به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مطهری امروز در نشست بررسی منشور حقوق و مسئولیتهای دانشجویان که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در ساختمان مرکزی این سازمان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۰ سال گذشته تمام تلاش خود را به کار بسته تا از روزمرگی بیرون و نیازهای آموزش عالی کشور را برآورده کند.
وی حرکت به سمت نوشتن برنامههای راهبردی را یکی از برنامههای این شورا خواند و تصریح کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین نامهها و شیوه نامههایی نگاشته شده زمان بسیاری از تصویب و اجرای آنان میگذرد که بایستی مورد بازخوانی قرار گیرند.
عضو کمیسیون آموزش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به منشور حقوق و مسئولیتهای دانشجویان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در حال بررسی این منشور هستیم و بنای ما بر این است که قبل از تصویب و رسانهای کردن متن آن، منشور را میان دانشجویان و دانشگاهیان بیاوریم و از آنان نیز برای هر چه کیفیتر شدن منشور بکوشیم.
مطهری وجود چنین منشوری را در دانشگاهها ضروری خواند و تصریح کرد: ایران نخستین کشوری نیست که دست به نوشتن منشوری در رابطه با دانشگاههای خود میکند، بلکه سایر کشورها و حتی کشورهای آمریکایی و اروپایی نیز دارای چنین منشورهایی هستند که بر اساس آنان حقوق و تکالیف دانشجویان و اساتید در عرصههای مختلف لحاظ شده است.
وی با بیان این مطلب که این منشور دارای ۱۰ فصل خواهد بود، بیان کرد: حقوق آموزشی، حقوق و مسئولیتهای مالکیت فکری، حقوق و مسئولیتهای زنان و بانوان دانشگاهی، حقوق و مسئولیتهای انظباطی و غیره از جمله فصول این منشور خواهند بود.
عضو کمیسیون آموزش شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: باید بدانیم که دانشگاه فرصتی طلایی برای مسئولان نظام آموزشی است، چراکه این دوره آخرین دورهای است که مسئولان آموزشی فرصت تعلیم و تعلم به افراد را دارند، بنابراین مسئولان باید در هر چه کیفیتر شدن این دوره کوشا باشند.
مطهری ادامه داد: شاید برخی تصور کنند دانشگاه تنها باید یک سری دوروس و واحدها را بیاموزد این در حالی است که در این مکان، دانشجویان باید چگونه پدر و مادر مطلوب شدن را بیاموزند.
وی آموزش اخلاق و تعامل اجتماعی، آموزش فعالیت سیاسی، آموزش فعالیت اقتصادی و شغلی، آموزش چگونگی نگهداری از محیط زیست، آموزش مطلوب مناسک عبادی را از دیگر وظایف دانشگاه برشمرد.
عضو کمیسیون آموزش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه توجه به آموزههای قرآنی تاکید و تصریح کرد: آنچه که مهم است این است که ادبیات حق نویسی باید به سمت ادبیات قرآنی نزدیک شود.
مطهری در پایان بخش سخنان خود یادآور شد: منشوری باید به تصویب برسد که شایسته جمهوری اسلامی ایران و برآمده از قرآن باشد.