آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۱۸۸۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خبر داد

افزایش تسهیلات ماشینیزه کردن ادوات کشاورزی در سال ۹۵ / پایین آوردن هزینه تولیدبرنامه‌ اصولی سازمان جهاد کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از افزایش تسهیلات ماشینیزه کردن ادوات کشاورزی در خراسان رضوی از ۶۰ به ۸۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مزروعی امروز در دوره یک روزه مطالبه‌گری تخصصی در عرصه کشاورزی که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، لازمه حرکت و توسعه را شناسایی نقاط ضعف و قدرت دانست و گفت: بر این اعتقاد هستم که کشاورزی یکی از پایه‌های توسعه خراسان رضوی است.


وی به توجه کشورهای توسعه یافته بر توان و ظرفیت‌هایشان اشاره کرد و افزود: امروز همه سوئد را به تولید ماشین آلات سنگین می‌شناسند و هلند را به دلیل منابع طبیعی بسیار مساعدی که دارد به تولید کننده گل و لبنیات در دنیا. همچنین کشور سوئیس نیز به ساخت صنایع ظریف از قبیل ساعت شهره است و دانمارک نیز بر روی شیلات تاکید کرده است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بر توجه به ظرفیت‌ها تاکید کرد و افزود: برای رسیدن به رشد باید بدانیم چه ابزاری در اختیار داریم. چنانچه امروز با بحران آب مواجه هستیم به این علت است که بدون توجه به ظرفیت‌های خود درصدد صنعتی شدن بر آمدیم و به کشاورزی بی‌توجهی کردیم. می‌خواستیم در کشت گندم خودکفا باشیم؛ اما به ذخایر آب خود توجه نکردیم.


مزروعی ادامه داد: ایران کشوری است که از دیرباز در کشت برخی محصولات نظیر زعفران، گیاهان دارویی، پسته و غیره خاص بوده است. چنانچه کمی فکر کنیم خواهیم توانست در تولید و صادرات این محصولات حرف اول در دنیا را بزنیم.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طی چند برنامه، اولویت خراسان رضوی را توجه به گردشگری دادیم در صورتی که تنها مشهد از این مزیت برخوردار است و سایر شهرستان‌های این استان از گذشته در بخش کشاورزی فعالیت می‌کردند در حال حاضر نیز عمده درآمد شهرستان‌ها از کشاورزی تامین می‌شود.


وی تاکید کرد: برخی عنوان می‌کنند بخش کشاورزی آب زیادی مصرف می‌کند همچنین تاکید دارند به چه علت می‌بایست به تولید جغندری که آب زیادی را برای تولید نیازمند است، بپردازیم؟!.


مزروعی تاکید کرد: امروز بخش بزرگی از کشاورزان ما به تولید چغندر می‌پردازند، افرادی که می‌گویند نباید به کشت جغندر بپردازیم، چراکه مصرف آبش بالا است آیا راهکاری برای کشاورزانی که به تولید چغندر می‌پردازند نیز دارند؟ تاکنون به این نکته توجه کرده‌اند که در صورتی که کشاورز در روستاها بیکار شود به شهر خواهد آمد و آنگاه شهرها با خطرات بسیاری مواجه خواهند شد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: امروز روستاها ستون‌های امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هستند، بنابراین نباید خالی از سکنه شوند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای این‌که ایران توسعه یابد نخستین عاملی که باید مورد توجه قرار گیرد، امنیت غذایی است. خانواده‌ای سالم است که ابتدا تغذیه مناسب داشته باشد و پس از آن از بهداشت و تربیت مناسب بهره گیرد.


ایجاد امنیت غذایی پایه رشد کشور است


وزروعی ایجاد امنیت غذایی را پایه رشد کشور خواند و در ادامه به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی در سال پیش رو اشاره کرد و بیان داشت: در سال پیش رو تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات ایشان به اقتصاد مقاومتی گام برداریم.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: توجه به بازار و بازرگانی و ایجاد زمینه برای توسعه صادرات محصولات استان، توجه به منابع آب استان و توجه به ابزارهای کشاورزی و ارائه تسهیلات به کشاورزان جهت ماشینیزه کردن ادوات کشاورزی خود، از جمله این برنامه‌ها برای سال ۹۵ است.


وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ حدود ۶۰ میلیارد تومان جهت ماشینیزه کردن ادوات کشاورزی تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار دادیم و بنا داریم و سال ۹۵ این میزان را به ۸۰ میلیارد تومان برسانیم.


پایین آوردن هزینه تولید یکی از برنامه‌های اصولی سازمان جهاد کشاورزی


مزروعی در ادامه ضمن بیان این مطلب که پایین آوردن هزینه‌های تولید یکی از برنامه‌های اصولی سازمان جهاد کشاورزی است، گفت: با توجه به این‌که در برهه‌ای سخت به سر می‌بریم و منابع مالی و آبی‌مان کاهش چشمگیری داشته است، بنابراین نمی‌توانیم از دولت انتظار کمک داشته باشیم.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به پرسش‌های دانشجویان پاسخ گفت و در خصوص حذف دلالی از بازار بیان کرد: ما هم دلال به شکل مثبت و هم به شکل منفی داریم. تولید کنندگان توان بازرگانی و بازاریابی را ندارند به همین دلیل نیازمند این افراد البته به شکل مدیریت شده، هستیم.


وی در ارتباط با واردات میوه‌های غیر ضروری و قاچاق به داخل استان نیز تصریح کرد: در سال جاری بر عدم واردات میوه تاکید شده است. در سال گذشته چند کامیون میوه وارد کشور شد که متوجه نشدیم این کامیون‌ها از کجا و به چه شکل وارد کشور شدند؛ اما در خراسان رضوی واردات میوه به این شکل را نداشتیم.


مزروعی ادامه داد: در سال گذشته واردات میوه به شکی کارتونی با استفاده از اتوبوس به استان صورت گرفت که پس از این‌که متوجه شدیم از ورود آنان جلوگیری کردیم. همچنی یک کامیون ۵۰ تنی نارنگی نیز وارد استان شد که به محض مطلع شدن، میوه‌های آن را معدوم کردیم.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ضمن تشویق مردم به عدم استفاده از میوه‌های وارداتی، خاطرنشان کرد: من به همکاران خود تاکید کرده‌ام که در مجالس و میهمانی‌های خود از موز استفاده نکنند، بلکه از میوه‌هایی همچون سیب و خیار که محصول کشور خودمان است، استفاده کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار