به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر رسول دیناروند در آستانه برگزاری همایش ملی اعطای نشان ایمنی و سلامت، گفت: متاسفانه آمارها نشان می دهد که بیش از یک سوم مرگ و میرها متوجه بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها است که اینها نیز عموما به سبک زندگی و شیوه تغذیه مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه در افزایش آمار بیماری های ناشی از غذای ناسالم در تمام دنیا تغییر شیوه زندگی مصداق تعیین کننده است، افزود: کاهش سیر صعودی این اتفاق دور از ذهن نیست و می توان با برنامه ریزی، آن را کنترل کرد.
دیناروند با بیان اینکه در حال حاضر بیش از نیمی از مردم اضافه وزن دارند، گفت: برای اینکه بتوانیم روند نزولی در بروز بیماری های وابسته به غذا را کاهش دهیم باید اقدامات زیادی را صورت دهیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از منظر امنیت چه بعد سلامت و چه بعد غذا، دارو و درمان آن، قانون مسئولیت را به وزارت بهداشت واگذار نموده است؛ سازمان غذا و دارو نیز وظایف سنگینی در این خصوص دارد که باید به آنها جامه عمل بپوشاند که یکی از آنها تولید فرآورده های غذایی با معیارهای سلامتی بالاست.
به گفته معاون وزیر بهداشت، از ۱۰ سال پیش تا کنون وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سیاست های سلامت محور را در این زمینه اجرا کرده اند که می توانیم به پروسه اعطای نشان ایمنی و سلامت اشاره کنیم که در سال ۸۶ با هدف تشویق صنعت به ارتقای محصولات، آن را آغاز نمودیم تا بر اساس آن بتوانیم ضمن توسعه فرآورده های غذایی سلامت محور از صنایعی که در این راستا گام بر می دارند نیز تقدیر کنیم.
دیناروند، درباره اهمیت برگزاری همایش ملی اعطای نشان ایمنی و سلامت گفت: یکی از دغدغه های جدی مردم در تمام دنیا، امنیت و سلامت است. به همین دلیل باید توجه داشت مجوز توليد و ساخت يک فرآورده كه سازمان غذا و دارو صادر می کند لزوما به معنای مفيد بودن آن نيست بلکه نشانه رعايت حداقل استانداردهای توليد در يک محصول است.
وی افزود: به همین دلیل و در راستای ترغیب صنایع تولیدی فرآورده های غذایی به ارتقاء سلامت در محصولات خود به آنهایی که فاقد مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک بوده، کاهنده یا به حداقل رساننده میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات های ساده و چربی ها باشند یا میزان نمک مصرفی را به به حداقل برسانند و استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی و ارگانیک را در محصولات خود توسعه بدهند نشان ایمنی و سلامت اهدا می گردد.
رئیس سازمان غذا و دارو، یادآور شد: تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی و عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل آلودگی بیولوژیک هورمون ها و عوامل آلرژن از جمله دیگر معیارهای یاد شده برای درج نشان ایمنی و سلامت به شمار می آید.
دیناروند، به سایر ویژگی هایی که برای اهدای نشان ایمنی و سلامت مورد نظر اعضای کمیته عالی اعطای نشان ایمنی و سلامت بوده است، اشاره کرد و افزود: درج نشانگر تغذیه ای یا به بیان شناخته شده تر چراغ راهنمای تغذیه ای کاهش نمک، شکر و چربی و همچنین درج نشان حلال با اخذ مجوز از مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به موجب قوانین و اسناد بالادستی مسئولیت های جدی در این حوزه دارد ضمن اینکه تولیت حوزه سلامت طبق سیاست های ابلاغی تعیین شده توسط مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت واگذار گردیده و تکلیف حوزه سلامت برای دستگاه های اجرایی و قانون گذار روشن است.
همایش اعطای نشان ملی ايمني و سلامت، روز یکشنبه ۵ اردیبهشت ساعت ۹:۳۰ صبح در سالن همایش های صداو سیما برگزار می شود.