزايش نداشته است، افزود: با توجه به كليات بودجه امسال نيز كمك معيشت مددجويان افزايش نخواهد داشت. حداقل سرانه دريافت كمك معيشت 53هزار تومان و حداكثريكصد هزارتومان براي خانواده هاي پنج نفره و به بالا است، يكي از مهم ترين مسايلي كه كميته امداد طي چند سال گذشته است.
مديركل امور حمايت هاي اجتماعي كميته امداد با بيان اينكه اين نهاد بسته هاي تشويقي براي ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش در نظر گرفته است كه شامل بيمه درماني شهري، خدمات مشاوره اي و هزينه تحصيل فرزندان مي شود اظهار كرد: درسال 93 بيش از دوهزار زن سرپرست خانوار ازدواج مجدد داشتند كه اين رقم در سال 94 به بيش از سه هزار ازدواج رسيد.
نوروزي با تاكيد براينكه پرداخت وام هاي قرض الحسنه از سياست هاي كميته امداد است و در صدد توسعه كميت و كيفيت آن هستيم، افزود: در سال 94 بيش از 205 هزار وام قرضالحسنه با اعتبار 270 ميليارد تومان به مددجويان دائمي و موردي كميته امداد در حوزههاي غيراشتغال در قالب وام گرهگشايي و ضروري پرداخت شده است.
وي افزود: در حال حاضر بيش از 65 هزار نفر پشت نوبت دريافت وام قرض الحسنه از اين نهاد هستند كه رقم اين وام ها از يك ميليون و 300 هزار تومان تا 5 ميليون تومان تعيين شده است.
مدير كل كميته امداد امام خميني گفت: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مي توانند با افزايش تخصيص اعتبارات به اين نهاد براي پرداخت و ارائه تسهيلات قرض الحسنه به نيازمندان و محرومان كمك كنند.
وي افزود: راه اندازي صندوق الحسنه امداد راهكاري براي جلب مشاركت خيران و مردم و افزايش سرمايه گذاري در اين زمينه است.
وي در ادامه به يكي از موفق ترين طرح هاي كميته امداد كه از سالهاي گذشته اجرايي شده است اشاره كرد و گفت: طرح اكرام ايتام و محسنين سال گذشته توانست نزديك به 200هزار نفر از هموطنان نيكوكار را به چرخه حمايتي طرح اكرام و محسنين دعوت كند.
اين مسئول كميته امداد گفت: هم اكنون بيش از 920 هزار حامي از200 هزار يتيم طرح اكرام و يكصد هزارغير يتيم طرح محسنين حمايت مي كنند.
وي گفت:درآمد طرح اكرام ايتام طي 10سال گذشته 30درصد رشد داشته است بطوري كه درحال حاضر ايتام تحت حمايت به دليل داشتن دو يا سه حامي ماهانه يكصد هزارتومان كمك دريافت مي كنند.